Overleg:Norg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Norg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 sep 2017 05:23 (CEST)

Missende info[brontekst bewerken]

De partnerschap tussen toenmalige gemeente Norg en Sögel. Er verwijzen nog steeds straatnamen naar en ik heb horen zeggen dat er ook later nog af en toe wat georganiseerd werd.

De toestand rond 't zwembad (zwmbd). In feite is de huidige tekst niet correct, want 't suggereert dat Norg een zwembad kreeg, terwijl het in werkelijkheid al een zwembad had. Door de hele toestand heeft 't dorp een tijd geen zwembad gehad en wat er uiteindelijk kwam viel veel dorpelingen tegen. Faillissement van de oorspronkelijke aannemer reduceerde 't budget en brandstichting zorgde voor een extra financiële strop omdat alles wat er al stond in vlammen opging, dus werd 't veel kleinschaliger. De toegangsprijs viel ook flink veel hoger uit dan dat van 't oorspronkelijke zwembad, wat betekende dat 't niet meer de functie kon vervullen van het dorpszwembad waar men altijd zomaar even heen kon gaan als men zin had, daarvoor moest men blijven uitwijken naar Veenhuizen. (Inmiddels schelen de tarieven relatief niet zoveel meer, maar dat is voornamelijk omdat beide baden de tarieven flink hebben verhoogd.)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.61.180.106 (overleg · bijdragen) 21 feb 2021 20:31‎

Goedenavond, heeft u betrouwbare bronnen, van horen zeggen volstaat niet, vul dan gerust zelf aan. Hou het wel bondig en duidelijk mbt wat/waneer/waarom. Succes! JanB46 (overleg) 21 feb 2021 21:31 (CET)

Ja hallo, jullie vinden 't leuk om een encyclopedie te maken, ik help jullie alleen maar door lacunes aan te duiden. Alles wat ik gezegd heb is terug te vinden in relevant archiefmateriaal van de Norger Courant, veel plezier. (En namen staan op de kaart natuurlijk.) O trouwens, ik zie dat het artikel Lebstok hier ontbreekt, terwijl 't toch een belangrijk stukje lokale folklore betreft, hoewel het natuurlijk maar de vraag is in hoeverre het verhaal waar is en indien zo of de schouten van Norg en Vries zich ermee bemoeid hebben of alleen de boeren van Peest en Zeijen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.61.180.106 (overleg · bijdragen) 21 feb 2021 22:41‎

De encyclopedie schrijven we met z'n allen. Dus als je vindt dat het beter kan, doe het dan! En onderteken je adviezen aub met 4 tildes (4 x ~). JanB46 (overleg) 22 feb 2021 19:21 (CET)