Overleg:Overijssel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vind dat de snelweg A32 wel degelijk genoemd moet worden (toch 1 van de 3 snelwegen die gedeeltelijk door Overijssel lopen). Ook de spoorlijn van Zwolle via Steenwijk naar Leeuwarden lijkt mij niet geheel onbelangrijk. Het is immers een druk traject waarin het Overijsselse Steenwijk als intercity station een belangrijk aandeel heeft.

is het twents volkslied het volkslied van overijssel? oscar 26 okt 2004 12:51 (CEST)[reageer]

Volgens mij heeft Overijssel geen volkslied. Ik zal het maar weghalen. Lennart 26 okt 2004 13:01 (CEST)[reageer]
heeft overijssel een volkslied? staat mij niks van bij..... mjg27, 27 feb 2020

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 17 mrt 2007 11:19 (CET)[reageer]

Dorp of stad[brontekst bewerken]

In dit onderwerp wordt aangegeven dat Enschede de grootste stad is van Overijssel en Hengelo, door het ontbreken van stadsrechten, het grootste dorp. Echter, elders in Wikipedia is te lezen dat een stad van oudsher stadsrechten dient te hebben maar dat tegenwoordig een stad een plaats is waar veel mensen wonen. Ook in Wikipedia: een dorp is een kleine nederzetting. Dus lijkt 't me niet helemaal van deze tijd om Hengelo het grootste dorp te noemen. Hengelo is mijn inziens gewoon 1 van de 4 grote steden van Overijssel.

Nee er staat dat Hengelo de enige grote stad is die vroeger geen stadsrechten heeft gehad. Notum-sit 10 jul 2008 10:40 (CEST)[reageer]
in deze tijd kan een dorp zonder stadsrechten, maar met veel inwoners gewoon een stad genoemd worden..... mjg27, 27feb 2020 er kunnen immers geen stadsrechten verleend worden........ mjg27, 27feb 2020

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Overijssel. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 21 apr 2019 14:55 (CEST)[reageer]

Kan iemand het kopje politiek wijzigen naar de verdeling van zetels vanaf 2019 zodat het weer actueel is – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Chris995 (overleg · bijdragen)

Zie Politiek in Overijssel voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Als het daar goed vermeld staat, haal het hier maar weg. Er is een goede verwijzing vanuit Overijssel. Liever op één plek goed bijhouden dan op meer plekken halfslachtig. JoostB (overleg) 27 nov 2020 11:31 (CET)[reageer]