Overleg:Spoorlijn Weesp - Leiden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Aangepaste opzet[bewerken]

Ik heb het artikel qua opzet aangepast, omdat het eerst meer leek op een artikel over station Schiphol ipv over de Schiphollijn. Als men het er niet mee eens is moet het maar weer teruggezet worden. Joer 14 mrt 2006 17:57 (CET)

Kilometrering Schiphollijn[bewerken]

Die 30 km lijken me onaannemelijk aangezien de afstand Schiphol-Leiden al bijna 30 kilometer is! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Waldo79 (overleg · bijdragen) 4 okt 2007 11:39‎

Daar klopte inderdaad niet veel van, ik heb aan de hand van Sporenplan.nl en de topografische kaart de kliometrering verbeterd. T Houdijk 8 okt 2007 15:10 (CEST)

Weesp?[bewerken]

Zou dit niet offcieel spoorlijn leiden-diemen aansluiting moeten heten? het stuk diemen aansluiting-weesp is onderdeel van de oosterspoorlijn niet van de schiphollijn. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.25.183.120 (overleg · bijdragen) 17 feb 2018 13:54

Nee, tussen Diemen aansluiting en Weesp ligt een viersporige lijn, twee sporen voor de Oosterspoorlijn, twee voor de lijn tussen Weesp en Leiden. Vunz (overleg) 17 feb 2018 19:43 (CET)
Dat laatste kun je zo niet echt zeggen, naar mijn mening, omdat er bij de aansluiting overloopmogelijkheden zijn en dus in feite alle sporen voor beide verbindingen te gebruiken zijn. Aan de andere kant is die dubbele vork bij Gaasperdammerweg Aansluiting er mogelijk niet vanaf het begin geweest. Wat mij betreft noemen we het artikel gewoon weer Schiphollijn maar dat schijnt uit den boze te zijn. Paul B (overleg) 17 feb 2018 20:22 (CET)
Dit vroeg ik mij dus ook af na het bestuderen van de kilometrering. Als ik de kilometers meet (geteld vanaf km 7 bij de Schinkelbrug zoals op de topografische kaart van 1994) in Google Maps, dan zit het nulpunt halverwege station Duivendrecht en metrostation Venserpolder. Met andere woorden, daar waar de Schiphollijn aftakt van de oorspronkelijke spoorverbinding tussen Duivendrecht en Watergraafsmeer. Ik zou dan eerder voor "Spoorlijn Duivendrecht - Leiden" gaan i.p.v. Weesp. --HyperGaruda (overleg) 3 mrt 2019 20:57 (CET)

1939[bewerken]

Ik maak ernstig bezwaar tegen deze geschiedenis vervalsing.

Het traject tussen Duivendrecht aansluiting(waar tegenwoordig station Duivendrecht ligt) en Diemen zuid(het station lag er toen nog niet) is oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van de ringspoordijk, meer specifiek was dit traject onderdeel van een goederenlijn die de lijn Amsterdam-Utrecht verbond met de Watergraafsmeer.

Een van de overgebleven objecten uit die tijd is de enkelsporige boog vanaf diemen-zuid naar de watergraafsmeer over de joodse begraafplaats. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.81.132.223 (overleg · bijdragen) 24 dec 2018 17:29‎