Overleg:Fruitarisme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

 Archiefoverzicht

 Nieuwe archiefpagina

Intro[brontekst bewerken]

Er mag op gewezen worden, dat de Intro het een en ander bevat, dat niet (meer) strookt met de huidige opvattingen en inzichten. In de eerste zin staat bijvoorbeeld, dat men alleen rauw eetbare vruchten gebruikt. Dat is (ook taalkundig bezien) niet helemaal correct. Fruitariër sec houdt letterlijk in dat men zich volledig voedt met fruit. Dat kan rauw fruit zijn, maar ook gekookt, zoals jam en stroop. Wel kan men zichzelf de extra beperking opleggen, dat men alleen rauw fruit eet. Voor de duidelijkheid wordt dat dan echter aangeduid met de term Rauw-fruitariër (zoals er ook allerlei varianten zijn van Vegetarisme (bijv. ovo-lacto- enz.). Verder kan er alvast op gewezen worden, dat inmiddels duidelijk is geworden, dat hetgeen hedentendage veelal onder Fruitarisme verstaan wordt, in wezen veel ruimer is, dan die term strikt genomen bevat. Zo zijn bijvoorbeeld zaden taalkundig bezien geen fruit, (maar wel vruchten). Fruitariërs die ook zaden (zoals noten) gebruiken zijn dus eigenlijk Vruchtariërs.
Tot zover voor nu.
Maar er moet in dit artikel dus wel nog het een en ander aangepast gaan worden aan de gevorderde inzichten inzake deze materie. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.18.70.114 (overleg · bijdragen) 31 oktober 2011 20:56 (CEST)

Bedankt voor uw suggestie! Als u denkt dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. U hoeft niet eens in te loggen. Het is niet erg als u een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als u niet zeker weet hoe u een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Itsme (overleg) 2 nov 2011 00:37 (CET)Reageren

Wat is dit hier?[brontekst bewerken]

Dit is geen neutraal artikel! Ik ga proberen op z'n minst de medisch/wetenschappelijke bezwaren en gevaren proberen weer te geven met correcte bronnen! De verwijzing naar het overleden kindje is mijns inziens niet noodzakelijk maar een duidelijke waarschuwing voor kinderen en ouders die deze strekking volgen is dat wel!

mvg Lientje111 (overleg) 27 jan 2012 18:37 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 4 externe link(s) gewijzigd op Fruitarisme. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 21:00 (CEST)Reageren