Overleg gebruiker:46.44.158.129

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.054.962 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dqfn13 (overleg) 15 mei 2014 17:03 (CEST)

Zandbak[brontekst bewerken]

Hoi gebruiker met ip-adres 46.44.158.129, de zandbak is bedoelt om te leren hoe Wikipedia werkt. Het is nadrukkelijk niet bedoeld om er artikelen in te gaan schrijven. Voor het maken van artikelen is het eigen kladblok bedoelt, als weer inlogt als Bepsy777 dan kunt u het kladblok opnieuw vinden. In dat kladblok kan naar hartenlust geëxperimenteerd worden met het ontwerpen van artikelen. Ook kunt u het artikel dat u schrijft plaatsen als apart artikel, in plaats van in de zandbak. Overigens meld u dat u schoon zand plaatst, dat is uiterst misleidend aangezien u een artikel plaatst, gelieve daar NU mee te stoppen. Dqfn13 (overleg) 15 mei 2014 17:03 (CEST)