Overleg gebruiker:192.87.165.50

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 192.87.165.50! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.196 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Informatie voor wijzigingencontroleurs[brontekst bewerken]

Ga voor de dossieraanvulling terug naar bovenaan de overlegpagina en klik in het organisatiesjabloon op HIER en dan daar op het tabje "bewerken". Dit kan ook door hier te klikken direct en dan daar onderaan aan te vullen.


Aanmaken pagina's[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker van Wikipedia NL, Zonet maakte je de pagina's Iznogood, Kiko 2000 en PDeng aan. Zou je deze willen aub willen uitbreiden in een encyclopedische schrijfstijl? In de huidige vorm (summier en niet encyclopisch) zullen deze niet kunnen blijven staan op Wikipedia NL. Dank voor het begrip. Annabel(overleg) 7 jul 2006 13:22 (CEST)[reageer]

Hallo, ik je aan iets meer zorg aan de artikelen te besteden. Ik durf niet te zeggen dat ik enorm goede artikelen schrijf, maar de artikelen die u schrijft bevatten nogal wat spellingsfouten en zijn vaak onsamenhangend. Ik raad aan om dit, dit en dit artikel eens door te lezen voor te beginnen met schrijven. De meeste artikelen die je schrijft zijn namelijk beland op de verwijderlijst en meestal na twee weken volledig verwijderd. Niet erg zinvol dus om op deze manier artikelen te schrijven.

Tukka 17 jul 2006 20:42 (CEST)[reageer]

Hoi Anonieme gebruiker, hetzelfde geldt voor Lijst van de 33 devtas uit de Vedas, Surya, Mitra en Vayu. Ik begrijp er niets van, kan eerlijk gezegd niet eens achterhalen wat het onderwerp zou moeten zijn. Graag je artikelen iets meer body en achtergrond geven, ze zijn zo ècht onvoldoende. Lees de tips eens door uit het sjabloon dat Annabel hierboven plaatste, dat wil nog wel eens wat opheldering geven :-) Groet, eVe Roept u maar! 7 jul 2006 15:40 (CEST)[reageer]
Je mag ze aanpassen of verwijderen zoals de meeste van mijn artikelen, de keuze aan jullie. Ik maak meestal nieuwe entries aan en als jullie de kennis hebben dan vullen jullie het maar aan. Mijn artikelen verschijnen op andere sites ook wel als ze hier worden verwijderd.
Da's toch zonde van je werk. Ik heb er absoluut geen verstand van dus kan er niks mee, en waarschijnlijk geldt dat voor veel anderen ook, dat zou betekenen dat je artikelen inderdaad verwijderd gaan worden. Als het je zo weinig raakt wat we ermee doen, waarom maak je ze dan aan? Het mooie van Wikipedia is dat je je kennis met anderen kunt delen, maar jammer genoeg werkt dat met zulke korte artikelen (waarbij de achtergrond en het referentiekader ontbreekt) niet... Zonde toch! Hopelijk wil je er nog wat aan bijschaven. Groet eVe Roept u maar! 7 jul 2006 15:51 (CEST)[reageer]
Ik kan me vergissen, maar het lijkt me dat we hier te maken hebben met een trol. Edo de Roo

beledigende opmerking van gebruiker aan het adres van Edo verwijderd door eVe Roept u maar!

Wie beledigde eerst?
Een trol is geen belediging, maar een internet-term, en een vermoeden van Edo. eVe Roept u maar! 7 jul 2006 17:09 (CEST)[reageer]
Oooh....Ik zie het. ALs hij en jij het woord gebruiken is het geen belediging als ik het doe wel. Ik heb jullie site niet nodig. Ik heb er 6. Ik hoop dat jullie al mijn bijdragen verwijderen , dan houd ik tenminste de auteursrechten voor andere sites. Dit IP-adres is niet van mij wat mij beterft geef je de bieb een uitsluiting.
Alleen bijdragen die niet voldoen aan de conventies zullen worden verwijderd, andere niet, en voor de laatstgenoemde zul je dan dus Wikipedia als bron moeten vermelden. Groet, eVe Roept u maar! 7 jul 2006 17:11 (CEST)[reageer]
Ik dacht het niet. Sleep me maar voor de rechtbank. IK blijf bij mijn standpunt dat jullie beide trollekes zijn.
Gebruiker weer een afkoelblok gegeven, 8 uur dit maal. effe iets anders 10 jul 2006 11:25 (CEST