Overleg:Organisatieadviesbureau

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Opzet van dit artikel[brontekst bewerken]

De opzet van dit artikel is een uitvloeisel van het Overleg:Adviesbureau#Overzicht van consultancy branche en verder. -- Marcel Douwe Dekker 6 jul 2009 20:29 (CEST)Reageren

Relativering[brontekst bewerken]

Dit discussiepunt is hier gecopieerd vanaf de Overleg gebruiker:Mdd#Organisatie-adviesbureau

Beste Marcel. De relativering die je zojuist plaatste [1] staat nu dubbel. Ik had hem niet verwijderd, maar opgenomen helemaal bovenaan, onder de kop Grootste organisatie-adviesbureaus, boven Nederland en de VS, omdat deze relativering op beide lijstjes slaat. Als je dat niet duidelijk genoeg vindt, zou het niet alleen onder NL moeten staan, maar m.i. ook onder de VS. Met vriendelijke groet, Encyo 6 jul 2009 18:42 (CEST)Reageren

Ok. Goed dat je het zegt. Ik heb het de tekst iets aangepast en de relativering inderdaad op twee plaatsten toegevoegd. Ik heb dit gedaan omdat ik zelf tabellen vaak los van de tekst bekijk, en zodoende die bovenstaande relativering ook niet heb gezien. Ik denk dat het zo geen kwaad kan. Eerst een algemene mededeling bovenin en later twee concrete voorbeelden onderin. In vraag me wel af of het inderdaad klopt, dat de rest alleen management consulting firma's zijn..!? -- Marcel Douwe Dekker 6 jul 2009 20:51 (CEST)Reageren

Organisatie-adviseur[brontekst bewerken]

We zouden kunnen overwegen dit artikel samen te voegen met het artikel organisatie-adviseur. -- Marcel Douwe Dekker 6 jul 2009 22:06 (CEST)Reageren

Capita selecta uit de historie van de organisatieadvieswereld (1)[brontekst bewerken]

Bezuinigingscongres.
0p 17, 18 eu 19 April zal te Amsterdam, onder leiding vau de heeren dr. F. :Posthuma, directeur van Centraal Beheer te Amsterdam, oud-minister van landbouw, nyverheid en handel, en F. Wibout, wethouder van Amsterdam, lid van de Eerste Kamer, een bezuinigings-(efficiency)congres worden gehouden, met zo meldt de Telegr, het volgende programma van werkzaamheden:
Dinsdag 17 April, voormiddags 10 u. 45 min.
1. Openingswoord door den heer E. Gerzon algemeen voorzitter van het congres.
2. Opening door den minister van financiën, jhr. mr. D.J. de Geer, voorzitter van het eere-commité.
3. Rede van prof. J.G.Ch. Volmer hoogleeraar aan de Technische Hoogeschool te Delft en buiten- gewoon hoogleeraar aan de Handelshogeschool te Rotterdam, over Efficiency en de beteekenis van het congres.
Namiddag 2.15 uur: Behandeling van de volgende prae-adviezen:
1. De voorbereiding van het werk in industrieele ondernemingen. Prae-adviseur do heer prof. D. Dresden, hoogleeraar aan de Technische Hoogeschool te Delft.
2. Productie-controle als functie van bedrijfsbeheer. Prae-adviseur de heer ir. J. H. Coops, ingenieur bij het organisatie-adviesbureau van de heeren ir. E. Hijmans en V. W. v. Gogh te Amsterdam.
3. Bezuinigings-inspectie in gemeentediensten en bedrijven. Prae-adviseurs de heeren ir. R. Borger en dr. J.F. van Oss, bezuinigingsinspecteurs te Amsterdam.
Woensdag 18 April v.m. 10 uur: Behandeling van de volgende prae-adviezen:
1. De kantoororganisatie van een grootbedrijf. Prae-adviseur de heer prof. J.G.Ch. Volmer.
2. Eenige algemeene beschouwingen omtrent het Nederlandsch systeem van financieel beheer en de organisatie van 's rijks diensten. Prae-adviseur de heer mr. A. Spanjer, rijksbezuinigingsinspecteur.
Namiddags 1.30 uur:
3. Beschouwingen over het financieel beheer van de gemeenten uit een oogpunt van efficiency. Prae-adviseur de heer J. Meyer Azn. directeur van het Centraal Bureau voor Verificatie en Financieele Adviezen der Vereeniging van Nederlandsche gemeenten, tevoren referendaris, chef afd. financiën, ter gemeente-secretarie van Utrecht.
4. De organisatie van de gemeente-secretarie uit een oogpunt van efficienoy. Prae-adviseur de heer A.R. Veenstra, secretaris van Amersfoort.
Donderdag 19 April v.m. 10.30 uur. Behandeling van de prae-adviezen:
1. De beteekenis van de kostprijsberekening voor zuinig bedrijfsbeheer. Prae-adviseur de heer H.R. Reder, accountant te Amsterdam.
Namiddags 1.30 uur.
2. Samenwerking van bedrijven als middel tot verhooging van de efficienoy. Prae-adviseur de heer dr. ir. Jan Goudriaan Jr, directeur van net Normalisatie-Bureau te Delft.
3. Rede van den heer mr. [[Gerard Vissering|G. Vissering, presidentdirecteur van de Nederiandsche Bank.

Bron: Artikel "Bezuinigingscongres". In: Nieuwe Rotterdamse Courant, 28 maart 1923. p.1.

Verder commentaar[brontekst bewerken]

Dit krantenartikel van bijna 90 jaar terug geeft een aardig beeld van een congres uit die tijd, wie daarbij betrokken waren, en wat daar zoal speelde in die tijd. -- Mdd 28 nov 2010 01:04 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Organisatieadviesbureau. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 jul 2018 01:33 (CEST)Reageren