Lijst van personages uit Flikken Maastricht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Daan de Vos)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Deze pagina bevat een lijst van personages uit Flikken Maastricht.


Hoofdpersonages[bewerken]

Floris Wolfs[bewerken]

Floris Wolfs (Amsterdam, 2 mei 1965) is brigadier als hij overstapt naar de recherche. In Amsterdam Amstelland werkt hij aan verschillende grote recherche-onderzoeken mee en volgt verschillende cursussen. Na zijn affaire met Marloes Veenman, die resulteerde in de zelfmoord van haar man en uit eindelijk van haarzelf en haar zoontje, wordt hij overgeplaatst naar Maastricht waar hij aan het team van Ellis Flamand wordt toegevoegd. Hij leert zijn dochter Fleur kennen. Zij wil eerst niets van hem weten, maar nadat hij haar leven heeft gered kunnen vader en dochter goed met elkaar opschieten. In aflevering 13 van seizoen 1 schiet Eva Floris neer. In seizoen 4 wordt hij bijna vermoord, nadat Daan de Vos die zich eerst voordeed als aspirant-agent in werkelijkheid een man uit Wolfs’ verleden is en nog een appeltje met hem heeft te schillen. Eva weet hem tijdig te redden en De Vos wordt gearresteerd. Als De Vos hen later stalkt, komt Wolfs voor Eva en Fleur op. Eind seizoen 7 wordt De Vos vermoord en Wolfs komt te weten wie dat heeft gedaan. Dan staat hij voor een moeilijke keuze. Wolfs woont sinds seizoen 1 in pension De Ponti, samen met Frank en Eva.

Eva van Dongen[bewerken]

Eva van Dongen (Maastricht, 31 mei 1979) is rechercheur bij de politie Limburg-Zuid als Wolfs daar komt werken. Eva is vrij koppig en in eerste instantie ook wantrouwend ten opzichte van Wolfs. Na verloop van tijd wordt de samenwerking tussen beide wel steeds beter. Er ontstaat zelfs een meer dan professionele band tussen de twee. De koppigheid van Eva brengt haar regelmatig in problemen als ze zonder toestemming en overmoedig alleen op pad gaat. Zo schiet ze per ongeluk Wolfs neer tijdens een politie-actie in een grottenstelsel waarbij ze niet geacht werd aanwezig te zijn. Later komt ze opnieuw in de problemen bij een onderzoek naar neonazi's, en tijdens het onderzoek naar de witwasbende die haar verloofde Frank de Ponti op hun trouwdag vermoordde. Ook wordt Eva verkracht als het team besluit om haar als lokaas te gebruiken in het onderzoek naar een serieverkrachter. Wolfs werd daarbij geacht op haar te letten, maar vertrekt zonder iets te zeggen naar het ziekenhuis waar zijn dochter met spoed is opgenomen. Eva woont in het begin samen met Frank de Ponti in diens pension. Ook heeft ze een verstandelijk gehandicapte broer Maurice van Dongen, die voortdurend in de problemen komt. Eva probeert hem daar weer uit te helpen. In de laatste aflevering van seizoen 8 wordt bekend dat Eva hoofdagente is geworden.

Romeo Sanders[bewerken]

Romeo Sanders (Maastricht, 12 maart 1983) is de ambitieuze diender in het team. Zijn droom is: rechercheur worden. In het eerste seizoen patrouilleerde hij samen met Marion Dreesen als agent, maar dat veranderde toen ze bevorderd werden. In seizoen 1 belandde hij in een vechtpartij waar hij werd mishandeld en noodgedwongen zijn wapenknuppel moest trekken. Naarmate seizoen 3 vorderde werd hij hoofdagent. In seizoen 3 kreeg hij een vaste vriendin, Solange van Dommelen. Hij maakte het uit met haar nadat bekend werd dat zij contacten onderhield met misdadigers. Tijdens seizoen 3 was hij vervangend rechercheur. In seizoen 7 patrouilleert hij samen met Esmee van Rooy, die hij eerder ook heeft ingewerkt.

