Overleg:Stationsbuurt (Den Haag)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Volgens de gemeentelijke indeling, zover ik het kan zien, bestaat de Stationsbuurt (= wijk, dus geen buurt eigenlijk) uit de buurten Huijgenspark (wat vaan ook de Stationsbuurt wordt genoemd) en de Rivierenbuurten noord en zuid. Zie ook Wijken en buurten in Den Haag.

Overigens vermoed ik dat veel bewoners in Den Haag geen idee hebben in welke officiële buurt of wijk ze wonen. Ooit iemand gehoord van de buurt "Rond de Energiecentrale"? Bokkie 17 okt 2009 11:22 (CEST)

Inderdaad is Rond de Energiecentrale een onmogelijke naam voor een dan ook weinig samenhangend gebied, waarvoor allerlei enthousiaste plannen in de maak zijn. Als dat terrein meer bebouwd is, krijgt het wellicht een betere naam. Ondertussen nodig ik je uit er een artikel over te schrijven. Glatisant 17 okt 2009 12:13 (CEST)

Haagse Bos[bewerken]

Waar grenst de wijk Stationsbuurt aan het Haagse Bos? Volgens mij nergens. De wijk wordt aan de noordwestzijde begrensd door het Bernhardviaduct en de Schedeldoekshaven. Daarbij maken de Koekamp en het Malieveld geen deel uit van het Haagse Bos, dat feitelijk begint aan de Prins Clauslaan. Dat Staatsbosbeheer deze twee onder het Haagse Bos rekent, is omdat het één gezamenlijk beheersgebied in hun portefuille is. Maar dat bijvoorbeeld het Malieveld geen bos is lijkt mij duidelijk. En voor de Koekamp, een hertenkamp en merendeels voor het publiek afgesloten, geldt een ander gebruik dan het bos zelf, dat overal vrij toegankelijk is, behalve het terrein van Paleis Huis ten Bosch. Ook in de Akte van Redemptie wordt afzonderlijk gesproken van het Haagse Bos en de Koekamp, dat toen nog vaak de “Haagse Warande” werd genoemd. oSeveno (Overleg) 13 aug 2018 14:03 (CEST)