Overleg:George Soros

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Publicaties. Er moet hier meer informatie over zijn publicaties komen, al was het maar omdat Soros zichzelf niet in de laatste plaats beschouwt als filosoof. Dus neem eens een boek van hem mee uit de bib en beschrijf het.

Soros is overigens het eerste kopstuk dat ik ben tegengekomen die op zijn website verwijst naar de informatie over hem op Wikipedia!

--Vulpes 23 feb 2007 15:57 (CET)[reageer]

Filantropie[brontekst bewerken]

Soros gebruikt zijn vele miljarden dollars voor het ondersteunen van goede doelen die vaak een politieke keuze inhouden.

Dit stukje tekst, zowel de titel als de zin, zijn niet neutraal. Hoe kan het financieren van politieke doelen een filantropische aard hebben? -Gentenaar~nlwiki (overleg) 20 jan 2016 07:38 (CET)[reageer]
Als reactie op de bewerking van Gebruiker:Hereticus obstinatus:
Uiteraard is het promoten van democratie en vrije markt niet links, het gaat om het exclusief sponsoren van linkse projecten door Soros. Op die manier beïnvloedt hij verkiezingen in Amerika en Europa, wat in een democratie niet echt ethisch te noemen zijn. Daar gaan de Soros Leaks dus over. Vandaar kan men Soros dan ook moeilijk een filantroop noemen, hij probeert met zijn geld immers alleen zijn politieke agenda doordrukken. Gentenaar~nlwiki (overleg) 17 aug 2016 19:47 (CEST)[reageer]
Eerlijkgezegd stellen die hele Soros Leaks m.i. niet zo bar veel voor – niet voor niets worden ze door de gevestigde media niet bepaald hoog opgenomen. Zoals bijv. de NOS stelt, waren de meeste gesponsorde projecten al bekend – alleen de hoogte van de bedragen was tot nu toe niet in alle gevallen duidelijk.
En wat dat "links" betreft: is het ondersteunen van organisaties als Solidarność, Charta 77 en Transparency International nu zo "links"? Zijn ProDemos, Kieskompas, het Anne Frank Huis en Amnesty International "links"? Volgens mij zou op Soros hoogstens het Amerikaanse etiket "liberal" – in Europese termen sociaal- of progressief liberalistisch – van toepassing kunnen zijn, dat in bepaalde kringen in de VS wellicht een pejoratieve bijbetekenis mag hebben, maar in Europa, met z'n sociale markteconomie, toch gewoon tot de politieke mainstream gerekend mag worden.
Nee, wat mij persoonlijk – mèt de Jerusalem Post – meer zorgen baart, is het nauwelijks verholen anti-semitisme waarmee deze "onthullingen" mede naar buiten zijn gebracht, waardoor ze vooral extreem-rechtse samenzweringstheorieën lijken te willen voeden. Dat lijkt me zorgwekkender dan die vermeende "linkse" agenda van Soros zèlf. Hereticus obstinatus (overleg) 17 aug 2016 21:19 (CEST)[reageer]
Soros is uiteraard links, althans cultureel-marxistisch. Net als de organisaties als het Anne Frankhuis en diverse andere genoemde organisaties. Kritiek op Soros kun je nauwelijks antisemitisch noemen, omdat hij zelf -hoewel Joods- sterk antisemitisch is en de Arabische zaak in Israël steunt.
Daarmee diskwalificeert hij zich meteen als democraat, gezien zijn steun aan terreur en dictatuur.
Bizar dat ook hier de griezelige kant van Soros voor lief genomen wordt en hij als een vriendelijke, liefdadige opa wordt neergezet. Dat is hij niet. Hij is een van de motoren achter het destabiliseren van Europa met miljoenen indringers uit Afrika en Azië.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.56.202.152 (overleg · bijdragen) 24 aug 2016 06:41