Lijst van personages uit Flikken Maastricht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze pagina bevat een lijst van personages uit Flikken Maastricht.

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

Floris Wolfs[bewerken | brontekst bewerken]

Floris Wolfs (Amsterdam, 2 mei 1966) is brigadier als hij overstapt naar de recherche. In Amsterdam Amstelland werkt hij aan verschillende grote recherche-onderzoeken mee en volgt verschillende cursussen. Na zijn affaire met Marloes Veenman, die resulteerde in de zelfmoord van haar man en uit eindelijk van haarzelf en haar zoontje, wordt hij overgeplaatst naar Maastricht waar hij aan het team van Ellis Flamand wordt toegevoegd. Hij leert zijn dochter Fleur kennen. Zij wil eerst niets van hem weten, maar nadat hij haar leven heeft gered kunnen vader en dochter goed met elkaar opschieten. In aflevering 13 van seizoen 1 schiet Eva Floris neer. In seizoen 4 wordt hij bijna vermoord, nadat Daan de Vos die zich eerst voordeed als aspirant-agent in werkelijkheid een man uit Wolfs’ verleden is en nog een appeltje met hem heeft te schillen. Eva weet hem tijdig te redden en De Vos wordt gearresteerd. Als De Vos hen later stalkt, komt Wolfs voor Eva en Fleur op. Eind seizoen 7 wordt De Vos vermoord en Wolfs komt te weten wie dat heeft gedaan. Dan staat hij voor een moeilijke keuze. Wolfs woont sinds seizoen 1 in pension De Ponti, eerst samen met Frank en Eva en later, na de dood van Frank, alleen met Eva. In de slotaflevering van seizoen 14 gaat Wolfs naar het huis van Lies Dewulf, lid van het misdadige genootschap Virtus et Justitia, om haar te arresteren. Hij wordt echter door Dewulf neergeslagen en vastgebonden. Dewulf steekt vervolgens het huis in brand waarna ze vertrekt.

Eva van Dongen[bewerken | brontekst bewerken]

Eva van Dongen (Maastricht, 11 april 1984) is rechercheur bij de politie Limburg-Zuid als Wolfs daar komt werken. Eva is vrij koppig en in eerste instantie ook wantrouwend ten opzichte van Wolfs. Na verloop van tijd wordt de samenwerking tussen beide wel steeds beter. Er ontstaat zelfs een meer dan professionele band tussen de twee. De koppigheid van Eva brengt haar regelmatig in de problemen als ze zonder toestemming en overmoedig alleen op pad gaat. Zo schiet ze per ongeluk Wolfs neer tijdens een politie-actie in een grottenstelsel waarbij ze niet geacht werd aanwezig te zijn. Later komt ze opnieuw in de problemen bij een onderzoek naar neonazi's en tijdens het onderzoek naar de witwasbende die haar verloofde Frank de Ponti op hun trouwdag vermoordde. Ook wordt Eva verkracht als het team besluit om haar als lokaas te gebruiken in het onderzoek naar een serieverkrachter. Wolfs werd daarbij geacht op haar te letten, maar vertrok zonder iets te zeggen naar het ziekenhuis waar zijn dochter met spoed was opgenomen. Eva woont in het begin samen met Frank de Ponti in diens pension. Ook heeft ze een verstandelijk gehandicapte broer Maurice van Dongen, die voortdurend in de problemen komt. Eva probeert hem daar weer uit te helpen. Hun vader (overleden) traumatiseerde het gezin met huiselijk geweld en seksueel misbruik naar Eva toe. Moeder is niet in beeld. In seizoen 7 wordt een dochter uit een gezin aangerand, die op dat moment in het ouderlijk huis van Eva woont. De dader had een muziekspeler bij zich en draaide "het nummer" dat Eva's vader ook draaide "als hij zin had." Het graf van haar vader is om er zeker van te zijn dat haar vader niet de dader is, gedolven. De dader bleek uiteindelijk Daan de Vos. De slaapkamer op zolder van de tiener was tevens Eva's kamer. Tussen het plafond en de spanten staken nog steeds een paar enveloppen, die Eva heeft achtergelaten. In seizoen 12 wordt Eva door Albanezen ontvoerd, om Bols te chanteren. Bols heeft de Albanezen namelijk geript in een coke-deal. Eva wordt door haar ontvoerders gedrogeerd met de extreem verslavingsgevoelige drug heroïne. Ze weet met hulp van Akua te ontsnappen en wordt opgenomen in een afkickkliniek, met nog een enkele keer een terugval in gebruik. Haar leidinggevende eist tegenwoordig nog steeds een urinecontrole.

Romeo Sanders[bewerken | brontekst bewerken]

Romeo Sanders (Maastricht, 12 maart 1987) is de ambitieuze diender in het team. Zijn droom is: rechercheur worden. In het eerste seizoen patrouilleerde hij samen met Marion Dreesen als agent, maar dat veranderde toen ze bevorderd werden. In seizoen 1 belandde hij in een vechtpartij waar hij werd mishandeld en noodgedwongen zijn wapenknuppel moest trekken. Naarmate seizoen 3 vorderde werd hij hoofdagent. In seizoen 3 kreeg hij een vaste vriendin, Solange van Dommelen. Hij maakte het uit met haar nadat bekend werd dat zij contacten onderhield met misdadigers. Tijdens seizoen 3 was hij vervangend rechercheur. In seizoen 7 patrouilleert hij samen met Esmee van Rooy, die hij eerder ook heeft ingewerkt.

Marion Dreesen[bewerken | brontekst bewerken]

Maria Johanna Therese Marion Dreesen (Geleen, 17 september 1967) is de kalme diender in het team die in de eerste seizoenen meestal met Romeo Sanders patrouilleerde als hoofdagent. In seizoen 3 klom ze op tot brigadier en kreeg ook de functie van wijkagent. In seizoen 2 kreeg ze een minnaar genaamd René Bruren. René vertelde over de affaire aan Marions man (Twan Dreesen), die daardoor van haar scheidde. Marion werd woest en verliet René. In seizoen 3 wordt ze gestalkt en weet Romeo haar op het nippertje te redden als ze in de handen van haar minnaar valt en deze haar wil vermoorden. In seizoen 6 raakt haar zoon Frits vermist. In datzelfde seizoen krijgt ze ook een nieuwe vriend, Brann Collins, die haar zoon had ontvoerd. Ze is een alleenstaande moeder en woont samen met Frits.

Ellis Flamand[bewerken | brontekst bewerken]

Ellis Flamand (12 juni 1948) is de hoofdinspecteur en teamchef in het eerste en vijfde seizoen. Ze leidt het team met een zorgzame doch strenge hand en vindt haar carrière belangrijker dan haar privéleven. Vanaf seizoen 2 kreeg ze een baan aangeboden bij Interpol (actrice Wil van Kralingen nam ziekteverlof) maar keert in seizoen 5 weer terug, alwaar ze het stokje van Eugène Hoeben overneemt. In seizoen 6, een seizoen na De overloper, wordt bekend dat ze is gepensioneerd en wordt ze opgevolgd door hoofdinspecteur Frieda Mechels.

