Overleg:Taurine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Taurine is geen aminozuur en al zeker geen essentieel aminozuur voor katten. Helaas ben ik zelf onvoldoende thuis in de biochemie om dit artikel op een adequate manier aan te passen, maar wat er nu staat is onzin. Klaas1978 3 feb 2007 00:32 (CET)[reageer]

Ik heb de kwestie over het al dan niet aminozuur zijn van taurine uitgewerkt en ook de tekst een stuk uitgebreid. Het is overigens wel degelijk essentieel voor katten, alleen inderdaad geen essentieel aminozuur voor katten. Ik ga later nog wel met deze tekst verder en dan zal ik ook een stuk wijden over de behoefte aan taurine bij katten.Itsme 18 apr 2008 12:25 (CEST)[reageer]

Blind loop syndrome[brontekst bewerken]

Misschien verdient het Engelstalige artikel een vertaling, maar intussentijd moet de link naar de Engelstalige Wikipedia kunnen blijven. De lezer heeft geen idee wat voor een syndroom dit nu weer is en kan denken: alweer een syndroom ! Weet iemand wat er mis is met de bewerking?. Dartelaar [geef een gil!] 24 okt 2014 22:43 (CEST)[reageer]

Taurine : Wist je dat energie drankjes “STIEREN URINE en SPERMA” bevatten[brontekst bewerken]

Wist je dat energie drankjes “STIEREN URINE en SPERMA” bevatten


Energie Drankjes bevatten ingrediënten afkomstig van stieren urine en sperma. Een studie uitgevoerd door een rundvee bedrijf uit Longhorn, testte een aantal van de grote merken zoals Red Bull, Monster enz.

Wat zij ontdekte zal u maag laten omdraaien. Zij ontdekte dat de energie drankjes daadwerkelijk sperma bevatten.

red-bull

Het ingrediënt dat voor alle ophef zorgt is ‘Taurine”. Taurine is vernoemd naar het Latijnse woord Taurus, dat stier betekent. Het werd voor het eerst geïsoleerd uit ‘ox bile’ (ossengal, rundergal) in 1827 door Australische wetenschappers Friedrich Tiedemann en Leopold Gmelon. Het is wordt vaak aminozuur genoemd, zelfs in de wetenschappelijke literatuur, maar het ontbreekt aan een carboxyl groep en is strikt genomen geen aminozuur. Taurine is aanwezig in stieren levers, sperma en urine. Eén ding is zeker, de taurine gebruikt in energiedranken zoals Red Bull is gebaseerd op deze bronnen.

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Taurine zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 25 nov 2021 06:12 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.