Overleg:Nervus pudendus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

"De nervus pudendi wordt ook in vele uitgaven van de officiële nomenclatuur (Nomina Anatomica) alsmede de laatste uitgave (Terminologia Anatomica) geschreven als nervus pudendus."

Dat schrijft Wimpus notabene zelf. Toch blijft hij er 'nervus pudendi' van maken. Zie ter illustratie ook Google Scholar: 3 hits voor 'nervus pudendi', 957 voor 'nervus pudendus'. Voor de zoveelste maal: Wikipedia volgt wat in de literatuur gebruikelijk is. Marrakech (overleg) 9 nov 2015 16:10 (CET)

Ooit eens al gelukt om een bron in de tekst te zetten, Marrakech? Wimpus (overleg) 9 nov 2015 16:24 (CET)
nervus pudendus is niet meteen in de online raadpleegbare versie van TA te vinden (evenmin trouwens als nervus pudendi). Echter, zie deze bron, die me redelijk betrouwbaar lijkt (geeft geen enkele treffer voor nervus pudendi). De Wikischim (overleg) 9 nov 2015 16:27 (CET)
In een recensie in een wetenschappelijk tijdschift over de bron waar De Wikischim naar verwijst, werd gezegd: "it is seriously flawed and urgently requires immediate revision". Ik heb het vage vermoeden (nou ja, ik weet het zeker vanuit mijn correspondentie met de auteur) dat de schrijver van dit boek, niet zo heel goed in zijn declinaties zit. Er komen zelfs Latijnse vormen in voor die overeenkomsten vertonen met het Spaans. De auteur heeft ook werken van Ramón y Cajal vertaald, dus dat zal wel de verklaring zijn, waarom hij soms deze rare verschrijvingen heeft. Wimpus (overleg) 9 nov 2015 16:40 (CET)

Off-topic[bewerken]

Ook vermakelijk dat de auteur niet ziet dat musculum niet een nominativus is, zie [1].– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wimpus (overleg · bijdragen)
Er zal in het Latijn waar Swanson zich op baseerde wellicht ad gestaan hebben. Hoe weet u zo zeker dat Swanson dit niet doorzag? Heeft u het hem gevraagd misschien? De Wikischim (overleg) 9 nov 2015 16:52 (CET)
In het oorspronkelijk Latijn kan het best een accusativus zijn geweest, maar hij presenteert het hier als een nominativus. Dan moet de auteur van het boek (eigenlijk lexicon) het zelf (net zoals woordenboeken dat doen) terugzetten naar een nominativus. 9 nov 2015 17:00 (CET)