Station Schiphol Airport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Station Schiphol)
Ga naar: navigatie, zoeken
    Schiphol Airport   
Schiphol-plaza-ns.jpg
Plaats Haarlemmermeer
Afkorting Shl
Opening 21 december 1978
Perrons 3 (Eilandperrons)
Perronsporen 6
Spoorlijn(en) HSL-Zuid/HSL 4
Schiphollijn
Westtak Ringspoorbaan
Streekbus 180 | 181 | 185 | 186 | 187 | 190 | 191 | 194 | 195 | 198 | 199 | 245 | 246 | 247 | 287 | 300 | 341 | 342 | 397 | 470 | 858 (tijdens Keukenhof)
Qliner 361 | 365
Nachtbus N30 | N97
Vervoerder(s) NS
NS International
Thalys
Reizigers 78.896 (2016)[1] per dag (NS)
Coördinaten 52° 19′ NB, 4° 46′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Schiphol Airport
Station Schiphol Airport
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Roltrap naar een van de perrons op Schiphol Plaza/NS
Het voormalige Station Schiphol op 12 april 1989

Station Schiphol Airport ligt in het hart van de luchthaven Schiphol in de Schipholspoortunnel. Het station werd geopend op 21 december 1978 door prinses Beatrix en prins Claus, met een opvallend volledig rond stationsgebouw. In 1995 is dit gebouw gesloopt en werd het station geïntegreerd in het luchthavengebouw (Schiphol Plaza).

Tot en met dienstregeling 2015 heette het station Schiphol Schiphol aircraft silhouette.svg. In gedrukte publicaties (dienstregelingen, vertrekstaten, mededelingen van werkzaamheden enz.) stond er meestal een vliegtuigsymbool achter, zodat het leek of dat symbool deel uitmaakte van de naam van het station. De naamborden op de perrons toonden het symbool echter niet. Op 13 december 2015 is de naam van het station gewijzigd in Schiphol Airport, om dit station voor internationale reizigers herkenbaarder te maken als luchthaven.[2][3] Het vliegtuigsymbool is vervallen.

Niveaus[bewerken]

Bovengronds bevinden zich de stationsvoorzieningen (loketten, informatiepanelen, etc) in een hal die ook door luchtreizigers wordt gebruikt en onderdeel vormt van Schiphol Plaza. Er is daar geen apart "spoorstationgebied".

De perrons bevinden zich hieronder in een verbreed gedeelte van de Schipholspoortunnel.

Geschiedenis[bewerken]

Aanvankelijk liep de verkeersweg tussen het station en de terminal door. Reizigers die per vliegtuig aankwamen en met de trein verder wilden, gingen met hellingbanen onder de weg door (omlaag - omhoog) naar het stationsgebouw en daarna weer omlaag naar het perron. In omgekeerde richting was het: omhoog van perron naar stationsgebouw, omlaag - omhoog onder de weg door en verder omhoog naar de vertrekhal. Voor al deze bewegingen waren er wel doorlopende paden beschikbaar.

In 1995 werd de verkeersweg verwijderd zodat er een gelijkvloerse verbinding ontstond tussen station en aankomsthal.

Sporen en perrons[bewerken]

Er zijn drie eilandperrons met in totaal zes sporen. Bijzonder voor dit station is dat de perrons niet alleen bereikbaar zijn via de gebruikelijke roltrappen (3 per perron), vaste trappen (1 per perron) en liften (1 per perron), maar ook via helling-rolbanen (4 per perron). De hellingbanen waren bedoeld voor reizigers om hun bagage op bagagekarretjes mee te nemen. Het gebruik van deze karretjes op perrons is later verboden en onmogelijk gemaakt door obstakels in de vorm van palen bovenaan de hellingbanen.

Sinds 2006 hebben de eilandperrons 1/2 en 5/6 flexibele aankomst- en vertreksporen. Dat wil zeggen dat slechts enkele minuten van tevoren wordt bepaald op welk van de twee sporen (1 of 2, respectievelijk 5 of 6), en dus aan welke zijde van het perron, een trein aankomt en vertrekt. Er zijn daarom niet alleen CTA's per spoor, maar bovendien dynamische perronaanwijzers per perron, die met pijlen naar de van toepassing zijnde sporen wijzen zodra die bekend zijn.

Geschiedenis[bewerken]

Aanvankelijk had het ondergrondse station drie sporen en twee perrons (één eilandperron met de huidige sporen 1 & 2, en een zijperron met het huidige spoor 3). In de jaren 90 is dit uitgebreid naar vier sporen. Het zijperron werd met het gereedkomen van spoor 4 uitgebreid tot (tweede) eilandperron. Uiteindelijk kwamen er na de verdubbeling van de Schipholspoortunnel sinds 2000 zes sporen en drie eilandperrons in gebruik. Tegelijkertijd is de spoorverdubbeling tot vier sporen tussen Amsterdam Riekerpolder en Hoofddorp in gebruik gekomen.

