Overleg:Meeneemheftruck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

sluiting Oude Leije[brontekst bewerken]

Hoe zeker weet je dat de lokatie Oude Leije in 2004 al is gesloten? Ik heb begrepen dat ze in 2004 zijn overgenomen, dat een deel van de productie toen naar Ierland is gegaan, en dat nu in 2007 of 2008 de boel hier in NL echt helemaal dicht gaat. Als ze in 2004 al weg waren had ik er dit jaar toch niets over gelezen in de Intermediair? EdoOverleg 31 jul 2007 07:38 (CEST)

Nee, het is geen zeker weten, ik was er niet bij. Maar mijn aandacht werd getrokken door "In januari 2008 werd" in de vorige versie, dat is denk ik nog evenmin zeker. Ik citeer uit de als bron aangevoerde link die ik vervolgens vond: "Met de reorganisatie komt een groot deel van de Ierse assemblage naar Nederland en gaat de productie van de hefmasten, die nu ook nog in Oude Leije plaatsvindt, naar Ierland". Frieschdagblad.nl, 23 oktober 2003, en verder drie vraagtekens van mijn hand in het samenvattingsveld... Ivory 31 jul 2007 08:47 (CEST)
Dan was mijn bron, ik meen dat het de Volkskrant Banen was, en niet Intermediair, toch veel recenter. En dan vertrouw ik de wijziging van de anoniem wel, die meent dat het in de nabije toekomst helemaal dicht gaat. Dan is jan-2008 toch best plausibel. Jouw info klopt wel, maar niet meer in de huidige tijdgeest, denk ik. EdoOverleg 31 jul 2007 09:46 (CEST)

He dat ding heet in de volksmond kooiaap moet dit niet wordenverwezen naar meeneem stapelaar? dit is de officele naam ervoor eigelijk het zelfde als asperine en paracetamol. een bijdrage van 82.75.206.27

Wie bepaalt wat officieel is? Inderdaad is asperine een redirect naar het artikel acetylsalicylzuur, maar het artikel over paracetamol heet gewoon paracetamol. De wetenschappelijke naam acetaminophen is sinds een vijf minuten een redirect daarheen. Is dat nu fout? Moet een van beide artikelen worden hernoemd zodat beide "wetenschappelijk" zijn of beide de kennelijk "gangbare" variant gebruiken? Zolang het artikel zelf in de inhoud geen misverstanden laat bestaan door goed onderscheid te maken tussen merknamen en andere zaken (een hoofdletter of kleine letter kan soms al verschil maken) is er denk ik wel plaats voor meer officieuze betitelingen. Ook de vermeende gangbaarheid is gebaat bij enige illustratie. Dat het woord "kooiaap" nergens in de encyclopedie wordt gebruikt behalve op deze pagina, is wel opmerkelijk. Het woord "stapelaar" wordt gebruikt op Vorkheftruck en Palletiseermachine. Iemand met kennis van zaken (poi moi) kan vandaaruit wellicht de juiste verbanden leggen. Ivory 3 okt 2007 00:39 (CEST)

Moffet-Kooi te Oude Lije is defnitief gesloten. En niet Hessel Kooi is de uitvinder van de kooiaap, maar Sjoerd Meijer van het gelijknamige familie-metaalbedrijf aan de oude Bildtdijk in Westhoek. Mijn vader is daar 40 jaar werkzaam gewesst, o.a aan de kooiaap. Meijer produceert halfproducten, zoals de lepels (vorken) van de kooiaap. dit werd te Oude Lije in elkaar gezet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.163.172.105 (overleg · bijdragen) 5 jan 2009 22:14