Overleg:Smartschool

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door LaurensJanKorbee

Persoonlijk denk ik dat het onderdeel 'Hacking' hier noch relevant genoeg noch objectief genoeg is om te vermelden. Voor uitspraken zoals 'Smartschool heeft enigzins een slechte reputatie inzake hackbaarheid.' denk ik dat er iets meer fundering nodig is dan een simpele SQL injection aanval, of ga je nu "90% van alle software" beschuldigen van "slechte reputatie inzake hackbaarheid"? Bovendien ogen de taalfouten ook niet mooi:

1. onderwerp = meervoud dan ook werkwoord = meervoud gebruik (2de zin, werden ipv werd)

2. "onrechtmatig verkregen bedrijfsgegevens" zo tussen aanhalingstekens plaatsen is in deze context niet gepast

3. 'Tot een echte rechtzaak' ipv 'Van een echte rechtzaak'

Maar in ieder geval ruikt dit me net iets meer naar reclame voor rootx dan naar een nuttige bijdrage voor wikipedia (zie ook RootX). Daarom heb ik het dan ook maar ineens verwijderd, moesten er mensen hier tegen in willen gaan, geen probleem maar laten we er dan toch even rationeel over reflecteren en iig iets objectiever over schrijven.


--Altrum 3 jan 2007 16:30 (CET)Reageren

Indeed, objectiever over schrijven, overigens, de manier waarop smartschool gehackt was was geen SQL injection maar een remote file inclusion. Hiermee zijn onder andere de databasewachtwoorden vergaart en deze zijn op rootx geplaatst. Dit is een iets grotere blunder die ook bekend is bij de gebruikers van de software.

--

Svp de informatie over HACKING weer aan te passen c.q. te verwijderen, aangezien dit pure negatieve stemmingsmakerij is. Ik heb in de reacties op de pagina RootX ook gezien dat daar geklaagt werd over pure reclame, dus zou ik deze gebruiker willen oproepen om niet op deze pagina reclame te gaan maken TEGEN rootx.

De hacking historie lijkt mij toch een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van smartschool, er wees gerust... Er zijn veel lekken in smartschool, en je hoeft zelfs geen hacker te zijn om die te vinden.

Uitspraken als voorgaande (je hoeft zelfs geen...) lijken me wikipedia onwaardig. IK bén geen hacker, wel een (tevreden) gebruiker/beheerder van de Smartschoolomgeving. Wat ik wél met de regelmaat van een klok tegenkom, zijn mensen die zélf een stommiteit doen (paswoord aan iemand meedelen bijvoorbeeld) en dan meteen beginnen te roepen dat ze 'gehackt' zijn als er daarna iets gebeurt. Van dergelijke stommiteiten kan ik makkelijk een lijstje maken - en daarvoor hoef ik ook geen hacker te zijn.

Ik zie absoluut geen reden tot aanpassing, noch verwijdering van zojuist geplaatste passage.

1) Er is wel degelijk sprake van relevantie
2) De problemen omtrent Smartschool dienen bekend te zijn

Tot slot kan ik alleen maar concluderen dat een in zekere zin relatieve terugplaatsing mij zeer gepast lijkt, aangezien vele factoren zich inmengen met een dergelijke situatie, waarmee we in ons achterhoofd moeten houden wat er zich allemaal plaatsvindt en wat voor aspecten zich daar aan gekoppeld kunnen worden. 87.195.137.1 5 nov 2009 19:36 (CET)Reageren

-- -- Verbetering van het taalgebruik voor het tussenkopje 'Hackgevoeligheid' is gewenst. Ook is enige nuance op zijn plaats. LaurensJanKorbee 5 nov 2009 20:07 (CET)Reageren

Ondertekenen[brontekst bewerken]

Gebruikers hierboven, willen jullie je bijdragen ondertekenen met vier tildes (~~~~) Het is niet te volgen! - QuicHot 23 okt 2007 23:10 (CEST)Reageren

Ik denk wel degelijk dat de smartschool hacking historie een relevant subject is in deze, al kan de professionaliteit van het geschreven stuk nog wel verbeterd worden. Daarnaast is hacking dmv emote file inclusion niet echt hacken, maar het verschijnsel opzich en de mogelijkheid ervan lijkt mij het vermelden waard.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.147.96.23 (overleg · bijdragen)

De volgende zin: 'De inhoud van de informatiedoorstroming kan zowel juridisch-informatief als pedagogisch-didactisch zijn, al dan niet in een elektronisch formaat.' is door mij verwijderd omdat de schrijver deze, naar mijn mening, puur en alleen heeft toegevoegd om zijn of haar kennis te etaleren.

87.195.137.1 5 nov 2009 19:49 (CET)Reageren