Naar inhoud springen

Overleg:Maankraterbenamingen van Michael van Langren

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door DannyCaes in het onderwerp Test

Heb wat geduld![brontekst bewerken]

Alstublieft, geef me wat tijd om het volledige artikel online te plaatsen. Het gebeurt in 3 delen. DannyCaes (overleg) 11 apr 2020 21:10 (CEST)Reageren

Er is hier iets aan de hand[brontekst bewerken]

Hoe het komt weet ik niet maar ik heb zo de indruk dat Wikipedia niet naar behoren functioneert. Telkens na het afmelden zie ik naderhand dat bepaalde toevoegingen of veranderingen niet werden opgenomen. Ik heb het dan maar zonder aanmelden gedaan en ik zie dat de "direkte" manier ergens beter functioneert dan wanneer men zich aanmeld. Danny Caes, 12 april 2020. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1812:151f:5500:6db0:e10c:2cae:9ff2 (overleg · bijdragen)

Kunt u een voorbeeld geven van een wijziging die niet werd doorgevoerd toen u ingelogd was en wel toen u uitgelogd was? Over het algemeen is dat namelijk andersom. Er zitten meer restricties op wijzigingen van oningelogde gebruikers dan op (vertrouwde) ingelogde gebruikers, omdat het overgrote gedeelte van vandalisme en kliederwijzigingen van oningelogde gebruikers komen. Sum?urai8? 12 apr 2020 11:21 (CEST)Reageren

Welnu, gisteren (zaterdag 11 april) had ik het hoofdbrok van dit artikel (Maankraterbenamingen van Michael van Langren) er in drie grote delen na elkaar kunnen inlassen (ik had mij aangemeld, zoals het hoort), maar daarna zag ik dat allerlei achteraf uitgevoerde kleine wijzigingen en toevoeginkjes wel te zien waren in aangemelde toestand, maar niet meer na het afmelden (alsof er niks gebeurd was). Dan begon ik zo te denken dat kleine wijzigingen en toevoeginkjes misschien niet (of niet te gauw) worden geaccepteerd, en grote brokken tekst wel... Danny Caes, Gent, 12 april 2020.

Na je wijziging zijn er slechts 3 wijzigingen door anderen geweest, maar geen van die wijzigingen lijkt iets te hebben aangepast waar je het over hebt. Het filtersysteem heeft vrijwel uitsluitend meldingen van jou erin staan dat je pagina's aanmaakt zonder categorie, maar dit wordt alleen gelogd zodat mensen makkelijker categorieën toe kunnen voegen aan zulke pagina's.
Als de wijzigingen niet meer in de broncode stonden toen je anoniem ging bewerken dan heb je waarschijnlijk niet de wijzigingen opgeslagen. Mogelijk heb je "Toon bewerking ter controle" gedaan of iets soortgelijks zonder op "Wijzigingen publiceren" te drukken.
Als de wijzigingen wel in de broncode staan, maar niet zichtbaar zijn in het artikel zelf, dan is er iets anders aan de hand. De Mediawikisoftware zou de cache van een pagina opnieuw moeten aanmaken na het opslaan van een wijziging, en nadat de cache een bepaald aantal uur/dagen oud is. Je kunt forceren dat de pagina opnieuw wordt gerenderd door "Brontekst bewerken" te klikken en zonder wijzigingen te doen op "Wijzigingen publiceren" te drukken. Dit noemen we ook wel een "null edit" en zorgt niet voor een nieuwe versie in de geschiedenis, maar zorgt er wel voor dat de software de pagina opnieuw rendert. Een andere mogelijkheid is om ?action=purge achter de url te zetten. Ik weet echter niet of je dat anoniem mag doen. Sum?urai8? 13 apr 2020 12:33 (CEST)Reageren

Wat het ook mag zijn, ik blijf voorlopig in onaangemelde toestand mijn bijdragen leveren. Ik zal er steeds voor zorgen dat ik in de 'geschiedenis' er iedere keer bijzet: 'Bewerking D.Caes'. Ik weet wel, het is niet echt efficient en het druist in tegen de regels van Wikipedia, maar voor mij is het belangrijkste: zoveel mogelijk selenografische informatie in Wikipedia plaatsen (lees: de mensheid terug naar de maan leren kijken). - De onaangemelde Danny Caes, Gent, maandag 13 april van het getormenteerde jaar 2020.