Marion Dreesen[bewerken]

Maria Johanna Therese Marion Dreesen (Geleen, 17 september 1967) is de kalme diender in het team die in de eerste seizoenen meestal met Romeo Sanders patrouilleerde als hoofdagent. In seizoen 3 klom ze op tot brigadier en kreeg ook de functie van wijkagent. In seizoen 2 kreeg ze een minnaar genaamd René Bruren. René vertelde over de affaire aan Marions man (Twan Dreesen), die daardoor van haar scheidde. Marion werd woest en verliet René. In seizoen 3 wordt ze gestalkt en weet Romeo haar op het nippertje te redden als ze in de handen van haar minnaar valt en deze haar wil vermoorden. In seizoen 6 raakt haar zoon Frits vermist. In datzelfde seizoen krijgt ze ook een nieuwe vriend, Brann Collins, die haar zoon had ontvoerd. Ze is een alleenstaande moeder en woont samen met Frits.

Ellis Flamand[bewerken]

Ellis Flamand (12 juni 1948) is de hoofdinspecteur en teamchef in het eerste en vijfde seizoen. Ze leidt het team met een zorgzame doch strenge hand en vindt haar carrière belangrijker dan haar privé-leven. Vanaf seizoen 2 kreeg ze een baan aangeboden bij Interpol (actrice Wil van Kralingen nam ziekteverlof) maar keert in seizoen 5 weer terug alwaar ze het stokje van Eugène Hoeben overneemt. In seizoen 6, een seizoen na De Overloper, wordt bekend dat ze is gepensioneerd en wordt ze opgevolgd door hoofdinspecteur Frieda Mechels.

Eugène Hoeben[bewerken]

Eugène Hoeben neemt de functie van Flamand over in seizoen 2. Hij doorliep bij de politie alle stadia en werd bevorderd tot hoofdinspecteur/teamchef. Hoeben leidt het team, net als Flamand, met een strenge hand en houdt zich aan het boekje. Aan het begin van zijn verschijning zorgt hij er direct voor dat Eva van Dongen in dienst blijft, als zij ontslag wil nemen vanwege het neerschieten van Wolfs. In seizoen 3 krijgt hij leiding over een missie in verband met Eva die gestolen geld moet teruggeven aan witwassers. In seizoen 4 is hij overtuigd dat Wolfs een aandeel had in Loretta’s verkrachting en heeft moeite hem in het gareel te houden. In seizoen 5 wordt bekend dat Hoeben is gepromoveerd en niet meer in de serie zal terugkeren. Hij kan het goed vinden met Marion en Eva, met Wolfs en Romeo kan hij minder goed overweg.

Frieda Mechels[bewerken]

Frieda Mechels is de huidige hoofdinspecteur van het team. Ze is zichtbaar strenger en is minder vrij dan Hoeben en Flamand. Ze werkte in de gevangenis, doorliep een militaire carrière en belandde uiteindelijk bij de politie. Vanwege haar militaire achtergrond krijgt ze als beginnend hoofdinspecteur onmiddellijk leiding over de operatie die het bezoek van de Amerikaanse president in goede banen moet leiden.

Esmee van Rooy[bewerken]

Esmee van Rooy is de beginnende aspirant-agent die voor het eerst voorkomt in seizoen 5. In het begin verknoeit ze een onderzoek, doordat ze op eigen houtje een aanknopingspunt onderzoekt. In datzelfde seizoen wordt ze aangereden door een auto tijdens een verkeerscontrole en raakt zwaargewond. In het daaropvolgende seizoen is ze niet te zien. In seizoen 7 wordt bekend dat ze gepromoveerd is en als agente dienstdoet in Maastricht. In de tweede aflevering van seizoen 9 overlijdt ze in de armen van Marion in het bijzijn van Romeo. Haar vriend Tony blijkt crimineel te zijn. Romeo ontdekt dat en probeert Esmee hiervan te overtuigen. Als zij later ook achter de ware aard van haar vriend komt volgt Esmee Tony naar België. Als Tony haar daar betrapt houdt hij Esmee vast, mishandelt haar en later snijdt hij ook haar stembanden door waarna ze overlijdt aan haar verwondingen.

Terugkerende personages[bewerken]

Hieronder staan de terugkerende personages genoteerd per eerste verschijning.

