Overleg:Sociale kwestie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

POV-sjabloon[bewerken]

Ik heb hier het POV-sjabloon opgeplakt. Het artikel is tamelijk eenzijdig in haar stelling dat alle verbeteringen tot stand kwamen dankzij de ondernemers. Ik geef toe: het is zeker ook niet te danken aan de socialisten/communisten alleen. Mijns inziens is de angst van ondernemers voor socialisten/communisten een veel belangrijker drijfveer geweest. Veel verbeteringen zijn tot stand gekomen om de vakbonden, socialisten, communisten en andere mondige arbeiders de wind uit de zeilen te nemen. Om te zeggen dat het dus alleen aan de ondernemers lag is bepaald te veel eer... Eddy Landzaat 17 aug 2009 00:45 (CEST)

Wonderbaarlijk hoe je elkaar binnen enkele uren op 3 verschillende lemma's kunt tegenkomen. Ik ben het volledig eens met het POV-sjabloon maar dan juist omdat in dit artikel nergens naar voren komt dat het juist de ondernemers waren die de situatie van de armen verbeterd hebben. Als het verbieden van kinderarbeid en het instellen van hoge minimumlonen de daadwerkelijke oplossing zijn geweest vraag ik me af waarom ze dat niet in Ethiopië geprobeerd hebben. En, speaking of which, ik zou ook wel ´s een grotere auto willen rijden dus waarom geen minimumloon van 100 E/uur in Nederland ingevoerd? Joepnl 17 aug 2009 00:53 (CEST)
Niet zo merkwaardig, aangezien ik vanwege WM even keek wat jouw achtergrond is. En via jouw OP kwam ik op dit lemma uit waar jij, naar mijn mening, nogal opmerkelijk bezig was. Het schrappen van stukjes over vakbonden en socialisme is niet echt neutraal maar gezien jouw achtergrond niet vreemd. Een tweede bewerkingsoorlog op 1 avond is wat veel van het goede, dus maar een POV-sjabloon geplakt. Eddy Landzaat 17 aug 2009 01:03 (CEST)
Het woord "wonderbaarlijk" was ook enigszins sarcastisch bedoeld. Ter zake: waar precies staat dat die verbeteringen dankzij ondernemers tot stand kwamen? Dat is nm. precies wat er ontbreekt aan dit artikel. Joepnl 17 aug 2009 01:06 (CEST)
Omdat de heren uitgepraat lijken heb ik dat foeilelijke sjabloon maar eens verwijderd. --JanB 16 feb 2010 15:11 (CET)
Ik zie het sjabloon nog staan, maar laat dat nog maar even staan. De heren zijn het misschien wel eens, maar het artikel is na plaatsing van het sjabloon nog niet echt aangepast. PatrickVanM / overleg 16 feb 2010 15:16 (CET)
Nu gaat het toch echt weg hoor. --JanB 25 apr 2010 00:09 (CEST)