Eugène Hoeben[bewerken | brontekst bewerken]

Eugène Hoeben neemt de functie van Flamand over in seizoen 2. Hij doorliep bij de politie alle stadia en werd bevorderd tot hoofdinspecteur/teamchef. Hoeben leidt het team, net als Flamand, met een strenge hand en houdt zich aan het boekje. Aan het begin van zijn verschijning zorgt hij er direct voor dat Eva van Dongen in dienst blijft, als zij ontslag wil nemen vanwege het neerschieten van Wolfs. In seizoen 3 krijgt hij leiding over een missie in verband met Eva die gestolen geld moet teruggeven aan witwassers. In seizoen 4 is hij overtuigd dat Wolfs een aandeel had in Loretta’s verkrachting en heeft moeite hem in het gareel te houden. In seizoen 5 wordt bekend dat Hoeben is gepromoveerd en niet meer in de serie zal terugkeren. Hij kan het goed vinden met Marion, Eva en Romeo met Wolfs kan hij minder goed overweg.

Frieda Mechels[bewerken | brontekst bewerken]

Frieda Mechels was hoofdinspecteur van het team. Ze was zichtbaar strenger en minder vrij dan Hoeben en Flamand. Ze werkte in de gevangenis, doorliep een militaire carrière en belandde uiteindelijk bij de politie. Vanwege haar militaire achtergrond kreeg ze als beginnend hoofdinspecteur onmiddellijk leiding over de operatie die het bezoek van de Amerikaanse president in goede banen moet leiden. Ondanks haar strengere manier van werken, is ze aanzienlijk begaan met 'haar mensen'. Dit heeft er voornamelijk meerdere keren voor gezorgd dat Eva en Wolfs konden blijven werken als rechercheurs, nadat ze in de ogen van hogere hand niet te handhaven zijn wanneer ze niet volgens het boekje werken. In de tweede aflevering van het dertiende seizoen werd ze door Wolfs dood gevonden in haar achtertuin. Ze blijkt vermoord te zijn door het geheime genootschap Virtus et Justitia, waar ze zelf lid van was, met een fles vergiftigde whisky die ze niet wetend hiervan zelf dronk.

Esmee van Rooy[bewerken | brontekst bewerken]

Esmee van Rooy was de beginnende aspirant-agent die voor het eerst voorkwam in seizoen 5. In het begin verknoeit ze een onderzoek, doordat ze op eigen houtje een aanknopingspunt onderzoekt. In datzelfde seizoen wordt ze aangereden door een auto tijdens een verkeerscontrole en raakt zwaargewond. In het daaropvolgende seizoen is ze niet te zien. In seizoen 7 wordt bekend dat ze gepromoveerd is en als agente dienstdoet in Maastricht. In de tweede aflevering van seizoen 9 overlijdt ze in de armen van Marion in het bijzijn van Romeo. Haar vriend Tony blijkt crimineel te zijn. Romeo ontdekt dat en probeert Esmee hiervan te overtuigen. Als zij later ook achter de ware aard van haar vriend komt volgt Esmee Tony naar België. Als Tony haar daar betrapt houdt hij Esmee vast, mishandelt haar en later snijdt hij ook haar stembanden door waarna ze overlijdt aan haar verwondingen.

Marlies Kamphuis[bewerken | brontekst bewerken]

In seizoen 11 komt hoofdcommissaris Marlies Kamphuis op bezoek bij Frieda Mechels in verband met het onderzoek naar de officier van justitie Jens Bols. Na het plotselinge overlijden van hoofdinspecteur Frieda Mechels in seizoen 13 neemt Kamphuis de leiding van het team tijdelijk over naast haar gewone werk. Ze is strenger dan Mechels en wil direct een frisse wind door het team laten waaien. Wolfs en Van Dongen zitten echter niet te wachten op de komst van mevrouw Kamphuis, zeker als die in elke recherchezaak hamert op het belang van een urenbegroting en andere bureaucratische elementen. In seizoen 14 beginnen Eva en Wolfs steeds meer te vermoeden dat Kamphuis ook bij het genootschap Virtus et Justitia hoort. Dit blijkt uiteindelijk echter niet zo te zijn, aangezien Wolfs en Eva als ze de volledige ledenlijst van het genootschap in handen krijgen hier haar naam niet op terugvinden.

Terugkerende personages[bewerken | brontekst bewerken]

Hieronder staan de terugkerende personages genoteerd per eerste verschijning.

Seizoen 1[bewerken | brontekst bewerken]