De bestaande perrons die met ca. 340 meter al relatief lang waren (ze waren reeds geschikt voor een Koploper-trein van 12 bakken/wagens) werden zodanig verlengd dat ze vanaf de uitbreiding geschikt zouden zijn voor twee gekoppelde Thalys-stellen met een lengte van 400 meter. Ook het nieuwe eilandperron kreeg dezelfde grote lengte.

Treinverbindingen[bewerken]

Schiphol Airport is een station voor veel nationale en internationale verbindingen. De volgende treinen doen Schiphol aan in de NS-dienstregeling 2018:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
700 Intercity Den Haag CentraalSchiphol AirportAmsterdam ZuidLelystad CentrumZwolleGroningen Vormt tussen Den Haag Centraal en Zwolle een halfuursdienst met serie 1800. Vormt tussen Zwolle en Groningen een halfuursdienst met serie 500. Stopt tussen Zwolle en Groningen alleen 's morgens vroeg en 's avonds laat op alle stations.
900 Intercity direct Amsterdam CentraalSchiphol AirportRotterdam CentraalBreda Tussen Schiphol en Rotterdam is een toeslag verschuldigd.
1000 Intercity direct Amsterdam CentraalSchiphol AirportRotterdam Centraal Tussen Schiphol en Rotterdam is een toeslag verschuldigd.
1400 Intercity Utrecht CentraalAmsterdam CentraalSchiphol AirportDen Haag HSRotterdam Centraal Nachtnet. De treinserie 21400 voor de trajectverlengingen Rotterdam Centraal – Eindhoven en Utrecht Centraal – Eindhoven rijden uitsluitend in de nachten volgend op vrijdag en zaterdag. In het eerste deel van de nachten volgend op woensdag en donderdag stopt de trein in Gouda in plaats van Delft. Daarnaast worden bussen ingezet op het traject Rotterdam Centraal – Delft – Den Haag HS.
1600 Intercity Schiphol AirportAmsterdam ZuidAmersfoortDeventerHengeloEnschede
1800 Intercity Den Haag CentraalSchiphol AirportAmsterdam ZuidLelystad CentrumZwolleMeppelLeeuwarden Vormt tussen Den Haag Centraal en Zwolle een halfuursdienst met serie 700.
2400 Intercity Lelystad CentrumAmsterdam ZuidSchiphol AirportLeiden CentraalDen Haag HSRotterdam CentraalDordrecht Rijdt niet na 22:00 uur.
3100 Intercity Schiphol AirportUtrecht CentraalEde-WageningenArnhem CentraalNijmegen Rijdt niet na 22:00 uur
3300 Sprinter Leiden CentraalHoofddorpSchiphol AirportZaandamPurmerendHoorn Kersenboogerd Vanaf 20:00 uur niet tussen Leiden Centraal - Hoofddorp
3500 Intercity Schiphol AirportUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhovenHelmondVenlo
4300 Sprinter HoofddorpSchiphol AirportAmsterdam ZuidWeespAlmere CentrumAlmere Oostvaarders Enkele ritten naar Lelystad C
4600 Sprinter Den Haag CentraalLeiden CentraalSchiphol AirportAmsterdam SloterdijkAmsterdam Centraal In Amsterdam C. gekoppeld aan serie 14600 van/naar Zwolle
5700 Sprinter Utrecht CentraalHilversumWeespAmsterdam ZuidSchiphol AirportHoofddorp Rijdt niet na 20:00 uur.
5800 Sprinter HoofddorpSchiphol AirportAmsterdam SloterdijkAmsterdam Centraal Te Amsterdam C. gekoppeld aan de 15800 van/naar Amersfoort Vathorst
9200

IC 35

Intercity (NS International) Amsterdam CentraalSchiphol AirportDen Haag HSRotterdam CentraalRoosendaalAntwerpen-CentraalMechelenBrussel-CentraalBrussel-Zuid/Midi
Thalys 9300 Thalys (NS International) Amsterdam CentraalSchiphol AirportRotterdam CentraalAntwerpen-CentraalBrussel-ZuidParis Nord Diverse ritten alleen tussen Amsterdam en Brussel
Thalys 9900 Thalys (NS International) Amsterdam CentraalSchiphol AirportRotterdam CentraalAntwerpen-CentraalBrussel-Zuid – [ Lille Europe ] / [ Chambéry-Challes-les-EauxAlbertvilleMoutiers-Salins-Brides-les-BainsAime-La PlagneLandryBourg-Saint-Maurice ] Van december tot maart 1 trein per week naar Bourg-Saint-Maurice.
11600 Intercity Schiphol AirportAmsterdam ZuidDuivendrechtHilversumAmersfoortAmersfoort Schothorst Vormt tussen Schiphol en Amersfoort een halfuursdienst met serie 1600

Geschiedenis[bewerken]

In 1978 werd de lijn Schiphol – Amsterdam Zuid in gebruik genomen. Het station Schiphol ligt in een bijna zes kilometer lange Schipholspoortunnel onder de luchthaven. In 1981 kwam de verbinding via Hoofddorp en Nieuw-Vennep naar Leiden in gebruik. Ook werd in 1981 de Schiphollijn verlengd naar Amsterdam RAI en in 1986 kwam de verbinding via Station Amsterdam Lelylaan en Sloterdijk naar station Amsterdam Centraal tot stand. In 1993 werd er verbinding met Weesp (en verder naar Almere en Hilversum) gemaakt.

