Overleg:Veghel (gemeente)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hier komt een pagina gereserveerd voor de gemeente Veghel, Dit omdat de huidige pagina enorm veel informatie bevat. Vandaar dat ik besloten heb om de plaats Veghel en de gemeente Veghel op te splitsen.
WoutervD 1 okt 2006 12:47 (CEST)[reageer]

Beste Wouter,
Helaas heb ik jouw splitsing ongedaan gemaakt. Alleen al het artikel Eindhoven bevat veel meer info (pagina is ~40 kB groot) dan Veghel. Bovendien doen mij in het artikel Veghel (en niet correctere Veghel (plaats)) enkele passages vermoeden dat er sprake is van auteursrechtenschening van deze of gene auteur. Bovendien was de paragraaf nieuwbouwprojecten veel te reclameachtig opgezet voor een encyclopedie. - Bramvr 27 okt 2006 20:03 (CEST)[reageer]
Heb het weer gesplitst. Gezien andere plaatsen is het wel gerechtvaardigd. Hsf-toshiba 1 nov 2006 22:11 (CET)[reageer]
Dank :), vond het best flauw om de opsplitsing ongedaan te maken. WoutervD 1 nov 2006 23:07 (CET)[reageer]

Ik vind het helemaal niet te klein voor een zelfstandig artikel.

{{Oss}} {{Ravenstein}} Oss (gemeente) Oss (Is ook niet hernoemd naar Oss (stad)) Megen, Haren en Macharen, Megen, Haren, Macharen, Ravenstein (voormalige gemeente), Ravenstein (stad), Herpen (voormalige gemeente) Ook klein artikel, maar maakt sjabloon wel compleet, Herpen, Deursen en Dennenburg, Deursen, Dennenburg, Dieden, Demen en Langel, Dieden, Demen, Neerlangel, Huisseling en Neerloon, Huisseling, Neerloon

Bovenstaande zijn allemaal gemeenten en plaatsen. Als ik naar Hoornsemeer (wijk) kijk... is dat dan wel encyclopedisch? maar dit artikel maakt het sjabloon wel compleet.

{{Wijken van Groningen}}


Kom dus niet aan, dat het een klein artikel is. Geef mij een goede reden, waarom Huisseling en Neerloon wel een artikel verdienen, maar Veghel (gemeente) niet. Ik vind het discriminatie en meten met 2 maten. Vanaf het begin toen dit soort artikelen zijn gemaakt zijn we de fout in gegaan, die moeten nodig hersteld worden. Daarom ook een artikel over de gemeenten, waarin gemeld wordt wat de gemeenteraad is en welke dorpen en gehuchten bij de gemeente horen. Hsf-toshiba 2 nov 2006 22:32 (CET)[reageer]

Dat kan wel zijn dat jij dat meten met twee maten c.q. discriminatie vindt. Ik ben echter deze mening niet toegedaan en wel om de volgende reden:
Ten eerste is naar mijn mening is de informatie behorende bij gemeenten met dezelfde naam (als de hoofdplaats) vaak te zeer verweven tussen die twee om tot een goede, afgewogen splitsing te komen. Mijnsinziens is de achtergrondinformatie zoals geschiedenis, cultuur, sport en economische ontwikkeling van de plaats Veghel tot 1994 voor 95-98% verweven met die van de voormalige, gelijknamige gemeente Veghel. De overige 2-5% betreft geschiedenis, ontwikkeling etc. van de kerkdorpen Eerde, Mariaheide en Zijtaart)
Ik geloof dat in een discussie, die wij hadden over Wijken in Vught, Mystro82 door een aantal andere Wikipedianen was verzocht om in een artikel niet enkel opsommingen te gebruiken. Dat is nu wel het geval bij Veghel (gemeente). Wellicht dat dit in de toekomst wat "schrijvenderwijs" kan worden opgelost door bijv. de geschiedenis na de herindeling, indien van toepassing op de gehele gemeente, hier kan worden vermeld evenals (kort) andere achtergrond informatie.
Ten tweede (maar dit is persoonlijk) wens ik geen artikelen op Wikipedia om het aanmaken ervan die van het droevige niveau van de botartikelen over Franse gemeenten zijn. Als we tot splitsing van een gemeente/plaats artikel overgaan, is naar mijn mening een dusdanig kwalitatief niveau noodzakelijk, dat uitsteekt boven het "niveau" van de Franse gemeenten die botgewijs zijn aangemaakt.
Als alles zo compleet mogelijk gemaakt dient te worden (zie hierboven), is het volgens mij noodzakelijk dat Veghel drie artikelen dient te krijgen, namelijk:
  1. Veghel (gemeente);
  2. Veghel (voormalige gemeente) (Naar mijn mening kan als basis hiervoor het huidige Veghel (plaats) worden gebruikt); en
  3. Veghel (plaats).
Hoe denk je hier over?
Groeten, Bramvr 6 nov 2006 15:57 (CET)[reageer]

Actualiteit[brontekst bewerken]

  • op 25 april 2008 is VVD-Burgemeester Arno Frankfort onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (lid in de 5e graad) door Hanja Maij-Weggen, Commissaris der Koningin in de Provincie Noord-Brabant
  • op 20 mei 2008 heeft de VVD-Veghel haar eigen wethouder uit het College van B. & W. teruggetrokken en op 21 mei zijn de resterende 4 wethouders opgestapt; waardoor nu alle 6 de leden van B & W in Veghel hun functie ter beschikking hebben gesteld!
  • op 22 mei 2008 heeft Arno Frankfort bekend gemaakt af te treden als VVD-burgemeester van de gemeente Veghel per 1 juli 2008. Hij heeft dan ca. 10 jaar aldaar gediend en is op 64-jarige leeftijd; nagenoeg één jaar voor zijn pensionering in juni 2009. De aanleiding hiervan is gelegen in een rapportage over de organisatie, verhoudingen, bestuurlijke aansturing en ontstane cultuur ten gemeentehuize.