Fleur de Keyzer-Wolfs
In de tweede aflevering komt Fleur (Amsterdam, 29 juli 1985) haar vader tegen in Maastricht. In het verleden heeft Fleur haar jeugd doorgemaakt alleen met haar moeder. Wolfs wil zijn dochter beter leren kennen en probeert toch in contact te komen met haar. Fleur weigert alle hulp van haar vader, maar uiteindelijk ziet ze toch in dat ze haar vader nodig heeft. Als Fleur een vriendje krijgt, Luca de Keyzer, heeft haar vader daar moeite mee. Wolfs probeert te achterhalen wat Luca allemaal verbergt en hij wil dit aan Fleur vertellen. In de laatste aflevering van seizoen 3 wordt Luca doodgeschoten door Wolfs en gaat hij er met het geld vandoor. Fleur denkt eerst dat haar vader Luca met opzet heeft doodgeschoten, maar later bleek dat het noodweer was. Fleur verwerkt haar verdriet met pillen en komt terecht in een kliniek, waar voor haar wordt gezorgd. In de aflevering Begraven wordt Fleur levend begraven door Daan de Vos. Daan probeert Wolfs stuk te maken vanwege het verleden. Maar op het laatste moment wordt Daan aangehouden wegens poging tot moord. In seizoen 7 keert Daan weer terug in Maastricht om opnieuw het leven van Wolfs zuur te maken. Fleur is daar slachtoffer van als Daan zoutzuur in haar gezicht gooit. Fleur komt dan thuis en vertelt het aan haar vader en Wolfs is van plan om Daan definitief uit te schakelen, maar dat vindt Eva een slecht idee en ze verstopt het wapen van Wolfs. In de aflevering Hawala blijkt Daan doodgeschoten te zijn met een politiewapen en worden Wolfs en Eva ervan verdacht. De Rijksrecherche krijgt dan meer bewijs dat Eva de moord op Daan de Vos heeft gepleegd en ze wordt aangehouden. Wolfs kan niet geloven dat Eva zoiets zou doen en hij stuurt de kogel en het huls op naar het lab. Uit het onderzoek blijkt dat de huls uit het wapen van Eva komt en de kogel uit het wapen van Wolfs. In seizoen 8 denkt Wolfs dat Fleur hier iets te maken mee heeft en confronteert hij haar. Als Jens Bols op het punt staat om Wolfs aan te houden, hoort Wolfs van Fleur dat zij de moord op Daan de Vos heeft gepleegd. Wolfs wil van Jens Bols weten of hij haar aanklaagt voor de moord op Daan de Vos. Na een rechtszaak krijgt ze een celstraf van 12 jaar. In seizoen 10 hoort Wolfs dat zijn dochter, die onder haar moeders naam is ingeschreven, wordt bedreigd door mensen die hij heeft opgesloten. Wolfs neemt een besluit en bevrijdt zijn dochter uit de gevangenis. Hij zet zijn dochter dan op het vliegtuig naar Brazilië. In de laatste aflevering van seizoen 11 keert Fleur terug naar Nederland om haar straf uit te zitten. Vanuit haar hotelkamer wordt ze door Bea Middelkoop meegenomen waarna ze door Bols wordt gegijzeld. Wolfs krijgt de keuze wie Bols zal doden. Hoewel hij voor Eva kiest schiet Bols, voor de ogen van Wolfs en Eva, Fleur dood.
Frank de Ponti
In de eerste aflevering van seizoen 1 is hij te zien als de vriend van Eva van Dongen. Frank heeft een eigen restaurant dat Pension de Ponti heet. Als Eva thuis komt van haar werk, heeft Frank haar collega Floris Wolfs in huis gehaald. Op de markt geeft Floris Frank wat tips over het koken van recepten en ook koken Floris en Frank samen recepten. Als Eva thuiskomt heeft Frank een verrassing voor Eva: hij heeft de broer van Eva, Maurice van Dongen in huis gehaald. Frank blijft Wolfs een rare vogel vinden, zegt hij tegen Eva. Als Frank besluit de Ponti uit te gaan breiden, gaat hij met mensen in zee die witwassers blijken te zijn. Frank krijgt een brief waarin staat dat hij schulden heeft bij de bank die hij moet terugbetalen. In de laatste aflevering van seizoen 2 wordt Eva vastgehouden door een van de witwassers. Wolfs wordt gebeld door de witwasser die Eva vasthoudt, met het bericht dat ze Eva pas laten gaan als hij Bea naar hem toebrengt. Wolfs kan Eva net op tijd redden, maar hij heeft wel zijn baan op het spel gezet. Als alles weer achter de rug is, vraagt Frank Eva ten huwelijk, maar wat Frank niet weet is dat Wolfs en Eva met elkaar naar bed zijn geweest. Frank vraagt Wolfs als zijn getuige. Frank heeft al een plek in gedachten om te gaan trouwen. Wolfs biecht aan Frank op dat hij en Eva met elkaar naar bed zijn geweest en Wolfs wil dat Frank kwaad op hem wordt, maar Frank zegt Dat is geweest, ze heeft nu voor mij gekozen. Op de dag dat Frank en Eva gaan trouwen, is Wolfs zelf niet aanwezig vanwege wat er is voorgevallen tussen hem en Frank. Op het moment dat Eva het jawoord al heeft gegeven en Frank bijna, wordt Frank neergeschoten door een scherpschutter. Niet veel later overlijdt Frank in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Maurice van Dongen
In aflevering 2 van seizoen 1 was Maurice van Dongen voor het eerst te zien als de broer van Eva van Dongen. Maurice is opgegroeid zonder moeder en vader en Eva probeert hem op het goede pad te krijgen. Als Maurice volwassen is gaat het wel de slechte kant met hem op. Frank de Ponti probeert Maurice te helpen door hem een baan aan te bieden in zijn restaurant Pension de Ponti. Ook mishandelt Maurice Romeo Sanders, hij dacht dat het iemand anders was die hij zag, maar gelukkig kwam net op tijd Marion Dreesen langs om Romeo te redden. Eva komt ook af en toe even langs bij Maurice om te kijken hoe het met hem gaat. Maurice wacht op Eva om samen te lunchen, maar Eva zit midden in een gijzeling. Frank nodigt Maurice uit om te logeren in de Ponti. Als Eva thuiskomt, ziet ze Maurice en vraagt Eva aan Frank wat hij hier doet, dan zegt Frank dat Maurice hier logeert. In de laatste aflevering gaat Maurice werken met een criminele bende en helpt Danneels te ontsnappen. Daarna wordt Maurice aangehouden omdat hij heeft meegewerkt met de criminele bende. Als Maurice in de gevangenis zit, gaat Eva hem voor de laatste keer bezoeken en vertelt Maurice dat hij waarschijnlijk naar een andere gevangenis moet om zijn straf uit te zitten. Na die aflevering komt Maurice van Dongen niet meer in de serie voor.
Frits Dreesen
In de aflevering Auto-Maat was Frits Dreesen voor het eerst te zien. Frits is de zoon van Marion Dreesen. Frits had in die aflevering een bijrol waarin hij te maken had met een zaak en waar Marion later achter kwam. Ook kreeg Frits nog andere problemen voor zijn kiezen. In seizoen 3 kwam Frits eenmalig in beeld wanneer zijn moeder in een hotel logeert. In seizoen 6 kwam Frits ook nog een aantal afleveringen in beeld wanneer Bran Collins Frits ontvoerde. Bran Collins had een relatie met Marion die een aantal weken duurde tot Marion erachter kwam dat Bran Collins Frits had ontvoerd. Marion hoorde dat Gerry Utters zijn naam heeft veranderd in Bran Collins en kwam er uiteindelijk achter dat hij de Amerikaanse president wilde vermoorden. Bran Collins houdt Frits gegijzeld in een kapel en laat hem lopen als de aanslag op de president is gelukt en het moet lijken alsof Frits de dader is. Als Floris Wolfs en Eva van Dongen achter de waarheid komen proberen ze zelf de kapel binnen te komen, maar dat laat Bill Stark niet toe. Als de President aankomt en wil uitstappen, laten Wolfs en Eva dit uit de hand lopen en vertrekt de president. De president is nog net op tijd gered door Wolfs en Eva, maar toch laat Bran Collins Frits vrij en wordt hij opgepakt door de Marechaussee. Als Marion Bran Collins ziet lopen, schiet Bill Stark hem neer en overlijdt hij ter plekke. Frits wordt daarna vrijgelaten als ze erachter komen dat Bran Collins dit plan heeft bedacht. Bill Stark bleek meegeholpen te hebben aan dit voorbereid plan en komt hiermee weg. In seizoen 7 wordt dankzij hem het lichaam van een overleden oom teruggevonden.