Seizoen 1[bewerken]

Fleur de Keyzer-Wolfs
In de tweede aflevering komt Fleur (Amsterdam, 29 juli 1985) haar vader tegen in Maastricht. In het verleden heeft Fleur haar jeugd doorgemaakt alleen met haar moeder. Wolfs wil zijn dochter beter leren kennen en probeert toch in contact te komen met haar. Fleur weigert alle hulp van haar vader, maar uiteindelijk ziet ze toch in dat ze haar vader nodig heeft. Als Fleur een vriendje krijgt, Luca de Keyzer, krijgt haar vader daar moeite mee. Wolfs probeert te achterhalen wat Luca allemaal verbergt en hij wil dit aan Fleur vertellen. In de laatste aflevering van seizoen 3 wordt Luca doodgeschoten door Wolfs en gaat hij er met het geld van door. Fleur denkt eerst dat haar vader Luca met opzet heeft doodgeschoten, maar later bleek dat het noodweer was. Fleur verwerkt haar verdriet met pillen en komt terecht in een kliniek, waar voor haar wordt gezorgd. In de aflevering Begraven wordt Fleur levend begraven door Daan de Vos. Daan probeert Wolfs stuk te maken vanwege het verleden. Maar op het laatste moment wordt Daan aangehouden wegens poging tot moord. In seizoen 7 keert Daan weer terug in Maastricht om opnieuw het leven van Wolfs zuur te maken. Fleur is daar slachtoffer van als Daan zoutzuur in haar gezicht gooit. Fleur komt dan thuis en vertelt het aan haar vader en Wolfs is van plan om Daan definitief uit te schakelen, maar dat vindt Eva een slecht idee en ze verstopt het wapen van Wolfs. In de aflevering Hawala blijkt Daan doodgeschoten te zijn met een politiewapen en worden Wolfs en Eva ervan verdacht. De Rijksrecherche krijgt dan meer bewijs dat Eva de moord op Daan de Vos heeft gepleegd en ze wordt aangehouden. Wolfs kan niet geloven dat Eva zoiets zou doen en hij stuurt de kogel en het huls op naar het lab. Uit het onderzoek blijkt dat de huls uit het wapen van Eva komt en de kogel uit het wapen van Wolfs. In seizoen 8 denkt Wolfs dat Fleur hier iets te maken mee heeft en confronteert hij haar. Als Jens Bols op het punt staat om Wolfs aan te houden, hoort Wolfs van Fleur dat zij de moord op Daan de Vos heeft gepleegd. Wolfs wil van Jens Bols weten of hij haar aanklaagt voor de moord op Daan de Vos. Na een rechtszaak krijgt ze een celstraf van 12 jaar. In seizoen 10 hoort Wolfs dat zijn dochter, die onder haar moeders naam is ingeschreven, wordt bedreigd door mensen die hij heeft opgesloten. Wolfs neemt een besluit en bevrijdt zijn dochter uit de gevangenis. Hij zet zijn dochter dan op het vliegtuig naar Brazilië. In de laatste aflevering van seizoen 11 keert Fleur terug naar Nederland om haar straf uit te zitten. Vanuit haar hotelkamer wordt ze door Bea Middelkoop mee genomen waarna ze door Bols als gijzelaar wordt gehouden. Wolfs krijgt de keuze wie Bols zal doden. Hoewel hij voor Eva kiest schiet Bols voor de ogen van Wolfs en Eva, Fleur dood.
Frank de Ponti
In de eerste aflevering van seizoen 1 is hij te zien als de vriend van Eva van Dongen. Frank heeft een eigen restaurant dat Pension de Ponti heet. Als Eva thuis komt van haar werk, heeft Frank haar collega Floris Wolfs in huis gehaald. Op de markt geeft Floris Frank wat tips over het koken van recepten en ook koken Floris en Frank samen recepten. Als Eva thuiskomt heeft Frank een verrassing voor Eva: hij heeft de broer van Eva, Maurice van Dongen in huis gehaald. Frank blijft Wolfs een rare vogel vinden, zegt hij tegen Eva. Als Frank besluit de Ponti uit te gaan breiden, gaat hij met mensen in zee die witwassers blijken te zijn. Frank krijgt een brief waarin staat dat hij schulden heeft bij de bank die hij moet terugbetalen. In de laatste aflevering van seizoen 2 wordt Eva vastgehouden door één van de witwassers. Wolfs wordt gebeld door de witwasser die Eva vasthoudt, met het bericht dat ze Eva pas laten gaan als hij Bea naar hem