Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:178.116.17.218

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door MichielDMN in het onderwerp Pol Van Den Driessche
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.326 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Pol Van Den Driessche[brontekst bewerken]

Beste gebruiker en blijkbaar aanhanger van Pol Van Den Driessche (of het heerschap zelf), ik zie dat u een aantal keer bewerkingen deed in het artikel over deze persoonlijkheid. Op zich heel fijn dat u wil meewerken, maar mag ik u toch vragen een beetje op te letten voor het neutraal karakter van deze encyclopedie? U kunt deze meneer "flamboyant" vinden als voorzitter, maar zo'n woord heeft een zekere lading die we hier liever niet zien. U vermeldt ook: "Zijn gedwongen ontslag lokte reacties uit bij studenten en collega's, die hierin een vorm van "Beroepsverbod" zagen." Ik kan me dat goed voorstellen, maar wellicht waren er ook anderen die blij waren. De bron die bij de oorspronkelijke info stond (en uw info niet dekt, wat wel gesuggereerd werd door de plaatsing van de bewuste info vóór de referentie) spreekt van een mogelijk perceptieprobleem. Er was dus toch minstens één iemand van de collega's die er problemen in zag. Het doet er in feite ook niet zo toe; er zal altijd polemiek ontstaan bij zo'n beslissingen. Ik zie dat u vooral probeert om Van Den Driessches imago hier en daar wat op te poetsen door bepaalde woorden te weren en andere zaken al te stevig te nuanceren zodat er een slachtofferrol gecreëerd wordt, maar daar is Wikipedia niet voor bedoeld. Laat de lezer zijn oordeel maar vellen. Veel woorden om gewoon te zeggen: mooie uitbreidingen, maar hou in uw achterhoofd dat we geen oordeel willen opdringen aan de lezer. Positief (als "VDD is zo slecht niet en ze hebben hem 'gepakt'") noch negatief (als "VDD is een DSK"). Ik heb - misschien de verkeerde - indruk dat u de zaken wat positiever wil maken, wellicht uit persoonlijke of misschien politieke motieven. MichielDMN 🐘 (overleg) 7 feb 2014 22:53 (CET)Reageren