Seizoen 2[bewerken | brontekst bewerken]

Ernestine van Leeuwen
Ernestine van Leeuwen is een officier van justitie. Ze werkt officieel bij het Openbaar Ministerie (het OM), maar bemoeit zich altijd met de zaak van Wolfs en Eva. Veel zaken worden dan ook overgeplaatst naar het OM, zoals de zaak waarbij Bea Middelkoop (zie verder) opdracht gegeven had om een moord te plegen. Daarnaast denkt Eva dat Wolfs en van Leeuwen iets hebben.
René Bruren
René Bruren is een vroegere schoolvriend van Marion. Als zijn dochter aangehouden wordt, ziet hij Marion weer op het bureau. Ze spreken vaak af en ze krijgen een relatie, hoewel ze allebei getrouwd zijn en kinderen hebben. René scheidt uiteindelijk van zijn vrouw en wil met Marion verdergaan. Als Marion niet wil scheiden, en wil stoppen met de relatie, roept René in de bakkerij van haar man (Twan Dreesen) dat Marion vreemd gaat met hem. Hierdoor wil Marion hem niet meer zien, en hij begint haar te stalken. Als René Marion insluit in een hotelkamer, probeert Marion hem te overmeesteren, maar dit mislukt. Als Romeo de hotelkamer binnenkomt op het moment dat René Marion wil doodschieten, schiet René zichzelf door zijn mond.
Bea Middelkoop
Bea Middelkoop is een crimineel waar Frank de Ponti tijdens de uitbreiding van zijn pension per ongeluk zaken mee deed. Toen De Ponti de politie over hun praktijken in dreigde te lichten, kreeg hij een kogelbrief. Ze zouden Eva van Dongen vermoorden als Frank de Ponti zijn mond niet hield. In de laatste aflevering van seizoen 2 werd Middelkoop door de politie gearresteerd. Haar partner, notaris Lei Cavelier, kidnapte Eva. Wolfs moest Middelkoop uitleveren anders zouden ze Eva vermoorden. In de laatste aflevering werd bekend dat Bea Middelkoop door de politie op het vliegveld gearresteerd was. In seizoen 11 keert Bea terug als degene die de politieke partij Plaatselijk Belang overneemt. Eva en Wolfs onderzoeken de moord op de partijvoorzitter en verdenken Bea. Zij blijkt de moord uiteindelijk niet gepleegd te hebben. Later helpt ze voormalig officier van justitie Jens Bols om Wolfs, Eva en Fleur te ontvoeren en geeft ze Bols ook een vals paspoort met een nieuwe identiteit. Wolfs ontvoert haar in seizoen 12 om achter Bols' nieuwe naam te komen; Markus Wulff. Bea ontsnapt echter en komt om het leven als ze tijdens haar vluchtpoging van een flatgebouw valt.
Lei Cavelier
Lei Cavelier is de partner van Bea Middelkoop en hij deed mee met haar misdadige praktijken. In eerste instantie deed hij zich voor als een betrouwbare man, maar bleek later betrokken te zijn bij het witwassen van geld. In de laatste aflevering van seizoen 2 ontvoerde hij Eva. In ruil voor Bea Middelkoop zou hij de huidige verblijfplaats van Eva onthullen. Later wordt bekend dat de Criminele Inlichtingen Eenheid Cavelier en Middelkoop bij de grens had gearresteerd.
Luca de Keijzer
Luca de Keijzer presenteert zich als het vriendje van Fleur en werkt zogenaamd als roltrapmonteur. Wolfs vertrouwt hem niet en haalt hem door het systeem. Als er in een zaak pillen worden verhandeld, blijkt Luca hier een handje in te hebben. Ook geeft hij Fleur pillen. Het blijkt dat hij een crimineel is, maar Fleur gelooft hier niks van en trouwt met hem in Singapore. Vanaf dan gaat alles mis voor Fleur. Luca chanteert de politie om Fleur met een koffer vol cocaïne over de grens te sturen. Het blijkt dat hij bij de witwassers van Frank hoort en het geld wil en de relatie met Fleur alleen begonnen is om Wolfs te chanteren. Op het einde van de laatste aflevering van seizoen 3 wordt hij doodgeschoten door Wolfs.

Seizoen 3[bewerken | brontekst bewerken]

Solange van Dommelen
Solange van Dommelen heeft een bowlinghal overgenomen van een derde waar Romeo haar leert kennen. Bij het wijkteam van Marion komt naar voren dat Solange niet aan de brandvoorschriften voldoet. Als ze dit opgelost heeft, blijkt dat de bowlinghal is opgericht met zwart geld. Als Romeo hierachter komt is hij genoodzaakt het met haar uit te maken.

Seizoen 4[bewerken | brontekst bewerken]

Daan de Vos
Daan de Vos (seizoen 4-7) doorliep zijn studie in de Verenigde Staten en werkte daar ook als politie-agent. Hij moest noodgedwongen terugkeren naar Nederland, omdat zijn zus zelfmoord pleegde. Wolfs had haar namelijk verlaten na een affaire. Na de dood van zijn zus, bezwoer hij wraak te nemen op Wolfs. Hij deed zich voor als aspirant-agent en werd door Eugène Hoeben gepromoveerd tot rechercheur, geheel tegen de zin van de ambitieuze Romeo, die ook rechercheur wilde worden. Aan het einde van seizoen 4 hing hij Wolfs op, maar die werd ternauwernood gered door Eva, waarna hij gearresteerd wordt in seizoen 5. In de allerlaatste scène van seizoen 6 heeft hij zijn straf uitgezeten en zit hij op een terrasje achter Wolfs en Eva. Wolfs en Eva besluiten hem op te pakken omdat ze beseffen dat hij te maken heeft met een mysterieuze verkrachtingszaak, maar in seizoen 7 wordt duidelijk dat de aanhouding onterecht was. Daarom wordt er een contactverbod afgesproken. Daan mag geen contact hebben met Fleur, Wolfs en Eva en andersom mag dit ook niet. Dit verbod wordt door Daan deels genegeerd waarna hij hen nog meerdere malen aanspreekt. Na meerdere bedreigingen schiet Fleur Daan bij het home van de Hawkwinds dood.
Larry Konings
Larry is de computerexpert die Wolfs en Eva meerdere malen ondersteunt in zaken, o.a. in hun onderzoek naar Virtus et Justitia en de daaraan gerelateerde Oost-Europese bende vrouwenhandelaren in seizoen 13-14.