toebrengt. Wolfs kan Eva net op tijd redden, maar hij heeft wel zijn baan op het spel gezet. Als alles weer achter de rug is, vraagt Frank Eva ten huwelijk, maar wat Frank niet weet is dat Wolfs en Eva met elkaar naar bed zijn geweest. Frank vraagt Wolfs als zijn getuige. Frank heeft al een plek in gedachten om te gaan trouwen. Wolfs biecht aan Frank op dat hij en Eva met elkaar naar bed zijn geweest en Wolfs wil dat Frank kwaad op hem wordt, maar Frank zegt Dat is geweest, ze heeft nu voor mij gekozen. Op de dag dat Frank en Eva gaan trouwen, is Wolfs zelf niet aanwezig vanwege wat er is voorgevallen tussen hem en Frank. Op het moment dat Eva het jawoord al heeft gegeven en Frank bijna, wordt Frank neergeschoten door een scherpschutter. Niet veel later overlijdt Frank in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Maurice van Dongen
In aflevering 2 van seizoen 1 was Maurice van Dongen voor het eerst te zien als de broer van Eva van Dongen. Maurice is opgegroeid zonder moeder en vader en Eva probeert hem op het goede pad te krijgen. Als Maurice volwassen is gaat het wel de slechte kant met hem op. Frank de Ponti probeert Maurice te helpen door hem een baan aan te bieden in zijn restaurant Pension de Ponti. Ook mishandelt Maurice Romeo Sanders, hij dacht dat het iemand anders was die hij zag, maar gelukkig kwam net op tijd Marion Dreesen langs om Romeo te redden. Eva komt ook af en toe even langs bij Maurice om te kijken hoe het met hem gaat. Maurice wacht op Eva om samen te lunchen, maar Eva zit midden in een gijzeling. Frank nodigt Maurice uit om te logeren in de Ponti. Als Eva thuiskomt, ziet ze Maurice en vraagt Eva aan Frank wat hij hier doet, dan zegt Frank dat Maurice hier logeert. In de laatste aflevering gaat Maurice werken met een criminele bende en helpt Danneels te ontsnappen. Daarna wordt Maurice aangehouden omdat hij heeft meegewerkt met de criminele bende. Als Maurice in de gevangenis zit, gaat Eva hem voor de laatste keer bezoeken en vertelt Maurice dat hij waarschijnlijk naar een andere gevangenis moet om zijn straf uit te zitten. Na die aflevering komt Maurice van Dongen niet meer in de serie voor.
Frits Dreesen
In de aflevering Auto-Maat was Frits Dreesen voor het eerst te zien. Frits is de zoon van Marion Dreesen. Frits had in die aflevering een bijrol waarin hij te maken had met een zaak en waar Marion later achter kwam. Ook kreeg Frits nog andere problemen voor zijn kiezen. In seizoen 3 kwam Frits eenmalig in beeld wanneer zijn moeder in een hotel logeert. In seizoen 6 kwam Frits ook nog een aantal afleveringen in beeld wanneer Bran Collins Frits ontvoerde. Bran Collins had een relatie met Marion die een aantal weken duurde tot Marion erachter kwam dat Bran Collins Frits had ontvoerd. Marion hoorde dat Gerry Utters zijn naam heeft veranderd in Bran Collins en kwam er uiteindelijk achter dat hij de Amerikaanse president wilde vermoorden. Bran Collins houdt Frits gegijzeld in een kapel en laat hem lopen als de aanslag op de president is gelukt en het moet lijken alsof Frits de dader is. Als Floris Wolfs en Eva van Dongen achter de waarheid komen proberen ze zelf de kapel binnen te komen, maar dat laat Bill Stark niet toe. Als de President aankomt en wil uitstappen, laten Wolfs en Eva dit uit de hand lopen en vertrekt de president. De president is nog net op tijd gered door Wolfs en Eva, maar toch laat Bran Collins Frits vrij en wordt hij opgepakt door de Marechaussee. Als Marion Bran Collins ziet lopen, schiet Bill Stark hem neer en overlijdt hij ter plekke. Frits wordt daarna vrijgelaten als ze erachter komen dat Bran Collins dit plan heeft bedacht. Bill Stark bleek meegeholpen te hebben aan dit voorbereid plan en komt hiermee weg. In seizoen 7 wordt dankzij hem het lichaam van een overleden oom teruggevonden.