Anonieme gebieden[brontekst bewerken]

Hier en daar moeten de exacte lokaties (met IAU-gerelateerde benamingen) nog toegevoegd worden, bijvoorbeeld bij diverse promontoria. Ewen A. Whitaker had in zijn boek (Mapping and Naming the Moon, 1999) blijkbaar niet veel of geen zin om alle lokaties bij naam te vermelden, en zette er dan maar "anon." bij, wat eigenlijk wel spijtig is. Nu, E.A.Whitaker gaf met zijn boek eigenlijk een soort startschot om de lezers aan te zetten tot het verder onderzoeken van de geschiedenis van de selenografie. Ikzelf heb dat boek sinds 2000. Ik heb daar al die jaren niet enkel in zitten lezen, nog veel erger, de witte marges rondom de tekstblokken en tabellen staan vol notities en aanduidinkjes mijnentwege! (diverse verwijzingen naar allerlei maanatlassen en dergelijke). Danny C., Gent, 12 april 2020.

Fout ontdekt in E.A.Whitaker's boek.[brontekst bewerken]

Het is iets waar de wereld hoegenaamd niet wakker van ligt. Er zijn hier op onze getroubleerde aardebol dingen aan de gang die veel meer aandacht eisen. Maar toch... ik heb een fout ontdekt in Ewen A. Whitaker's boek Mapping and Naming the Moon, op bladzijde 195, en wel in verband met de exacte locatie van Michel Florent van Langren's benaming Cambieri, waarvan E.A.Whitaker veronderstelde dat het IAU-equivalent de krater Sabine was. Ik heb dat algauw eens zitten opzoeken op de kaart van M.F.van Langren en ik zie bijgevolg dat het eigenlijk krater Manners zou moeten zijn. Nu zit ik met een soort dilemma. Moet ik mij in het Wikipedia artikel houden aan hetgeen er in E.A.Whitaker's boek vermeld staat, ook al is het verkeerd, of mag ik de fout die ik ontdekt heb (dus "Sabine") eruit gooien en de juiste naam (Manners) in de plaats zetten? Iemand met een beetje verstand van het maanoppervlak ziet vrijwel direkt dat E.A.Whitaker zich vergist heeft. Maar... hoeveel mensen met een maangerelateerd verstand lopen hier op deze planeet rond die bovendien kunnen beamen dat ik inderdaad een fout ontdekt heb in Whitaker's boek? -Danny Caes, Gent, 13-4-2020.

Hoi Danny. Ten eerste zou je willen ondertekenen met ~~~~, dat voegt automatisch je ip en de tijd toe. Eventueel kan je gewoon Danny Caes, ~~~~ doen.
Op je vraag, in principe is het niet de bedoeling, WP:GOO geeft daar wat achtergrond over. Nee, in principe moet je je aan de bronnen houden. Akoopal overleg. 13 apr 2020 23:34 (CEST)Reageren

Andradae... Mare Crisium omega?[brontekst bewerken]

Zo staat het toch vermeld op bladzijde 195 in E.A.Whitaker's Mapping and Naming the Moon, a history of lunar cartography and nomenclature, maar ik heb zo mijn twijfels... Op de plaats waar Michel Florent van Langren zijn benaming Andradae heeft geplaatst, dus omstreeks het noordwestelijk gedeelte van de rand van Mare Crisium, zie ik op kaart 33 in The Times Atlas of the Moon (1969) de aanduiding Mare Crisium rho (ρ) inplaats van omega (ω). Vreemd genoeg zie ik op kaart A3 van SLC (System of Lunar Craters) geen aanduidingen met griekse letters in de buurt van Mare Crisium (de SLC is zo'n beetje DE gids voor maanenthousiasten die op zoek zijn naar dat soort aanduidingen). U zult zeggen: kerel, is het niet tijd aan het worden dat je begint te denken aan een efficiente manier om ons van professionele mondmaskers te voorzien?. -Danny Caes in het rare jaar 2020, meer bepaald: woensdag de 15de april. En... 2A02:1812:151F:5500:6DB0:E10C:2CAE:9FF2 15 apr 2020 10:31 (CEST)Reageren

Test[brontekst bewerken]

DannyCaes (overleg) 15 apr 2020 12:23 (CEST)Reageren