Seizoen 6[bewerken | brontekst bewerken]

Kris de Vlier
Kris de Vlier is een oud-medewerker van de AIVD. Als Wolfs bezig is met een privé-onderzoek naar de vrijlating van Griekse antiglobalisten, zoals Mechels zegt, vraagt hij Kris om een dossier bij de AIVD los te krijgen. In seizoen 7 sluit Wolfs zich aan bij de Motorclub van Kris, een motorclub met een culinaire inslag. Hij komt dan ook geregeld koken in De Ponti. Ook heeft hij een slijterij waar ooit een steen naar binnen werd gegooid door de Hawkwinds.
Bill Stark
Bill Stark komt naar Nederland als de president van de Verenigde Staten naar Nederland komt. Hij helpt Mechels met de coördinatie, maar onder zijn leiding worden ook de antiglobalistische Grieken vrijgelaten na een lek binnen het team. Het blijkt dat hij een undercoveractie in Nederland houdt, samen met de Amerikaanse Geheime Dienst. In de laatste aflevering van het seizoen schiet hij Garry Utters dood, naar wie hij zelf gelekt heeft.
Garry Utters alias Brann Collins
Garry Utters, die zich voordoet als Brann Collins, was eerst violist in een clubje waarin ook Frits zat. Hij wordt daarna de vriend van Marion en woont in het kraakpand waarin ook de Griekse antiglobalisten wonen. Eva en Wolfs komen er tijdens een onderzoek achter dat Brann niet degene is waar hij zich voor uitgeeft. Zijn echte naam is Garry Utters, hij is een huurmoordenaar die voor de IRA werkt. In de laatste aflevering heeft hij ook Frits gegijzeld en laat hem bijna opdraaien voor de poging tot moord op de president. Hij wordt later doodgeschoten door Bill Stark.

Seizoen 7[bewerken | brontekst bewerken]

Brigit de Nooijer
Brigit de Nooijer is een rijksrechercheur die de moord op Daan de Vos onderzoekt waar Floris Wolfs en Eva van Dongen van worden verdacht. Vanaf het zevende seizoen is Daan de Vos namelijk weer op vrije voeten, en bereidt hij weer een plan voor om het leven van Wolfs, Eva en Fleur zuur te maken. Hij uit bedreigingen, mishandelt Fleur en probeert een aanslag te plegen op Wolfs en Eva. Wolfs was van plan om Daan de Vos definitief te vermoorden, maar wordt tegengehouden door Eva. Na een paar dagen wordt Daan de Vos toch dood aangetroffen bij het clubhuis van een motorclub waar hij lid van was. Wolfs en Eva worden verdacht van moord en de Rijksrecherche heeft bewijzen dat Eva dit heeft gedaan. Uiteindelijk belandt niet Eva in de gevangenis, maar Fleur, die de moord daadwerkelijk gepleegd heeft. In seizoen 9 krijgt Marion te maken met de Rijksrecherche, als ze verdacht wordt van computerfraude, maar al snel blijkt dat ze er niet achter zit.
Brigit de Nooijer komt in seizoen 11 opnieuw terug. Zij onderzoekt de bedreigingen aan het adres van OvJ Bols.
Tonja Lacroix
Tonja Lacroix is een vroegere vriendin van Eva die zij toevallig tegenkomt in een café. Als zij aan haar vertelt dat haar vriend Wup van Iersel bij de Hawkwinds zit, wil Eva haar inlijven als informante. In de laatste aflevering worden Tonja en Eva in de val gelokt door die groep.
Wouter Post
Wouter Post leidde als Officier van Justitie in het zevende seizoen het onderzoek naar de ontvoering van Tonja Lacroix en motorclub de Hawkwinds. Eva, die inmiddels verdacht wordt van de moord op Daan de Vos, wordt gebruikt als lokaas samen met Wup van Iersel. In het dertiende seizoen is hij terug in Maastricht als OvJ.

Seizoen 8[bewerken | brontekst bewerken]

Jens Bols
Jens Bols komt in het begin van seizoen 8 als nieuwe officier van justitie. Hij verdenkt Floris Wolfs ervan dat die de moord op Daan de Vos heeft gepleegd en dat Eva van Dongen onschuldig vastzit. Aan het eind van seizoen 8 wordt Bols verdacht van het lekken van informatie. Na een schietpartij in een afgraving tussen onbekende groepen raakt Bols zwaargewond. In seizoen 9 wordt er nog steeds getwijfeld of Bols wel het lek was geweest; hij helpt later het team om de maffialeden op te pakken. In seizoen 10 wordt hij door onbekende criminelen bedreigd wat uitmondt op een schietpartij en een autobom. Hierop wordt Bols naar een safehouse overgebracht en permanent beveiligd door Eva. Eva denkt dat hij de dood van zijn vrouw probeert te verbergen en komt er achter dat Bols iets geheimzinnigs in zijn schild voert. Luttele momenten later tasert Bols haar en het is nog de vraag of Eva het incident overleeft. In de eerste aflevering van seizoen 11 blijkt dat Eva is ontvoerd door Bols. Ze zit bij zijn familie in België en hij vertelt haar dat zij ´bij hem hoort´. Haar vermoedens dat Bols een moordenaar is blijken terecht als hij een postbezorger vermoordt. Ook rekent Bols bloedig af met een hacker die mogelijk tegen hem kan getuigen. Uiteindelijk wordt hij ontmaskerd door Wolfs en de Belgische politie. Zijn familie wordt opgepakt, maar Bols zelf weet te ontsnappen. Wolfs en Eva weten niet dat hij stiekem ondergedoken zit in de boerderij van de familie Vizee in Maastricht en hen daarvandaan kan bedreigen. Bols bedenkt een geraffineerd plan om Eva alsnog te kunnen ontvoeren en laat Eva, Wolfs en Wolfs' dochter Fleur ontvoeren. Als Eva weigert met hem mee te gaan, laat hij Wolfs kiezen of hij Eva of Fleur dood zal schieten. Hoewel Wolfs voor Eva kiest, wordt Fleur toch doodgeschoten door Bols. Bols vlucht vervolgens naar het buitenland onder de valse naam Markus Wulff. In de loop van seizoen 12 keert hij terug naar Nederland. In de cliffhanger van seizoen 12 wordt hij uiteindelijk doodgeschoten door Wolfs.
Angelique Meertens
Angelique is de moeder van Fleur. Ze komt Wolfs en Fleur te hulp wanneer Wolfs verdacht wordt van de moord op Daan de Vos. Ook in seizoen 11 keert ze terug, wanneer Wolfs voortvluchtig is.
David Boesmeer
David Boesmeer komt in het begin van seizoen 8 als de psycholoog van Eva en Fleur. Eva heeft veel meegemaakt in de gevangenis waardoor ze een paniekaanval kreeg. Hoofdinspecteur Frieda Mechels wil dat Eva gaat praten met een psycholoog. De gesprekken tussen David en Eva gaan vooral over Eva's verleden en over Wolfs. In seizoen 9 blijkt dat David ook bij de maffia hoort, hij wordt in de cliffhanger van seizoen 9 met de andere maffia-leden opgepakt.
Tony Verwoerd
Tony heeft een relatie met Esmee. Tony heeft een strafblad voor het mishandelen van zijn ex-vriendin maar hier wil Esmee niks van weten. Tony heeft meerdere jaren in Afghanistan gevochten maar is gestopt als militair. Ook Tony heeft zich aangesloten bij de drugsbende waar meerdere ex-militairen bij zitten. Hij vermoordt Esmee begin seizoen 9 en verdwijnt daarna. Het lijkt er even op dat hij dood is, maar dat is niet zo. Hij wordt in de cliffhanger van seizoen 9 door Romeo doodgeschoten, omdat hij op hem af kwam met een mes.