Seizoen 2[bewerken]

Ernestine van Leeuwen
Ernestine van Leeuwen is een officier van justitie. Ze werkt officieel bij het Openbaar Ministerie (het OM), maar bemoeit zich altijd met de zaak van Wolfs en Eva. Veel zaken worden dan ook overgeplaatst naar het OM, zoals de zaak waarbij Bea Middelkoop (zie verder) opdracht gegeven had om een moord te plegen. Daarnaast denkt Eva dat Wolfs en van Leeuwen iets hebben.
René Bruren
René Bruren is een vroegere schoolvriend van Marion. Als zijn dochter aangehouden wordt, ziet hij Marion weer op het bureau. Ze spreken vaak af en ze krijgen een relatie, hoewel ze allebei getrouwd zijn en kinderen hebben. René scheidt uiteindelijk van zijn vrouw en wil met Marion verdergaan. Als Marion niet wil scheiden, en wil stoppen met de relatie, roept René in de bakkerij van haar man (Twan Dreesen) dat Marion vreemd gaat met hem. Hierdoor wil Marion hem niet meer zien, en hij begint haar te stalken. Als René Marion insluit in een hotelkamer, probeert Marion hem te overmeesteren, maar dit mislukt. Als Romeo de hotelkamer binnenkomt op het moment dat René Marion wil doodschieten, schiet René zichzelf door zijn mond.
Bea Middelkoop
Bea Middelkoop is een crimineel waar Frank de Ponti tijdens de uitbreiding van zijn pension per ongeluk zaken mee deed. Toen De Ponti de politie over hun praktijken in dreigde te lichten, kreeg hij een kogelbrief. Ze zouden Eva van Dongen vermoorden als Frank de Ponti zijn mond niet hield. In de laatste aflevering van seizoen 2 werd Middelkoop door de politie gearresteerd. Haar partner, notaris Lei Cavelier, kidnapte Eva. Wolfs moest Middelkoop uitleveren anders zouden ze Eva vermoorden. In de laatste aflevering werd bekend dat Bea Middelkoop door de politie op het vliegveld gearresteerd was. In seizoen 11 keert Bea terug als degene die de politieke partij Plaatselijk Belang overneemt. Eva en Wolfs onderzoeken de moord op de partijvoorzitter en verdenken Bea. Zij blijkt de moord uiteindelijk niet gepleegd te hebben. Later helpt ze voormalig officier van justitie Jens Bols om Wolfs, Eva en Fleur te ontvoeren en geeft ze Bols ook een vals paspoort met een nieuwe identiteit. Wolfs ontvoert haar in seizoen 12 om achter Bols' nieuwe naam te komen; Markus Wulff. Bea ontsnapt echter en komt om het leven als ze tijdens haar vluchtpoging van een flatgebouw valt.
Lei Cavelier
Lei Cavelier is de partner van Bea Middelkoop en hij deed mee met haar misdadige praktijken. In eerste instantie deed hij zich voor als een betrouwbare man, maar bleek later betrokken te zijn bij het witwassen van geld. In de laatste aflevering van seizoen 2 ontvoerde hij Eva. In ruil voor Bea Middelkoop zou hij de huidige verblijfplaats van Eva onthullen. Later wordt bekend dat de Criminele Inlichtingen Eenheid Cavelier en Middelkoop bij de grens had gearresteerd.
Luca de Keijzer
Luca de Keijzer presenteert zich als het vriendje van Fleur en werkt zogenaamd als roltrapmonteur. Wolfs vertrouwt hem niet en haalt hem door het systeem. Als er in een zaak pillen worden verhandeld, blijkt Luca hier een handje in te hebben. Ook geeft hij Fleur pillen. Het blijkt dat hij een crimineel is, maar Fleur gelooft hier niks van en trouwt met hem in Singapore. Vanaf dan gaat alles mis voor Fleur. Luca chanteert de politie om Fleur met een koffer vol cocaïne over de grens te sturen. Het blijkt dat hij bij de witwassers van Frank hoort en het geld wil en de relatie met Fleur alleen begonnen is om Wolfs te chanteren. Op het einde van de laatste aflevering van seizoen 3 wordt hij doodgeschoten door Wolfs.

Seizoen 3[bewerken]

Solange van Dommelen
Solange van Dommelen heeft een bowlinghal overgenomen van een derde waar Romeo haar leert kennen. Bij het wijkteam van Marion komt naar voren dat Solange niet aan de brandvoorschriften voldoet. Als ze dit opgelost heeft, blijkt dat de bowlinghal is opgericht met zwart geld. Als Romeo hierachter komt is hij genoodzaakt het met haar uit te maken.

