Overleg:Oss

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
> Ik zag de gemeente Oss.
> Organon en Diosynth zijn per 1-1-2-2005 gefuseerd tot N.V. Organon.
> De gemeente Oss bestaat uit de steden Oss, Megen en Ravenstein. De
> bijbehorende dorpen zijn:
> Berghem, Haren, Macharen, Demen, Deursen, Dieden, Dennenburg,
> Neerlangel, Huisseling, Overlangel, Neerloon, Keent, Koolwijk en Herpen.

De gemeente Oss, liggend in het Noord-oosten van noord-Brabant heeft een belangrijke verzorgingsfunctie voor de andere dorpen en steden in deze regio. (denk hierbij aan de haven met daarbij behorende "osse-overslagcentrale", waar jaarlijks tienduizenden containers worden gelost en geladen. Hiermee is de Osse haven één van de drukste binnenhavens van nederland. Het ziekenhuis van Oss, Bernhovenziekenhuis, voorheen sint Anna. Draagt bij aan de gezondheid van de regio. De laatste jaren wordt er veel gespeculeerd voor een nieuw te bouwen ziekenhuis met betere faciliteiten op de grens van de gemeentes Oss, Bernheze Landerd en Uden. Het uitgaansleven was begin jaren 90 ronduit WAARDELOOS!!!, maar sinds een jaar of 4 begint het gelukkig weer te bruisen in het centrum, Heer Bommel, het Hart, la Colline, de Wereld, de Bovenmeester, Fellini's, Moetsjo, Jack's Casino,Thermen Lucaya en zéker de Ontmoeting zijn de café's/bars waar het allemaal te doen is in Oss. Het college van B&W wil een soort van horecagebied maken zoals het Stratumseind in Eindhoven en om eerlijk te zijn... ze zijn op de goede weg.

Organon[bewerken]

Organon is nu toch los van Akzo Nobel?

Voor zover ik weet wordt Organon min of meer geprivatiseerd, maar blijft het de eerste jaren nog wel gedeeltelijk onder de koepel van Akzo (in de vorm van aandeelhouders ofzo). Op de visitekaartjes van de medewerkers blijft in elk geval voorlopig nog wel een Akzo logo te zien, hetzij kleiner dan nu. :) (RagingR2 20 mrt 2006 18:01 (CET))

Politiek[bewerken]

Onder het kopje politiek heb ik de zetelverdeling na de verkiezingen van 2006 toegevoegd, en bij de (huidige) wethouders heb ik even hun portefeuillebeschrijving toegevoegd. Kan de zetelverdeling van 2002 nu weg? Die heb ik voor de zekerheid nog maar even laten staan.(RagingR2 20 mrt 2006 17:59 (CET))

Indeling wijken / bedrijventerreinen[bewerken]

Is het een idee om in deze opsomming een soort onderverdeling aan te brengen, in de vorm van wijken/buurten (Vergelijk bijv. de buurtindeling van Woensel op deze pagina: http://nl.wikipedia.org/wiki/Woensel). Dan krijgt het rijtje iets meer "kleur", en is het niet meer zo'n beteknisloos rijtje met namen. Ook is het misschien een idee om een kaartje met legenda op te nemen?(RagingR2 20 mrt 2006 17:59 (CET))

Actuele issues[bewerken]

Wellicht is het interessant om (bijv. bij het kopje politiek) een aantal issues op te nemen die momenteel actueel zijn, zonder hier een mening in te verwerken natuurlijk. Wel af en toe herzien ivm actuele waarde. Bijv. op het moment dat er sprake van is dat Lith wellicht bij Oss komt (nog niet zeker dus!) aangezien de partij die dit voorstelde in Lith de verkiezingen heeft gewonnen en het meeste zetels heeft gehaald. Dit zou natuurlijk ook komen bij het onderdeel waar de opsomming van kernen staat die momenteel bij Oss horen. (RagingR2 20 mrt 2006 17:59 (CET))

Opsplitsing.[bewerken]

Ik heb de info uit Oss gesplitst wat aangaat op Oss en Oss (gemeente). Een dp aanmaken is niet nodig, omdat de plaats Oss het meeste gelinkt zal zijn. Hernoemen van Oss zal dan ook niet nodig zijn. Hsf-toshiba 5 jun 2006 15:29 (CEST)

Geschiedenis[bewerken]

Ik verbaas me erover dat nog niets is geschreven over de geschiedenis van Oss terwijl het een van de oudste steden is van Noord-Brabant. Het heeft een hele rijke geschiedenis en toch heeft niemand er iets over willen schrijven. Ik neem dus maar het initiatief om dit artikel met geschiedenis aan te vullen. Momenteel ben ik druk bezig met het inzamelen van informatie wat ik hierna ga formuleren tot een wiki tekst. Ik hoop dat anderen mij hierbij kunnen helpen. WoutervD 8 jan 2007 12:40 (CET) Hier een link naar de tijdelijk verzamelpagina Geschiedenis van Oss

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 20 jun 2007 12:22 (CEST)

Grote Kerk[bewerken]

Er staat dat de grote kerk in 1982 gerestaureerd is, daar kan ik me weinig van herinneren omdat ik toen pas 3 was en nog net niet in Oss woonde. Wat ik me wel kan herinneren uit mijn tijd op de middelbare school is dat de kerk ergens begin jaren negentig in de steigers heeft gestaan. De voltooiing van de restauratie zou bekroond worden door het plaatsen van het kruis op de toren met behulp van een helikopter. Dit bleek achteraf een (volgens mij vrij goed geslaagde) 1 aprilgrap. Wat ik me dus afvraag: Is de kerk binnen 10 jaar tijd opnieuw gerestaureerd of zou de genoemde 1982 wellicht 1992 moeten zijn?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.146.242.142 (overleg · bijdragen) 12 jul 2010 18:54

Wijken in stad Oss[bewerken]

Onder het kopje "Wijkindeling stad Oss" staan alle wijken van gemeente Oss. Dit lijkt me niet goed opgesplitst tussen de twee lemma's Oss en Oss (gemeente)!! --Havang (overleg) 13 feb 2012 17:47 (CET)