Seizoen 9[bewerken | brontekst bewerken]

Joe Verwaayen
Joe is een stagiair die begeleid wordt door Marion. Hij is de tijdelijke vervanger van Romeo op straat omdat deze bureaudienst heeft. Marion is van mening dat Joe niet helemaal geschikt is voor het politiewerk. Hij heeft reeds afscheid genomen van het korps omdat zijn stage-periode er op zit. Hij keert in seizoen 11 kortstondig terug.

Seizoen 11[bewerken | brontekst bewerken]

Mustafa Aziz
Mustafa Aziz is een terugkerende Syriëganger die gemonitord wordt door Romeo. Romeo komt erachter dat Mustafa en twee van zijn vrienden terroristen zijn en een aanslag willen plegen op de kerncentrale Tihange. Uiteindelijk worden Mustafa en zijn vrienden doodgeschoten tijdens hun mislukte aanslag.
Familie Vizee
De familie Vizee, bestaande uit Julie, Bartho, Romijn en Mariëlle, is een criminele familie die op een boerderij net buiten Maastricht woont. In seizoen 11 duikt Jens Bols bij hun onder en regelt samen met Bea Middelkoop hun geldzaken. Aan het einde van seizoen 11 verraden Bols en Bea hen en gaan ze er met al hun geld vandoor. Bartho wordt uiteindelijk vermoord door Bols wanneer hij hem ermee confronteert en Romijn komt om het leven tijdens een gevecht met Wolfs.
Latisha Ramautar
Latisha is de nieuwe vriendin van Romeo in seizoen 11. Marion komt er later achter dat ze het vierde lid van de groep terroristen is en dat ze een zelfmoordaanslag wil plegen op het politiebureau van Maastricht. Bij het politiebureau probeert Romeo Latisha tegen te houden, maar uiteindelijk wordt ze dood geschoten door Wolfs.

Seizoen 12[bewerken | brontekst bewerken]

Peter Mooy
Peter Mooy is de vervanger van Wolfs (die gestopt is met werken na de dood van zijn dochter) en de nieuwe partner van Eva in seizoen 12. Eva kan het niet goed met hem vinden en vindt hem te ijdel voor het werk. Daardoor botsen de twee steeds met elkaar. Nadat hij Eva kust in het hotel in Amsterdam stuurt Eva hem weg, vanwege seksuele intimidatie.
Daisy Bakker en Edwin de Ridder
Edwin en Daisy zijn de buren van Marion. Edwin is eigenaar van een pitbull, die hij, ook al is dit verboden, voortdurend los laat rondlopen. De twee worden er door Marion van verdacht Daisy´s dochtertje te mishandelen/verwaarlozen. Als dit dochtertje uiteindelijk wordt gekidnapt door een medewerker van Jeugdzorg, komt de aap uit de mouw: om de problematische schulden van Daisy te kunnen betalen, heeft Edwin het meisje - overigens zonder succes - online aan pedofielen aangeboden.
Akua
Akua is een dame van lichte zeden en leeft bij de Albanese maffia, die aan het einde van seizoen 12 Eva ontvoert om Bols te chanteren. Ze raakt al snel min of meer bevriend met Eva en helpt haar ontsnappen. In seizoen 13, als Eva een terugval heeft in haar bij de Albanezen opgelopen heroïneverslaving en naar Luik trekt, blijkt Akua zich daar op te houden in de drugsscene. Ze vertelt Eva over politie-invallen waarbij meisjes worden gearresteerd voor drugsbezit en vervolgens voorgoed verdwijnen, maar wordt al gauw zelf slachtoffer van deze praktijk. Akua wordt ter plekke ondervraagd door de top van het misdadige genootschap Virtus et Justitia, die denken dat Eva als undercover naar Luik is gekomen. Dit genootschap, dat veel wilde seksfeesten houdt, is ook verantwoordelijk voor alle eerdergenoemde verdwijningen. Akua geeft ondanks enkele martelingen - waarbij haar vingers worden gebroken - geen krimp, en wordt even later door Eva dood gevonden op een Luiks industrieterrein.

Seizoen 13[bewerken | brontekst bewerken]