Seizoen 4[bewerken]

Daan de Vos
Daan de Vos (seizoen 4-7) doorliep zijn studie in de Verenigde Staten en werkte daar ook als politie-agent. Hij moest noodgedwongen terugkeren naar Nederland, omdat zijn zus zelfmoord pleegde. Wolfs had haar namelijk verlaten na een affaire. Na de dood van zijn zus, bezwoer hij wraak te nemen op Wolfs. Hij deed zich voor als aspirant-agent en werd door Eugène Hoeben gepromoveerd tot rechercheur, geheel tegen de zin van de ambitieuze Romeo, die ook rechercheur wilde worden. Aan het einde van seizoen 4 hing hij Wolfs op, maar die werd ternauwernood gered door Eva, waarna hij gearresteerd wordt in seizoen 5. In de allerlaatste scène van seizoen 6 heeft hij zijn straf uitgezeten en zit hij op een terrasje achter Wolfs en Eva. Wolfs en Eva besluiten hem op te pakken omdat ze beseffen dat hij te maken heeft met een mysterieuze verkrachtingszaak, maar in seizoen 7 wordt duidelijk dat de aanhouding onterecht was. Daarom wordt er een contactverbod afgesproken. Daan mag geen contact hebben met Fleur, Wolfs en Eva en andersom mag dit ook niet. Dit verbod wordt door Daan deels genegeerd waarna hij hen nog meerdere malen aanspreekt. Na meerdere bedreigingen schiet Fleur Daan bij het home van de Hawkwinds dood.

Seizoen 6[bewerken]

Kris de Vlier
Kris de Vlier is een oud-medewerker van de AIVD. Als Wolfs bezig is met een privé-onderzoek naar de vrijlating van Griekse antiglobalisten, zoals Mechels zegt, vraagt hij Kris om een dossier bij de AIVD los te krijgen. In seizoen 7 sluit Wolfs zich aan bij de Motorclub van Kris, een motorclub met een culinaire inslag. Hij komt dan ook geregeld koken in De Ponti. Ook heeft hij een slijterij waar ooit een steen naar binnen werd gegooid door de Hawkwinds.
Bill Stark
Bill Stark komt naar Nederland als de president van de Verenigde Staten naar Nederland komt. Hij helpt Mechels met de coördinatie, maar onder zijn leiding worden ook de antiglobalistische Grieken vrijgelaten na een lek binnen het team. Het blijkt dat hij een undercoveractie in Nederland houdt, samen met de Amerikaanse Geheime Dienst. In de laatste aflevering van het seizoen schiet hij Garry Utters dood, naar wie hij zelf gelekt heeft.
Garry Utters alias Brann Collins
Garry Utters, die zich voordoet als Brann Collins, was eerst violist in een clubje waarin ook Frits zat. Hij wordt daarna de vriend van Marion en woont in het kraakpand waarin ook de Griekse antiglobalisten wonen. Eva en Wolfs komen er tijdens een onderzoek achter dat Brann niet degene is waar hij zich voor uitgeeft. Zijn echte naam is Garry Utters, hij is een huurmoordenaar die voor de IRA werkt. In de laatste aflevering heeft hij ook Frits gegijzeld en laat hem bijna opdraaien voor de poging tot moord op de president. Hij wordt later doodgeschoten door Bill Stark.

Seizoen 7[bewerken]

Brigit de Nooijer
Brigit de Nooijer is een rijksrechercheur die de moord op Daan de Vos onderzoekt waar Floris Wolfs en Eva van Dongen van worden verdacht. Vanaf het zevende seizoen is Daan de Vos namelijk weer op vrije voeten, en bereidt hij weer een plan voor om het leven van Wolfs, Eva en Fleur zuur te maken. Hij uit bedreigingen, mishandelt Fleur en probeert een aanslag te plegen op Wolfs en Eva. Wolfs was van plan om Daan de Vos definitief te vermoorden, maar wordt tegengehouden door Eva. Na een paar dagen wordt Daan de Vos toch dood aangetroffen bij het clubhuis van een motorclub waar hij lid van was. Wolfs en Eva worden verdacht van moord en de Rijksrecherche heeft bewijzen dat Eva dit heeft gedaan. Uiteindelijk belandt niet Eva in de gevangenis, maar Fleur, die de moord daadwerkelijk gepleegd heeft. In seizoen 9 krijgt Marion te maken met de Rijksrecherche, als ze verdacht wordt van computerfraude, maar al snel blijkt dat ze er niet achter zit.
Brigit de Nooijer komt in seizoen 11 opnieuw terug. Zij onderzoekt de bedreigingen aan het adres van OvJ Bols.
Tonja Lacroix
Tonja Lacroix is een vroegere vriendin van Eva die zij toevallig tegenkomt in een café. Als zij aan haar vertelt dat haar vriend Wup van Iersel bij de Hawkwinds zit, wil Eva haar inlijven als informante. In de laatste aflevering worden Tonja en Eva in de val gelokt door die groep.

