Overleg:Gender (identiteitsaspect)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Pov[bewerken]

Er is hier een hele grote hoeveelheid tekst gedumpt die weliswaar veel informatie geeft maar het begrip Gender eenzijdig toepast op vrouwenonderdrukking (vooral in de laatste alinea's). Ik vind dit zo niet kunnen. Ik zal vanavond beginnen met het terugbrengen van enkele oorspronkelijke stukken en dan werk ik er wel een keer verder aan. --joep zander 24 jun 2008 16:50 (CEST) Nou ik heb er toch nog wat meer aan gedaan. Ik heb de feministische visie uiteraard laten staan, maar dan wel als zodanig en verder een deel van oude tekst teruggebracht. Kopjes aangebracht. Ik kom hier nog terug om eea af te werken --joep zander 24 jun 2008 20:57 (CEST)

Ik heb alles weer een beetje op orde gebracht denk ik. Uiteraard valt er nog het nodige te doen. Zo blijft opvallen hoe groot het kopje feministische opvattingen is. Ook de andere opvattingen verdienen meer belichting.--joep zander 28 jun 2008 10:20 (CEST)

Vraag: foutje of woord vergeten?[bewerken]

Kan het zijn dat er iets niet klopt in de volgende zin uit het artikel: "Het is aantoonbaar welke wetenschapper de eerste was die dat onderscheid tussen gender en sekse maakte, maar veelal wordt aangenomen dat dat Robert Stoller was in zijn boek uit 1968, Sex and Gender: On the Development of Masculinity and Femininity."? Als het aantoonbaar is wie de eerste was, moet er toch niets "veelal wordt aangenomen"? Of is er "niet" vergeten? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 16 jul 2008 19:50‎ (overleg · bijdragen) 87.66.74.251

Is ondertussen opgelost. Bedankt voor de opmerkzaamheid! Wikiwerner (overleg) 28 nov 2015 13:01 (CET)

Artikel samenvoegen[bewerken]

Ik stel voor om dit artikel samen te voegen met Genderidentiteit waar ook enkele nuttige c.q. aanvullende passages over hetzelfde fenomeen staan. Groeten Paul2 (overleg) 13 sep 2018 07:06 (CEST)

Definitie[bewerken]

In de opgevoerde bron kan ik de definitie die een aantal keren is teruggeplaatst niet terugvinden. Los daarvan valt er inhoudelijk en stilistisch wel wat af te dingen op een zin als "Het begrip omvat de organisatie van reproductie, de seksueel bepaalde scheidingen van toegang tot de arbeid en de zorg voor kinderen (...)". Marrakech (overleg) 5 okt 2018 16:45 (CEST)