Station Marne la Vallée-Chessy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Marne-la-Vallee-Chessy

Marne-la-Vallee - Chessy is een RER en TGV station in de provincie Île-de-France en gemeente Chessy. Het station bestaat uit twee delen. RER en TGV zijn namelijk gescheiden van elkaar. Marne-la-Vallee - Chessy ligt 30 kilometer ten oosten van de Franse hoofdstad Parijs.

Het station[bewerken]

Het station ligt voor Disneyland Parijs en haar ingangen. Ook Disney Village ligt er pal voor. In 1992 werd het station als eindpunt van RER A geopend. Het doel van het station om een railverbinding tussen Parijs en Disneyland mogelijk te maken. Het station werd steeds groter door de komst van de TGV en Eurostar. Thalys deed er geruime tijd dienst vanaf Amsterdam Centraal. Deze verbinding is opgeheven. Reizigers vanuit Nederland dienen over te stappen in Brussel op de TGV of in Parijs op de RER.

Er is een overstap mogelijk tussen de bussen van Pep's, Seine et Marne Express, Tramy etc. Voor mensen die overnachten in één van de Disney-hotels is er een shuttledienst aanwezig tussen het station en/of attractiepark en het hotel.

Het RER-station telt per dag ongeveer 11 000 passagiers en het TGV station ongeveer 5 000 passagiers.

Foto's[bewerken]

Vorig en volgend station[bewerken]

Richting Vorig station Lijn Volgend station Richting
Cergy - Le Haut A3
Poissy A5
Val d'Europe RERRER.svgAParis RER A icon.svg Eindpunt Eindpunt A4