Overleg:Rome (stad)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hallo iedereen,

Over een paar dagen wil ik beginnen met een zeer grondige wijziging van dit artikel. De schrijfstijl is raar, om niet te zeggen verschrikkelijk, de foto's zijn niet om aan te zien, en het is simpelweg helemaal geen artikel maar een soort verzameling van heel veel feiten, waarvan velen onjuist en/of compleet irrelevant zijn, er is hoe dan ook geen enkele samenhang in te vinden. Ook wil ik de migraine-infobox die hierop staat verwijderen, en helemaal veranderen, hetzelfde geldt voor de overige italiaanse steden?

Is iemand het hier niet mee eens, laat het dan a.u.b. weten!

Mijn vraag, ik ben op de nl van wikipedia al heel veel betweters, bemoeials en ronduit muggenzifters tegen gekomen. Hoe is het mogelijk dat met al die wijsheid en ijver een belangrijk artikel als deze er zo afgrijselijk uitziet??

Groeten, Beachlife 5 dec 2006 18:07 (CET)

Ik ben het met je eens. Ik denk veel mensen (ik ook) hier maar wat linkjes toevoegd naar artikelen waar hij/zij toevallig mee bezig was. Het hoofdstuk geschiedenis en legendes van Rome behandelt uitsluitend de allervroegste geschiedenis en moet veel verder uitgebreid worden. De tekst die er nu staat is dan weer veel te uitgebreid en kan gedeeltelijk worden verplaatst naar ontstaan van Rome en oude Rome. Zodra ik weer meer tijd heb wilde ik me eigenlijk bezig gaan houden met dat laatste artikel, maar ik zal proberen hier ook mee te schrijven. Met de infobox heb ik minder moeite en de meeste foto's zijn volgens mij prima al kunnen ze misschien beter op een andere plaats in het artikel komen i.p.v. allemaal onder elkaar. Ga je gang en maak er wat moois van. Joris1919 5 dec 2006 18:53 (CET)

Hallo, ik vind het een zeer goed idee! Deze pagina verdient echt wel opfrissing. Ik had echter nog een vraagje: is er een éénduidige richtlijn ivm vertaling van gebouwen? Ik ben zelf nog niet zo lang Wikipediaan en hou me nu volop bezig met voornamelijk vertalingen uit de Engelse WP van kerken te Rome. Het is me echter opgevallen dat in het sjabloon:Navigatie kerken in Rome zowel Nederlandse vertalingen van de kerken als de Italiaanse namen staan. Mijn voorkeur zelf gaat uit naar de Italiaanse namen (zo is het ook in de Engelse WP), want je zegt uiteindelijk toch ook niet "Corsostraat" tegen de "Via del Corso". Nu, wat de oplossing ook is, van zodra ze er is, hou ik me er aan natuurlijk. Ciao, Philoe bedoe 27 jan 2007 10:27 (CET)
Er is ooit afgesproken om waar mogelijk de Nederlandse naam voor een gebouw of plaats te gebruiken, indien dat de meest gebruikelijke naam is. Nu vind ik dat dat bij de St. Paulus buiten de muren, de St. Pieter, St. Jan van Lateranen en de Friezenkerk ook inderdaad zo is.Met de Basiliek van Maria de Meerdere heb ik wel moeite, want tot ik op Wikipedia kwam kende ik deze basiliek alleen maar als Maria Maggiore. Ik twjfel nog over de Sint Agnes buiten de muren. Misschien brengt een googlecheck daar uitkomst.. Joris1919 27 jan 2007 13:35 (CET)

Lijst van bezienswaardigheden van Rome[bewerken]

Dit artikel bevat onder het kopje "Bezienswaardigheden" een gigantische lijst kerken, paleizen en dergelijke. Nu kan een lijst wel eens handig zijn, maar in een encyclopedisch artikel is een lopend verhaal toch beter.

Als eerste stap ga ik de volgende bewerkingen doen:

  1. Ik maak een nieuw artikel Lijst van bezienswaardigheden van Rome en hevel de lijsten uit dit artikel over naar dat nieuwe artikel.
  2. In dit artikel zet ik dan een link met
    1rightarrow blue.svg Zie Lijst van bezienswaardigheden van Rome voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
  3. In dit artikel komt dan verder een vrij korte paragraaf met een beschrijving (in lopende tekst) van enkele van de belangrijkste of beroemdste bezienswaardigheden.

Johan Lont (voorbehoud) 28 aug 2007 16:54 (CEST)

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 15 feb 2008 15:28 (CET)

Burgemeester[bewerken]

(Sorry, i do not speak good dutch) How can I insert the name of the mayor in the tables of the Italian cities?

The dutch word for mayor is "burgemeester", but it seems the infobox in this article does not take burgemeester as a parameter. I'll look into it for you. David12345 Overleg | Bijdragen 9 okt 2011 22:32 (CEST)
Hi there, I've looked into the template "italian community", and it seems like it does not accept a "burgemeester" parameter, as I suspected. The template on which it is based, the "place in country" template, does support adding a mayor to the infobox. While I suspect it won't be hard to change, I'm still going to contact someone who is a bit more knowledgeable on the subject of templates, to find out if there's some kind of reason why it's not possible to add mayors to the infoboxes. I'll be asking on the help:helpdesk, you might want to look there. David12345 Overleg | Bijdragen 9 okt 2011 22:39 (CEST)
It is now possible to add a mayor to the infobox, simply add the parameter "burgemeester". David12345 Overleg | Bijdragen 9 okt 2011 23:03 (CEST)
Ok thats nice. I think, it is more important than the local saint as information! Dank je --Eio (overleg) 10 okt 2011 15:24 (CEST)

Bestuurlijke indeling[bewerken]

Ik heb vanaf de Engelse wikipedia een tabel ingevoegd met de nieuwe bestuurlijke indeling, maar de pagina's die linken naar de div municipos kloppen niet meer! Misschien moeten we die oude pagina's verwijderen? Ook heb ik een probleem dat de tekst doorloopt rechts van de tabel.  RCSmit 31 mei 2014 11:59 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Rome (stad). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jul 2017 09:32 (CEST)

Rome (stad) --> Rome[bewerken]

Op Overleg:Rome heb ik het voorstel geplaatst om van 'Rome' een hoofdbetekenisconstructie te maken. Dit houdt in dat het artikel dat gaat over de stad Rome dan niet meer als titel 'Rome (stad)' heeft, maar 'Rome'. De bestaande doorverwijspagina (op dit moment te vinden onder 'Rome') blijft daarbij geheel intact, maar krijgt op zijn beurt ook weer een andere titel. Bob.v.R (overleg) 9 mei 2018 18:42 (CEST)