Sinds 2004 is Schiphol via de Hemboog direct bereikbaar vanuit de regio Purmerend/Hoorn, sinds 2006 ook vanuit Utrecht via de Utrechtboog.

Sinds het eind van 2009 rijden er ook hogesnelheidstreinen via de HSL-Zuid naar en via Schiphol. Deze treinen hebben als bestemmingen Antwerpen, Brussel en Parijs. In Nederland wordt daarnaast ook Rotterdam aangedaan. De Intercity direct (voorheen de Fyra) en Thalys rijden vanaf Amsterdam via het normale traject, langs Amsterdam Sloterdijk, via de Schipholtunnel naar Schiphol. Na een korte stop rijden deze treinen door om na station Hoofddorp het normale spoor te verruilen voor het spoor van de HSL-Zuid.

Busverbindingen[bewerken]

Boven op het station ligt een busstation dat wordt aangedaan door bussen van Connexxion, GVB en Arriva. Het stripbusstation telt 8 bushaltes per richting, die perrons zijn genummerd van B1 tot en met B16. Gelede bussen gebruiken twee van deze haltes.

Lijn Route Exploitant Bijzonderheden
Streekbus
69 Amsterdam Sloterdijk - Amsterdam-West - Schiphol-Noord - P40 - Airport/Plaza GVB
245 Amsterdam Bos en Lommer - De Baarsjes - Slotermeer - Schiphol-Noord - Airport/Plaza - Zuid GVB Ochtenddienst
246 Amsterdam-Zeeburg - Oost - Zuid - Schiphol-Noord -Airport/Plaza - Zuid GVB Ochtenddienst
247 Amsterdam-Noord - Oost - Schiphol-Noord - Airport/Plaza - Zuid GVB Ochtenddienst
287 Schiphol Airport/Plaza - Schiphol-Rijk Connexxion Spitssneldienst
Schipholnet
180 Schiphol P30 - Airport/Plaza - Noord - Oost - Rijk Connexxion Ringlijn met 181
181 Schiphol-Rijk - P30 - Airport/Plaza - Noord Connexxion Ringlijn met 180
185 Schiphol Airport/Plaza - Justitieel Complex Connexxion
186 Schiphol Airport/Plaza - P40 - Oost - Amstelveen Connexxion
187 Schiphol Airport/Plaza - P30 - Rijk Connexxion
190 Knooppunt Noord - P40 - Airport/Plaza - P30 Connexxion Rijdt 's nachts als lijn N90.
N90
191 P40 - Airport/Plaza - P30 - Zuidoost Connexxion
194 Schiphol P30 - Airport/Plaza - P40 - Badhoevedorp - Lijnden - Amsterdam De Aker Connexxion
195 Schiphol P30 - Airport/Plaza - P40 - Badhoevedorp - Amsterdam Lelylaan Connexxion Rijdt 's nachts als lijn N95.
N95
198 Schiphol P40 - Airport/Plaza - P30 - Rijk - Aalsmeer Connexxion
199 Schiphol P30 - Airport/Plaza - P40 - Oost - Amstelveen-Zuid Connexxion
R-net
300 Amsterdam-Zuidoost - Ouderkerk a/d Amstel - Amstelveen - Schiphol Airport/Plaza - Hoofddorp - Vijfhuizen - Haarlem (- Driehuis - IJmuiden) Connexxion Rijdt 's nachts als lijn N30 van/naar IJmuiden
N30
341 Amsterdam-Zuid - Schiphol Airport/Plaza - Hoofddorp Connexxion
342 Schiphol Airport/Plaza - Aalsmeer - Uithoorn Connexxion Rijdt 's nachts als lijn N42
N42
397 (Amsterdam Centraal -) Leidseplein - Museumplein - Olympisch Stadion - Schiphol Airport/Plaza - Hoofddorp - Nieuw-Vennep Connexxion Rijdt 's nachts als lijn N97 van/naar Amsterdam Centraal
N97
470 Schiphol Airport/Plaza - De Hoek - Leimuiden - Alphen aan den Rijn Arriva Rijdt ook 's nachts.
Qliner
361 Schiphol Airport/Plaza - De Hoek - Nieuw-Vennep - Lisse - Sassenheim Arriva
365 Schiphol Airport/Plaza - De Hoek - Roelofarendsveen - Leiden Arriva
Keukenhofexpress
858 Schiphol Airport/Plaza - Lisse, Keukenhof Arriva Alleen tijdens openingsdagen van de Keukenhof