Overleg:Rubber

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Suggesties voor artikel[brontekst bewerken]

WikipediaNLcursieve tekst als ik jullie was zou ik er gewoon de werking ook van het rubber er bij doen want anders kunnen mensen van mijn leeftijd( 15 jaar ) moeilijk weten wat de werking is dus dit is een nieuwe taak voor jullie!!!!!:P;)

Met vriendelijke groeten een Jonge van 15 Jaar! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.160.201.68 (overleg · bijdragen) op 3 apr 2007 om 14:14‎

Bedankt voor je suggestie! Wanneer je denkt dat een artikel moet worden verbeterd, voel je vrij dat de doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door op de knop bewerk bovenaan te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er verschillende redenen zijn waarom je dat wel zou willen doen). Voel je vrij en ga je gang! Je hoeft niet bang te zijn voor het maken van onbedoelde foutjes, die worden vaak snel gevonden en gecorrigeerd. Als je niet zeker weet hoe dat bewerken werkt, lees dan eens de uitleg of test eens wat uit in de zandbak. Nieuwe medewerkers zijn altijd welkom! Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd terecht op mijn overlegpagina. Groeten, Koen Reageer 3 apr 2007 15:15 (CEST)[reageer]

Splitsing van artikel[brontekst bewerken]

Rubber is een verzamelnaam voor alle soorten rubbers, dit artikel gaat vooral over natuurrubber. Het lijkt mij goed om de twee artikelen te scheiden in een deel rubber algemeen en een apart artikel over natuurrubber. In de Engelstalige wikipedia is een duidelijk onderscheid zichtbaar, op dit moment wekt de nederlandse wikipedia de indruk dat alle rubbers van de rubberboom komen. Dit is niet het geval. Op dit moment heb ik geen tijd om al deze wijziginen aan te brengen, misschien dat iemand dit op kan pakken? Groeten, Spyro92 25 sept 2016 14:15 (CEST)

Hoi Spyro92, helaas had nog niemand hier op gereageerd, maar beter laat dan nooit. Het artikel gaat op dit moment (en ook in 2016 al) wel degelijk zowel over natuurrubber als kunstmatig rubber. Logischerwijs gaat de geschiedenisparagraaf vooral over de bewogen geschiedenis van natuurrubber, maar er is ook een paragraafje over de uitvinding van synthetisch rubber. Dat zou wel veel uitgebreider mogen. De volgende twee paragrafen gaan over beide soorten, de laatste vooral over andere polymeren die als synthetisch alternatief worden geproduceerd.
Het artikel begint nu met het woord Natuurrubber, terwijl het artikel Rubber heet. Dat lijkt me verwarrend. Dit is blijkbaar het gevolg van een poging in 2016 om een eerdere vorm van verwarring op te lossen.
Splitsing zoals op de Engelse Wikipedia zie ik niet zitten omdat er dan geen algemeen artikel over rubber meer is. Ik zie meer in een aanpassing van de intro zodat deze beide soorten rubber goed omvat. Een voorbeeld hiervan is fr:Caoutchouc (matériau). Om te beginnen zou de beginzin als volgt kunnen worden gewijzigd: va "Natuurrubber is een polymeer dat voorkomt als een emulsie in het sap ..." in: "Rubber is een polymeer dat van nature voorkomt als een emulsie in ..." (cursivering alleen voor verduidelijking van de wijziging op deze overlegpagina, niet voor in het artikel).
Daarnaast kunnen er natuurlijk subartikelen over de twee soorten komen. Bever (overleg) 6 dec 2019 00:14 (CET)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Rubber zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 24 apr 2022 07:16 (CEST)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.