Overleg:Woonplaats

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vlaamse definitie[bewerken]

De term “woonkern” in het buitengebied is binnen het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen gekozen om elke kern aan te duiden die geen hoofddorp of structuurondersteunend hoofddorp is. Hierdoor wordt elke differentiatie uitgeveegd. Zo kan de deelkern Houthalen-oost niet gezien worden als een hoofddorp, maar is ze zodanig omvangrijk en uitgerust dat ze moeilijk vergeleken kan worden met een klein dorpje. In die zin zou het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen voor de woondorpen eveneens een differentiatie moeten inschrijven, net zoals gebeurd is voor de hoofddorpen. Carsrac (overleg) 26 mrt 2011 10:02 (CET)

Gemeente 's Gravenhage[bewerken]

De gemeente 's Gravenhage bestaat volgens mij niet: ook de gemeente heet gewoon "Den Haag". --DrJos (overleg) 14 jan 2015 08:50 (CET)

Overlap met Woonplaats in Nederland[bewerken]

Er is veel overlap met de pagina Woonplaats in Nederland, samenvoegen (of duidelijker onderscheiden) lijkt me wenselijk.

Dat lijkt me inderdaad erg overdreven, ik ga het artikel aanpassen/inkorten. Voor meer beschrijving van Woonplaats in Nederland kan de lezer, zoals al aangegeven naar dat artikelVanuitVoorburg (overleg) 3 nov 2017 14:58 (CET)