Overleg:Windward Islands People's Movement

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Herstructurering[brontekst bewerken]

Voor zover ik heb kunnen nagaan, is deze partij in 1970 opgericht als partij voor de Bovenwindse Eilanden, maar met name omdat er kritiek was op de politieke situatie op Sint-Maarten. In 1971 (maar vreemd genoeg volgens de Engelse collega's ook in 1959 en 1963), behaalde deze partij een zetel op Sint-Maarten. In de twee verkiezingen van 1975 en 1979 niet meer, daarna lijkt er geen verkiezingsdeelname te zijn.

Hoe het de partij op Sint Eustatius is vergaan, is onduidelijk. Wel lijkt er in 1995 sprake te zijn van een partij(poot) op dit eiland, maar in de periode vanaf 1983 zijn ze niet vertegenwoordigd in de Eilandsraad.

Op Saba heeft de partij wel voet aan de grond gekregen en heeft het daar nog steeds. Ook in de Staten van de Nederlandse Antillen was de WIPM vanaf 1985 de vertegenwoordigende partij van Saba.

Ik denk dat het verstandig is om onder het kopje 'Op de Antillen' (niet eronder!) uitgebreider melding te maken van de opkomst en (voor twee van de drie eilanden) het verval van deze partij, en onder het kopje 'In Nederland' (of 'Binnen Nederland') de huidige Sabaanse situatie te beschrijven. Als dat beide met goede bronvermeldingen gebeurt, kan de laatste zin van de inleiding vervangen worden door een aanduiding dat het hier om een partij gaat die oorspronkelijk voor alle Bovenwindse Eilanden bedoeld was. Of misschien de inleiding herschrijven, zodat eerst de Bovenwindse oorsprong aan bod komt (verklaart ook de naam) en daarna de huidige, Sabaanse, situatie.

Een mooie klus voor de schrijfmaand, misschien voor iemand die echt thuis is in de Bovenwindse politiek.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 6 sep 2018 18:13 (CEST)[reageer]

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je nu reageert want ik had gisteren al aangekondigd dat ik hier nog een stukje bij zou schrijven. Mocht het je dan niet genoeg zijn, dan zou je inderdaad kunnen vragen of er iemand is die uitgebreidere kennis heeft. Waarom dat Engelse artikel uitgaat van de jaren zestig, weet ik niet. Want in die betreffende bron wordt dat niet genoemd (daar komt het maar1 keer voor in een andere context) Ymnes (overleg) 6 sep 2018 19:09 (CEST)[reageer]
Uitgevoerd Uitgevoerd Ymnes (overleg) 6 sep 2018 20:04 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Windward Islands People's Movement. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 feb 2020 09:06 (CET)[reageer]