Commissaris Ron Groenen
Groenen is teamleider Brabant en komt voor het eerst naar voren bij een onderzoek naar Brabantse drugsdealers. Hij blijkt lid te zijn van Virtus et Justitia, een geheim genootschap van invloedrijke Nederlanders en Vlamingen, waaronder rechters, topambtenaren en politiecommissarissen, dat zich ook bezighoudt met ruwe seksfeestjes met dames van lichte zeden en zelfs minderjarigen. Het genootschap is verantwoordelijk voor de moord op een of meer van die meisjes en op hoofdinspecteur Frieda Mechels. Groenen chanteert Wolfs en Eva met het feit dat er een rijksrechercheonderzoek naar hun collega Marion loopt. Hij wil dat ze Carlito Hinch, die het vuile werk voor het genootschap opknapt, met rust laten. Later legt hij een klacht neer tegen Wolfs als deze te dicht bij de flanken van Virtus et Justitia komt. In de cliffhanger van seizoen 13 is Groenen aanwezig bij de arrestatie van Wolfs en Eva. In de eerste aflevering van seizoen 14 blijkt hij niet uit loyaliteit voor Virtus et Justitia te handelen, maar dat hij door hen wordt gechanteerd. Kort op deze bekentenis aan Wolfs wordt hij dood gevonden. Officieel is het zelfmoord, maar het is niet duidelijk of dit echt zo is.
Philippe Schalkwijk
Procureur-generaal Schalkwijk behoort tot de top van Virtus et Justitia. Een kille, gevaarlijke man met sadistische trekjes. Schalkwijk saboteert bewust het onderzoek van het team Maastricht naar o.a. de dood van Kees van Dam. Ook martelt hij Akua (zie hiervoor) om aan informatie over Eva, die op dat moment in Luik is, te komen en speelt hij de medische dossiers van Wolfs en Eva bewust door aan de pers om hen te compromitteren. Als ze beiden hun baan als rechercheur neerleggen stelen Wolfs en Eva Schalkwijks mobiele telefoon om aan informatie over het genootschap te komen. De procureur-generaal neemt aan het begin van seizoen 14, als Wolfs en Van Dongen hun jacht op Virtus et Justitia voortzetten, de benen. De rechercheurs zijn hem echter wederom te slim af en weten net op tijd het privévliegtuig waarmee hij met zijn gezin naar Brazilië wil vluchten, te stoppen. Wolfs en Eva verdenken hem er niet alleen van tot de top van het genootschap te behoren, maar houden hem ook verantwoordelijk voor de slachtpartij die aan het begin van seizoen 14 is aangericht onder de prominente leden van V & J, waarbij o.a. commissaris Groenen het leven liet. Schalkwijk beseft dat het over en uit is voor hem en legt een bekentenis af: hij neemt persoonlijk de verantwoordelijkheid voor alle criminele acties van Virtus et Justitia, waaronder de moord op Mechels, maar weigert de namen van de leden van het genootschap vrij te geven en zal zelfs het bestaan van het hele genootschap in de rechtszaal ontkennen. Hij blijft dit volhouden als Wolfs en Eva hem opnieuw verhoren naar aanleiding van de vondst van het lichaam van een meisje dat aan V & J gelinkt kan worden.
Louis Dearden
Dearden is de hoogste baas van het Belgische hof van assisen te Luik en de facto de leider van Virtus et Justitia. Hij is op de begrafenis van Mechels aanwezig en heeft later een meeting met commissaris Groenen en procureur-generaal Schalkwijk om de aanpak betreffende Wolfs en Van Dongen te bespreken. Dearden geeft hier aan dat hij het lot van de meisjes die door ´ongelukjes´ tijdens de orgieën van V & J zijn omgekomen, wel betreurt, maar het genootschap niet als een bende moordenaars wil zien. Daarom wil hij, in tegenstelling tot Schalkwijk, Wolfs en Eva niet onmiddellijk, zonder aanleiding uitschakelen. Uiteindelijk wordt Dearden zelf slachtoffer van zijn eigen genootschap: in de cliffhanger van seizoen 13 vinden de inmiddels voortvluchtige Wolfs en Eva hem doodgestoken in het restaurant waar het genootschap bijeenkwam. V & J wil de beide ex-rechercheurs de moord op Dearden in de schoenen schuiven. In seizoen 14 blijken de zaken echter anders te liggen: Dearden leeft nog en zijn zogenaamde lijk was maar een toneelstukje om een vlucht mogelijk te maken. Dit wordt bevestigd als diens DNA wordt gevonden in het lichaam van een vermoord Oost-Europees meisje. Dearden blijkt actief binnen een Oost-Europese bende vrouwenhandelaren, samen met zijn assistente Lies DeWulf. Een meisje dat door Wolfs en Eva uit handen van deze bende is gered, verklaart dat ze Dearden een meisje van hoogstens 14 jaar heeft zien verkrachten. De voorzitter van het hof van assisen komt aan het einde van seizoen 14 alsnog om het leven: Eva en een Hongaarse liaison vinden hem doodgeschoten in een auto in een parkeergarage.
Lies DeWulf
Lies DeWulf is de persoonlijke assistent van Louis Dearden en behoort hierdoor tot de top van Virtus et Justitia. Na de moord op Alke van Kimmenade in opdracht van het genootschap lokt zij Marion naar een restaurant en doet zich voor als serveerster om vervolgens een aanslag op haar te laten plegen. Lies DeWulf komt pas laat in het vizier van Wolfs en Eva, en blijkt o.a. direct betrokken bij het leveren van meisjes aan V & J. Als ze inbreken in haar huis komen Wolfs en Eva erachter dat ze een obsessie heeft voor haar baas Dearden. Vervolgens komt DeWulf ernstig in de problemen als ze het lijk van Carlito Hinch in haar huis vindt, die om het leven is gekomen bij een confrontatie met de twee ex-rechercheurs. In de cliffhanger van seizoen 13 is ze aanwezig bij de arrestatie van Wolfs en Van Dongen. In aflevering 1 van seizoen 14 Belt DeWulf Eva in paniek omdat ze in elkaar geslagen wordt met een knuppel. Ze is ernstig gewond en overleeft het maar net. De dader, die vermoedelijk in opdracht van Virtus et Justitia handelde, is onbekend en gevlucht. DeWulf lijkt zich vervolgens verrassend te ontpoppen als een medestander van Wolfs en Eva in hun jacht op de bazen van V & J: een vermoedelijk Russische huurmoordenaar die aangeeft in haar opdracht te handelen zorgt er bijvoorbeeld voor dat de twee rechercheurs niet worden geliquideerd. Aan het einde van seizoen 14 blijken de zaken echter helemaal anders te liggen: DeWulf heeft haar mishandeling in scene gezet en behoort wel degelijk tot de top van Virtus et Justitia, en vermoedelijk ook tot de groep binnen het genootschap die contacten onderhoudt met Oost-Europese vrouwenhandelaren. Als ze Wolfs en Eva de laptop van de verdwenen Dearden meegeeft en de rechercheurs deze aansluiten op de politiecomputer, wordt deze gehackt. DeWulf blijkt inderdaad de grote spin in het web te zijn als het gaat om Virtus en de daaraan gelieerde vrouwenhandelaren, samen met de Oost-Europese crimineel Tamas Feteke. Als Wolfs haar in de seizoensfinale van seizoen 14 probeert aan te houden, wordt hij door haar uitgeschakeld met een stroomstootwapen en vervolgens vastgebonden achtergelaten in haar huis, dat DeWulf in brand steekt.
Kees van Dam
Van Dam is kinderrechter. Hij heeft te maken met Alke van Kimmenade, een drugsverslaafd meisje dat slachtoffer is geworden van de huurmoordenaars van Virtus et Justitia. Hij wordt ervan verdacht gevoelige informatie over allerlei minderjarigen te hebben doorgespeeld aan het genootschap en heeft de naam van een drugsdealer die meerdere meisjes aan V & J leverde, in zijn telefoon staan. Uiteindelijk, als de Belgische journaliste Juliette Bison steeds dichter bij de waarheid komt, wordt Van Dam dood gevonden - ´zelfmoord´. Op last van procureur-generaal Schalkwijk komt er geen onderzoek.
Carlito Hinch
Hinch, die vanwege zijn opvallende bril de bijnaam de confituurpot heeft, is een soort fikser, die in allerlei zaken in België opduikt en bescherming van hogerhand lijkt te genieten. In Maastricht wordt hij verdacht van de moord op Alke van Kimmenade, maar onmiddellijk uitgeleverd aan België en daar vrijgelaten. Wolfs en Eva komen er achter dat hij het vuile werk voor Virtus et Justitia opknapt en ook in de spullen van de overleden Mechels heeft gekeken om bewijsmateriaal weg te halen. In de seizoensfinale van seizoen 13 wordt hij doodgeschoten door Eva na een gevecht op leven en dood met Wolfs.
Juliette Bison
Juliette werkt als journaliste voor een Belgische krant en komt in contact met Wolfs vanwege diens onderzoek naar Virtus et Justitia. Ze weet aan bruikbare informatie over het genootschap te komen, maar wordt zelf ook - zij het onbedoeld - slachtoffer van V & J door te drinken van de vergiftigde fles whisky die aan Mechels het leven heeft gekost.
Pascal Bodet
Bodet is hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en wordt verdacht van het doden van zijn vrouw tien jaar geleden, als op een laptop een dagboek uit die periode wordt gevonden, waarin de moord wordt uitgesmeerd. Hij noemt het dagboek fictie, maar wordt uiteindelijk toch ontmaskerd als de moordenaar. Al tijdens het onderzoek komt naar voren dat Bodet veel contacten bij criminelen en hogere kringen heeft, en eens hij is gearresteerd, stelt hij Wolfs een deal voor: zijn vrijlating in ruil voor informatie over Virtus et Justitia, waar hij zelf blijkbaar lid van is (geweest). Bodet heeft een perverse, manipulatieve persoonlijkheid en is een pathologische leugenaar. Uiteindelijk verschaft hij Wolfs en Eva, inmiddels rechercheurs af, cruciale informatie over het genootschap.
Jim Peeters
Deze journalist werkt voor een regionale krant en laat zich min of meer vrijwillig voor het karretje van Virtus et Justitia spannen door Wolfs en Eva te compromitteren: hij beschuldigt ze in een artikel al dan niet terecht van drugsgebruik nadat hij via procureur-generaal Schalkwijk hun medische dossiers in handen heeft gekregen. Als Wolfs hem aan de dood van collega Juliette Bison herinnert, lijkt hij al enigszins tot inkeer te komen. In seizoen 14 doet hij in opdracht van Wolfs en Eva onderzoek naar het genootschap en zorgt hij er o.a. voor dat de arrestatie van dezelfde Schalkwijk niet in de doofpot verdwijnt door er meteen over te publiceren.

