Overleg:Huizen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Er staat: Geen andere kernen, maar Huizen kent toch ook Bikbergen, Huizerhoogt en nog een paar van die "dorpjes"?

Hoi Jaapd, ik heb op internet wat rondgezocht, en zag op www.rootsweb.com dat gemeente Huizen inderdaad bestaat uit Bikbergen, Huizen, Huizerhoogt, Huizermaat en Oostermeent. Ik zal het meteen even aanpassen. Sietske | Reageren? 14 apr 2005 20:26 (CEST)

Ik ben het hier niet echt mee eens. Wat bedoel je met een kern? Onder gemeente Huizen vallen inderdaad Bikbergen en Huizerhoogt die elk een eigen plaatsnaambord hebben met eronder Gemeente Huizen. Maar dan moet je ook de villawijk Crailo vermelden. De Huizermaat is een redelijk grote wijk en is gebouwd nadat de wijk Stad en Lande was voltooid. De Oostermeent is niets anders dan een winkelcentrum in het oosten van de Huizermaat.

Verdere suggesties[bewerken]

Om de pagina van de gemeente Huizen verder uit te breiden lijkt het mij verstandig om onderstaande informatie toe te voegen aan de website:

 • Historische plattegrond Op rootsweb.com kan er een mooie plattegrond gevonden worden die toegevoegd kan worden aan deze pagina over de gemeente Huizen, zie deze afbeelding.
  Website is verdwenen, de webmaster van dezepagina heeft het bijltje er bij neer gegooid; ik weet niet of zijn info over huizen nog opgevraagd kan worden.
 • Op de website van de gemeente Huizen is ook het nodige terug te vinden over de vlag en het gemeentewapen (zoals hieronder ook gemeld), wellicht kan dit ook worden toegevoegd aan deze pagina
  Inmiddels toegevoegd
 • Wellicht handig om enige informatie over de geschiedenis van de oude kerk op te nemen in deze pagina. Hier wordt onder andere ook meer geschreven over het ontstaan van Huizen (ergens rond het jaar 1000). Het schijnt zo te zijn dat de gemeente is ontstaan doordat er een kapel is gebouwd wat later de oude kerk is geworden.
De website is verdwenen maar op de website van de hervomde gemeente is nog veel te vinden hierover. Dit moet nog eens overgenomen worden.
 • In Huizen heeft in het verleden op de huidige 'molenberg' ook een standaardmolen gestaan. Deze is in de 20ste eeuw verplaatst naar het Openluchtmuseum in Arnhem.
 • Door de gemeente Huizen heeft ook een stoomtram gereden, te weten de: Gooische Moordenaar - Enige tijd geleden toegevoegd aan de pagina Hardloper 22 feb 2006 17:30 (CET)
 • Is het wellicht nog handig om iets te vermelden over de Huizer musea (Schoutenhuis, kledingdrachtmuseum, bakkerijmuseum, etc.)
 • Ik heb als geboren Huizer één en ander toegevoegd (eerst anoniem)over de (vergane) industrie. Toegevoegd is ook de geschiedenis over de Phohi-zenders. Op en aanmerkingen hierover zijn welkom (PvVoorst)

Aanpassen of verwijderen Politieke info[bewerken]

 • Op de pagina wordt ook het één en ander beschreven over de gemeenteraad en de zetelverdeling. Dit lijkt mij niet logisch om dat hier te vermelden. Dit komt ook niet voor op andere gemeentepagina's, wellicht kan dit worden verwijderd.
 • Over een paar maanden (voor de zomer) neemt de huidige burgemeester afscheid en komt er een nieuwe. Momenteel zijn de selectiegesprekken bezig met de opvolgers van de burgemeester.

Vlag[bewerken]

Hoe kan je een vlag en een wapen toevoegen? De vlag van Huizen staat op http://www.vlaggen.nl/vlag/e39effc8b252f2c518ec6483d7c70aba Het wapen van Huizen staat op http://www.ngw.nl/h/images/huizen.gif

De vlag is inmiddels toegevoegd. Ik heb deze enige tijd geleden zelf gemaakt obv de kleuren en het gemeentewapen wat er was omdat dit een hogere kwaliteit had dan alle andere afbeeldingen van de vlag die er zijn. Hardloper 21 apr 2006 11:45 (CEST)

Dialect[bewerken]

Ik denk dat er wel iets ontbreekt over het dialect van Huizen, Huizers.

92.000 bedrijven?[bewerken]

Er staat dat er 2,2 bedrijven per inwoner zijn, maar klopt dat wel? 92.000 ondernemingen vindt ik toch wel erg veel... MartinD 21 jun 2006 12:46 (CEST)

Lijkt mij ook wat veel. Weet niet wie die toevoeging heeft gedaan en wat de bron hiervan is! Als ik tijd heb zal ik eens door de geschiedenis bladeren om te zien wie deze toevoeging heeft gedaan! Hardloper 21 jun 2006 13:37 (CEST)
Deze nonsense staat 1,5 jaar later nog steeds in het artikel. Het is duidelijk dat het 2,2 per duizend of zelfs per 10.000 inwonders moet zijn. Desalniettemin slordig dat het er zo lang kan blijven staan. Frederik Beuk 2 feb 2008 06:46 (CET)
Deze info is geruime tijd al verwijderd. Demografische gegevens over deze verhoudingen zijn mij verder ook niet bekend. Paul van Voorst 8 jun 2010 14:51 (CET)
In Huizen zijn in het jaar 2010 2 480 bedrijven actief. Dit is terug te vinden op de statline van het CBS. Gigachris CBS Statline 7 apr 2011 23:37 (CET)

Huizen - Sport en recreatie[bewerken]

Als webmaster van http://debun.nl/, de website van Biljartvereniging "De Bun", zou ik graag zien dat onze vereniging ook vermeld wordt onder de kop "Sport en recreatie" van "Huizen". Bvd, Roel Bosman.

Dit is uitgevoerd. PvVoorst 6 jun 2010 15:24 (CEST)

Plien van Bennekom geboren in Huizen?[bewerken]

Onder de kop 'Geboren in Huizen' staat dat Plien van Bennekom in Huizen geboren is. Op haar eigen pagina staat echter dat ze in 1971 geboren werd in Baarn. Wat is juist? Lustigson 9 mrt 2009 09:28 (CET)

Je hebt gelijk, *Plien van Bennekom is geboren in Baarn, meerdere bronnen bevestigen dat. PvVoorst 6 jun 2010 14:59 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Huizen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 okt 2018 02:04 (CEST)