Naar inhoud springen

Overleg:Vereniging van Radiozendamateurs

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jota Johanna83 25 mei 2007 21:20 (CEST)Reageren

JOTA[brontekst bewerken]

Waarom staat de JOTA vermeld in dit artikel? Op die manier lijkt het verbonden te zijn aan de VRZA, wat niet het geval is. JOTA staat open voor iedereen, lid van VRZA, VERON, of geen van beiden. Paul Koning 25 feb 2008 22:21 (CET)Reageren

Ik heb het verwijderd, is inderdaad iets wat volstrekt buiten de amateurverenigingen staat. --Robert (overleg) 30 jan 2009 09:22 (CET)Reageren


Mogelijke aanvulling en verbetering van de huidige tekst[brontekst bewerken]

Zou iemand willen kijken naar de onderstaande tekst en er zijn mening over geven. Dit lijkt mij persoonlijk een iets betere tekst als die er nu staat.


De Vereniging van Radiozendamateurs (V.R.Z.A.) is een op 23 november 1951 in Nederland opgerichte vereniging voor radioamateurs. Deze amateurs leggen zich toe op het per radiozendontvangers met elkaar in contact treden. Daarbij worden de technische capaciteiten van de zender of ontvanger en de antenne alsook de propagatieverschijnselen bestudeerd.

Ook zijn er mensen die (nog) geen vergunning hebben om te mogen uitzenden op de amateur banden maar wel geïnteresseerd zijn de techniek. Deze mensen krijgen na registratie bij de VRZA een luisternummer welke begint met PA met een liggend streepje en daarachter een volgnummer, bijvoorbeeld PA-1234.

De vereniging is ontstaan als afsplitsing van de in 1945 opgerichte VERON omdat er onvrede heerste over de door de VERON gekozen brede koers.

Het clubblad CQ-PA was tot 17 mei 1987 een weekblad, verscheen nog een tijdje tweewekelijks en verschijnt inmiddels 11 keer per jaar. Het bevat naast verenigingsnieuws ook technische artikelen over zend- en ontvangtechnieken.

De verenigingzender is te herkennen aan de roepletters PI4VRZ/A en zend uit op zaterdagmorgen tussen 10 en 12 uur op de frequentie 3605kHz in LSB, alsmede op relaiszenders in Limburg (144.775 en 433.250) en Warmond (145.225).

Men kent 23 lokale afdelingen door geheel Nederland. eel afdelingen verzorgen cursussen die ook opleiden voor het zendexamen, er zijn zelfbouwactiviteiten en meetdagen.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cvrolijk (overleg · bijdragen) 23 okt 2009 00:31 (CEST)Reageren

Ik heb even het deel weggehaald met de externe links, referenties en categorieën, anders wordt het onoverzichtelijk (overigens, extern linken naar ook nog eens VRZ/A is ongewenst, de link naar de VRZA-site is voldoende).
Ik neem aan dat de aanvulling bestaat uit het deel van de luisternummers? Dat deel komt er denk ik als volgt uit te zien:
VRZA-leden die (nog) geen vergunning hebben om te mogen uitzenden op de amateurbanden, maar wel geïnteresseerd zijn in de techniek, krijgen na registratie bij de VRZA een luisternummer. Dat is een nummer, dat begint met PA met een liggend streepje en daarachter een volgnummer, bijvoorbeeld PA-1234.
Is dat wat je bedoelt? vy 73, Robert (overleg) 24 okt 2009 23:23 (CEST)Reageren
Ik bedoelde eigenlijk het hele stuk, dus vanaf "De Vereniging van Radiozendamateurs..." tot en met "...zelfbouwactiviteiten en meetdagen." Een van de eerste zinnen loopt niet lekker, is veel te lang en er word helemaal niet gesproken over de luisteramateur.