Seizoen 8[bewerken]

Jens Bols
Jens Bols komt in het begin van seizoen 8 als nieuwe officier van justitie. Hij verdenkt Floris Wolfs ervan dat die de moord op Daan de Vos heeft gepleegd en dat Eva van Dongen onschuldig vastzit. Aan het eind van seizoen 8 wordt Bols verdacht van het lekken van informatie. Na een schietpartij in een afgraving tussen onbekende groepen raakt Bols zwaargewond. In seizoen 9 wordt er nog steeds getwijfeld of Bols wel het lek was geweest; hij helpt later het team om de maffialeden op te pakken. In seizoen 10 wordt hij door onbekende criminelen bedreigd wat uitmondt op een schietpartij en een autobom. Hierop wordt Bols naar een safehouse overgebracht en permanent beveiligd door Eva. Eva denkt dat hij de dood van zijn vrouw probeert te verbergen en komt er achter dat Bols iets geheimzinnigs in zijn schild voert. Luttele momenten later tasert Bols haar met een taser en het is nog de vraag of Eva het incident overleeft. In seizoen 11 is Eva ontvoerd door Bols. Ze zit bij zijn familie in België en hij vertelt haar dat zij ´bij hem hoort´. Haar vermoedens dat Bols een moordenaar is blijken terecht als hij een postbezorgster vermoordt. Ook rekent Bols bloedig af met een hacker die mogelijk tegen hem kan getuigen. Uiteindelijk wordt hij ontmaskerd door Wolfs en de Belgische politie. Zijn familie wordt opgepakt, maar Bols zelf weet te ontsnappen. Wolfs en Eva weten niet dat hij stiekem ondergedoken zit in de boerderij van familie Vizee in Maastricht en hen daarvandaan kan bedreigen. Bols bedenkt een geraffineerd plan om Eva alsnog te kunnen ontvoeren en laat Eva, Wolfs en Wolfs' dochter Fleur ontvoeren. Als Eva weigert met hem mee te gaan, laat hij Wolfs kiezen of hij Eva of Fleur dood zal schieten. Hoewel Wolfs voor Eva kiest, wordt Fleur toch doodgeschoten door Bols. Bols vlucht vervolgens naar het buitenland onder de valse naam Markus Wulff. In de loop van seizoen 12 keert hij terug naar Nederland. Uiteindelijk wordt hij doodgeschoten door Wolfs.
Angelique Meertens
Angelique is de moeder van Fleur. Ze komt Wolfs en Fleur te hulp wanneer Wolfs verdacht wordt van de moord op Daan de Vos. Ook in seizoen 11 keert ze terug, wanneer Wolfs voortvluchtig is.
David Boesmeer
David Boesmeer komt in het begin van seizoen 8 als de psycholoog van Eva en Fleur. Eva heeft veel meegemaakt in de gevangenis waardoor ze een paniekaanval kreeg. Hoofdinspecteur Frieda Mechels wil dat Eva gaat praten met een psycholoog. De gesprekken tussen David en Eva gaan vooral over Eva haar verleden en over Wolfs. In seizoen 9 blijkt dat David ook bij de maffia hoort, hij wordt in de cliffhanger van seizoen 9 met de andere maffia-leden opgepakt.
Tony Verwoerd
Tony heeft een relatie met Esmee. Tony heeft een strafblad voor het mishandelen van zijn ex-vriendin maar hier wil Esmee niks van weten. Tony heeft meerdere jaren in Afghanistan gevochten maar is gestopt als militair. Ook Tony heeft zich aangesloten bij de drugsbende waar meerdere ex-militairen bij zitten. Hij vermoordt Esmee begin seizoen 9 en verdwijnt daarna. Het lijkt er even op dat hij dood is, maar dat is niet zo. Hij wordt in de cliffhanger van seizoen 9 door Romeo neergeschoten, omdat hij op hem af kwam met een mes.

Seizoen 9[bewerken]

Joe Verwaayen
Joe is een stagiair die begeleid wordt door Marion. Hij is de tijdelijke vervanger van Romeo op straat omdat deze bureaudienst heeft. Marion is van mening dat Joe niet helemaal geschikt is voor het politiewerk. Hij heeft reeds afscheid genomen van het korps omdat zijn stage-periode er op zit. Hij keert in seizoen 11 kortstondig terug.

