Overleg:Sint-Gotthard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zijn deze doorverwijzingen hier relevant??[bewerken]

Zojuist heb ik mijn best gedaan het nodige te verduidelijken en aan te vullen/verbeteren.
Helaas kom ik nu niet direct verder en misschien kan iemand mij helpen met de volgende vragen:

  • is er een verband en zo ja welk tussen het Gotthardmassief en Gotthard-decke of is dit eigenlijk hetzelfde. Hoe dan ook wil ik dit graag weten, al is het alleen om de desbetreffende pagina's zelf te verduidelijken;
  • eigenlijk denk/vind ik dat dit hieronder staande hele deel van de doorverwijspagina geschrapt kan worden; deze namen worden lijkt mij namelijk niet tot alleen (Sint) Gotthard afgekort:
    • Gotthardbahn, een Zwitserse spoorwegmaatschappij met een spoorlijn door de Gotthardtunnel
    • Gotthardspoorlijn, de spoorlijn van deze spoorwegmaatschappij

En als dit iets anders is dan het Gotthardmassief is misschien ook Gotthard-Decke te specifiek om op de doorverwijspagina Gotthard te blijven staan?
Ben benieuwd naar meer deskundige reacties.VanuitVoorburg (overleg) 14 nov 2017 14:18 (CET)

Beste VanuitVoorburg,
  • Je bewerking is een goede verbetering.
  • Het Gotthardmassief en het Gotthard-decke zijn twee wezenlijk andere zaken. Het eerste is een bergmassief, het tweede een tektonisch terrein. Mogelijk is het Gotthard-decke naar het massief of naar de pas genoemd.
  • Dat bepaalde namen wel het Sankt/Sint ervoor hebben en andere niet maakt de zaak ingewikkeld. De lezer lijkt me echter niet gediend met twee doorverwijspagina's, omdat het in feite wel over hetzelfde gaat. Of de pagina dan Gotthard of Sint Gotthard moet heten, is niet zo belangrijk.
Vr. groet, Woudloper overleg 14 nov 2017 15:54 (CET)
Hartelijk bedankt Woudloper overleg voor je snelle reactie/feedback. Bedankt ook voor de verduidelijking, ik ga dan nog proberen erachter te komen of er idd een verband is tussen het massief en het tektonisch terrein.
Wbt je laatste punt is er denk ik een misverstand: het gaat mij er niet om deze pagina te herbenoemen of een tweede doorverwijspagina Gotthard aan te maken: helemaal met je eens dat de huidige situatie het meest overzichtelijk is.
Wat mijn idee was is dat Gotthardbahn, Gotthardspoorlijn en dan helemaal (maar die was ik slordig genoeg gisteren nog vergeten erbij te zetten) Matterhorn Gotthard Bahn misschien niet op deze pagina vermeld hoeven te worden omdat daar vermoed ik nooit alleen het woord Gotthard voor gebruikt wordt.
Dat gebeurt wel voor de pas en de tunnels: volgens mij in de spreektaal en iig wbt de wegtunnel op Zwitserse en Italiaanse bewegwijzering (in Italiaanstalige gebieden uiteraard als San Gottardo). Waarschijnlijk is dit (nog) niet het geval voor de basistunnel, maar die hoort dan lijkt me wel in het rijtje tunnels, zoals ik ook vindt dat het massief nog duidelijk in het rijtje thuishoort, dat is direct naar de pas vernoemd.
Goed, kan me ook wel voorstellen dat ik nogal een persoonlijke scheidslijn trek tussen pagina's die hier net nog wel horen en pagina's waarvan ik vind dat daar niet meer naar gelinkt mag worden, maar ben toch nog wel enigszins benieuwd naar jou kijk hierop (en naar input van eventuele andere wikipedianen). Alvast bedankt weer.VanuitVoorburg (overleg) 15 nov 2017 13:25 (CET)
Als ik deze excursiegids van de Gottharddecke lees dan is Massiv en Decke synoniem. Hans Erren (overleg) 4 jan 2018 18:20 (CET)