Gebruiker:Carsrac

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
ro-1 Acest utilizator poate contribui cu un nivel de bază de română.
WikipediaDit is een gebruikerspagina

Als u deze pagina op een andere website aantreft dan op Wikipedia, bekijkt u een zogenaamde "mirror"-website. Wees u er dan van bewust dat deze pagina verouderd kan zijn en dat de gebruiker die op deze pagina wordt genoemd geen persoonlijke betrokkenheid heeft met enige andere versie van deze pagina dan die op Wikipedia zelf. De oorspronkelijke gebruikerspagina vindt u op Wikipedia.

Dit is een wikipagina, dus iedereen mag deze pagina aanpassen.

De laatste keer dat ik deze pagina aanpaste was op 25-4-2023 omdat de informatie sterk veroudert was. Mijn laatste uit de hand gelopen hobby is stamboom onderzoek. Ik heb van mijn hobby nu mijn werk gemaakt.

Ik heb geen kennis van stamboomonderzoekers, wel weet ik heel snel in te schatten of iemand wel of geen kennis van stamboomonderzoek. Vooral online zetten sommige mensen stambomen neer die niet gebaseerd op enige onderzoek, maar gewoon een leuk verhaal zijn. Dit is van alle tijden en al sinds de mens kan schrijven is het belangrijk wie je vader en moeder is en hier over wordt dus dan ook status aan ontleend, maar is men ook bezig op geschiedenis te vervalsen. Binnen dit project zal ik mijn kennis in zetten door stamboom gegevens zoals geboorteplaats, geboortejaar en andere data zoals naam te controleren en zo nodig van vanuit de bronnen te corrigeren. Ik ben niet zo streng in de leer dat ik alle stamboom gegevens zonder bron vermelding verwijder, maar ik zal niets ondernemen in andere projecten zoals wikidata of wikitree of geni als hier op wikipedia geen bron bijstaat. MyHeritage denkt, dat Wikipedia als bron gebruikt mag worden, maar elk wel denkend mens kan en mag wikipedia aanpassen en zonder bron iets schrijven.

Zoals velen wellicht al opgevallen is, is mijn spelling en grammatica niet van een hoog niveau. Dus ik hou mij meer bezig met de randverschijnselen en wat minder bezig met het (her)schrijven van artikelen.

Ik heb een aantal pagina's geschreven over burgemeesters van Haarlemmermeer en hun voorgangers en opvolgers. Daar waar deze er nog niet waren.

Zoals velen hier kan ik niet tegen dode links, dus dan maak ik maar wat artikelen aan waar dode gaten vallen. Hier bij is deze lijst wel nuttig.

Deze artikels staan op mijn lijstje om ooit te maken.

Een van de bodemloze put is de beschrijving van alle soorten van lijsters.

Ik probeer ook de lijsten in deze categorie pagina's waar wat mee is en deze zo kort mogelijk te houden. Maar ik zal ook regelmatig er wat op plaatsen zodat iemand anders meer meer kennis het op kan pakken.


Ik ben bezig geweest om dit lijstje zo kort mogelijk te maken. In het algemeen vind ik dat de artikelen zonder een interwiki, dus dat is ook geen wikidata pagina niet compleet zijn. Wikipedia gaat om samenwerking. Interne samenwerking in het wikipedia project, maar ook extern ook met andere projecten.

Op deze pagina staat een lijstje van wiki's waarop ik een account heb.

Ik had een interwiki bot draaien. Meer info kun je hier vinden. Na start van wikidata project was deze bot overbodig.


Ster[bewerken | brontekst bewerken]

Het is je gegund:
kleine editster

Ik vind dat je wel een pluim verdiend hebt in de korte tijd dat je hier actief bent. Meer dan 3000 bewerkingen met je bot, maar ook vele andere bewerkingen en artikelen als DC Universum, Hyperlexie Marius Antoon Reinalda en Cor Lamers, maar ook kleinere belangrijke bijdragen als Simple File Transfer Protocol en je hulp aan newbee's om duidelijk uit te leggen waarom hun pogingen net niet slaagden. Daarom geef ik je al de kleine-editsster voor je "nieuwe artikelen, botbewerkingen en collegiale hulp die je hebt bijgedragen." Plaats hem waar je wilt en ik hoop je hier veel te zien! Davin 28 jun 2008 23:35 (CEST)

Nieuw project[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben bezig geweest met een nieuw project "wiki voor clienten van de RIBW" Iedereen staat het vrij om hier op commentaar te leveren. Ik heb een wiki(a) gevonden. Dit project is afgesloten. Er was geen behoefte aan een wikiwebsite en het is omgezet in een andere vorm.

Zoekmachines[bewerken | brontekst bewerken]

all WP

Nieuwe pagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Deze pagina's bestaan nog niet maar wil ik wel schrijven of vertalen. Dit ivm met mijn afgesloen opleiding tot MSCE.


100 laatste ongecontroleerde anonieme wijzigingen
Lijst met afkortingen:
D
Wikidatabewerking
r
Mogelijk schadelijk, beoordeling nodig
N
Nieuwe pagina
k
Kleine bewerking
b
Botbewerking
(±123)
Verschil in aantal bytes

29 feb 2024


100 nieuwste artikelen


Goodwill Charter[bewerken | brontekst bewerken]

Een verlichting moet over onze cultuur neerkomen en daarom onthou ik mij van het recht om te schelden, wat door sommigen als onderdeel van het recht op vrije meningsuiting gezien wordt. Ik beschouw dat als een vorm van agressie die tot polarisering leidt. Dat werkt ontwrichtend voor ons project. Provoceren helpt mij en Wikimedia projecten geen stap verder. Als alternatief hiervoor zie ik het debat waarbij ik met mijn gesprekspartner(s) op voet van gelijkheid wil omgaan en hun controleerbare feiten maar ook hun argumenten op een rationele manier wil afwegen. Een goed debat heelt, loutert en integreert. Het openhouden van het gesprek is de manier om mijzelf en de ander in zijn waarde te laten en impasses te voorkomen.

(tekst gebaseerd op een artikel van Marc Reynebeau in De Standaard) This page is maintained by the CarsracBot. ak:User:Carsrac