Seizoen 11[bewerken]

Mustafa Aziz
Mustafa Aziz is een terugkerende Syriëganger die gemonitord wordt door Romeo. Romeo komt erachter dat Mustafa en twee van zijn vrienden terroristen zijn en een aanslag willen plegen op de kerncentrale Tihange. Uiteindelijk worden Mustafa en zijn vrienden doodgeschoten tijdens hun mislukte aanslag.
Familie Vizee
De familie Vizee, bestaande uit Julie, Bartho, Romijn en Mariëlle, is een criminele familie die op een boerderij net buiten Maastricht woont. In seizoen 11 duikt Jens Bols bij hun onder en regelt samen met Bea Middelkoop hun geldzaken. Aan het einde van seizoen 11 verraden Bols en Bea hen en gaan ze er met al hun geld vandoor. Bartho wordt uiteindelijk vermoord door Bols wanneer hij hem ermee confronteert en Romijn komt om het leven tijdens een gevecht met Wolfs.
Latisha Ramautar
Latisha is de nieuwe vriendin van Romeo in seizoen 11. Marion komt er later achter dat ze het vierde lid van de groep terroristen is en dat ze een zelfmoordaanslag wil plegen op het politiebureau van Maastricht. Bij het politiebureau probeert Romeo Latisha tegen te houden, maar uiteindelijk wordt ze dood geschoten door Wolfs.

Seizoen 12[bewerken]

Peter Mooy
Peter Mooy is de vervanger van Wolfs (die gestopt is met werken na de dood van zijn dochter) en de nieuwe partner van Eva in seizoen 12. Eva kan het niet goed met hem vinden en vindt hem te ijdel voor het werk. Daardoor botsen de twee steeds met elkaar. Nadat hij Eva kust in het hotel in Amsterdam stuurt Eva hem weg, vanwege seksuele intimidatie

Rolverdeling per seizoen[bewerken]

Legenda

 Hoofdrol

 Bijrol

Acteur Personage Seizoen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Victor Reinier Floris Wolfs Hoofdrol
Angela Schijf Eva van Dongen Hoofdrol
Oda Spelbos Marion Dreesen Hoofdrol
Sergio IJssel Romeo Sanders Hoofdrol
Will van Kralingen Ellis Flamand Hoofdrol Hoofdrol  
Helmert Woudenberg Eugène Hoeben Hoofdrol  
Ria Eimers Frieda Mechels   Hoofdrol
Jamie Grant Esmee van Rooy †   9 afl.   Hoofdrol  
Maud Dolsma Fleur de Keyzer-Wolfs † 44 afleveringen   6 afleveringen
Romijn Conen Frank de Ponti † 27 afleveringen  
Dimme Treurniet Maurice van Dongen 8 afleveringen  
Pepijn de Wit Frits Dreesen 2 afl.   3 afl.   5 afl.  
Carly Wijs Bea Middelkoop †   8 afl.   7 afleveringen
Remco Melles Patholoog-anatoom   2 afl.   4 afl.   3 afl.
Rik Van Uffelen Lei Cavelier   6 afl.  
Maartje Remmers Ernestine van Leeuwen   13 afleveringen  
René van Zinnicq Bergmann René Bruren †   8 afleveringen  
Marwan Kenzari Luca de Keyzer †   7 afleveringen  
Mareille Labohm Solange van Dommelen   5 afl.  
Thomas Acda Daan de Vos †   16 afleveringen  
Mimoun Oaïssa Joes   9 afl.  
William Zielinski Bill Stark   8 afl.  
Lee M. Ross Garry Utters alias Brann Collins †   8 afl.  
Ronald Top Kris de Vlier   6 afleveringen  
Caya de Groot Brigit de Nooijer   3 afl.   1 afl.   2 afl.  
Vivienne van den Assem Tonja Lacroix   6 afl.  
Sophie Schut Chantal Bosboom   6 afleveringen   1 afl.
Martijn Nieuwerf Jens Bols - Wulfs †   40 afleveringen
Tibor Lukács David Boesmeer   16 afleveringen  
Javier Guzman Tony Verwoerd †   6 afleveringen  
Marjolein Beumer (s8)
Marnie Blok (s11)
Angelique Meertens   4 afl.   1 afl.  
Joël de Tombe Joe Verwaayen   6 afl.   1 afl.  
Harun Balci Mustafa Aziz †   6 afl.  
Marcel Roelfsema Romijn Vizee †   6 afl.  
Saskia Temmink Julie Vizee   5 afl.  
Dik Boutkan Bartho Vizee †   5 afl.  
Renée de Gruijl Mariëlle Vizee   5 afl.  
Eva van der Post Daisy Bakker   6 afl.
Arian Foppen Edwin de Ridder   5 afl.