Seizoen 14[bewerken | brontekst bewerken]

Tamas Feteke
Deze Oost-Europese (vermoedelijke Russische of Hongaarse) bendeleider en internationale vrouwenhandelaar werkt samen met Virtus et Justitia en vooral Lies DeWulf. Tamas, die een pink mist, komt voor het eerst in beeld als hij het leven van Wolfs en Eva spaart als ze ontvoerd zijn om te worden geliquideerd. Later blijkt hij meisjes vast te houden in o.a. Limburg om te verkopen aan het Midden-Oosten. Een Hongaarse liaison brengt team Maastricht op het spoor van Tamas. Als Eva en deze Aneska Fargas hem aan willen houden, ontaardt dit in een schietpartij waarbij laatstgenoemde om het leven komt en Tamas Eva overmeestert. Hij laat haar vervolgens samen met de voor het Midden-Oosten bestemde meisjes afvoeren in een truck.
Rian Dreesen
Rian is de tweelingzus van Marion die na jaren van afwezigheid ineens weer in Maastricht opduikt. Ze is een typisch voorbeeld van een probleemgeval: alcohol, contacten met (kleine) criminelen... Hierdoor heeft ze ook de voogdij over haar kinderen verloren. Als Marion Rian bij haar thuis laat logeren, kijkt die de code van haar wapenkluis af, om de volgende dag het dienstwapen en uniform van haar zus te stelen en daarmee een overval op een juwelierszaak te plegen. Ze wil met het geld van de gestolen juwelen naar het buitenland vluchten, maar dit wordt verhinderd door Romeo en Marion, die haar aanhouden.

Rolverdeling per seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

Legenda
     = Hoofdrol
     = Bijrol
Acteur Personage Aantal afleveringen
S1 S2 S3 S4 S5 S6 S7 S8 S9 S10 S11 S12 S13 S14 Totaal
Victor Reinier Floris Wolfs 13 10 10 10 10 10 10 10 11 11 10 10 13 13 151
Angela Schijf Eva van Dongen 13 10 10 10 10 10 10 10 11 11 10 10 13 13 151
Oda Spelbos Marion Dreesen 13 10 10 10 6 10 7 10 11 11 9 10 13 13 143
Sergio IJssel Romeo Sanders 13 10 10 10 10 10 10 10 11 11 10 10 13 13 151
Will van Kralingen Ellis Flamand 13 10 23
Helmert Woudenberg Eugène Hoeben 10 10 10 30
Ria Eimers Frieda Mechels 10 10 10 11 11 10 10 2 74
Jamie Grant Esmee van Rooy 9 9 8 2 28
Antoinette Jelgersma Marlies Kamphuis 2 11 13 26
Maud Dolsma Fleur de Keyzer-Wolfs 7 4 5 8 5 1 9 5 3 2 50
Romijn Conen Frank de Ponti 12 10 5 27
Dimme Treurniet Maurice van Dongen 7 1 8
Pepijn de Wit Frits Dreesen 1 3 4 1 9
Carly Wijs Bea Middelkoop 8 5 2 15
Remco Melles Timo Rozenveld 1 1 2 1 1 2 4 2 5 19
Rik Van Uffelen Lei Cavelier 6 6
Maartje Remmers Ernestine van Leeuwen 8 5 13
René van Zinnicq Bergmann René Bruren 5 3 8
Marwan Kenzari Luca de Keyzer 3 4 7
Mareille Labohm Solange van Dommelen 5 5
Thomas Acda Daan de Vos 7 1 1 6 16
Bert Apeldoorn Larry Konings 1 1 1 2 5
Mimoun Oaïssa Joes 9 9
William Zielinski Bill Stark 8 8
Lee M. Ross Garry Utters alias Brann Collins 8 8
Ronald Top Kris de Vlier 1 5 6
Caya de Groot Brigit de Nooijer 3 1 2 6
Vivienne van den Assem Tonja Lacroix 6 6
Ruben Brinkman Wouter Post 3 2 5
Sophie Schut Chantal Bosboom 1 1 3 1 1 7
Martijn Nieuwerf Jens Bols 10 8 8 9 5 40
Tibor Lukács David Boesmeer 8 8 16
Javier Guzman Tony Verwoerd 3 3 6
Marjolein Beumer (S8)
Marnie Blok (S11)
Angelique Meertens 4 1 5
Joël de Tombe Joe Verwaayen 6 1 7
Harun Balci Mustafa Aziz 6 6
Marcel Roelfsema Romijn Vizee 6 6
Saskia Temmink Julie Vizee 5 5
Dik Boutkan Bartho Vizee 5 5
Renée de Gruijl Mariëlle Vizee 5 5
Eva van der Post Daisy Bakker 6 6
Arian Foppen Edwin de Ridder 5 5
Rochelle Deekman Akua 3 2 5
Jop de Vries Commissaris Ron Groenen 5 1 6
Harry van Rijthoven Philippe Schalkwijk 5 2 7
Marieke Dilles Lies DeWulf 4 4 8
Guido Pollemans Jim Peeters 2 3 5
Tom Van Bauwel Louis Dearden 3 1 4
Milan van Weelden Tamas Feteke 3 3