Overleg gebruiker:80.61.57.242

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 80.61.57.242! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.154.639 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Uw bewerking is al enkele keren ongedaan gemaakt, met de laatste keer in de bewerkingssamenvatting de reden. Ik twijfel of het encyclopedisch relevant is, vooral omdat niet zeker is of de Pelikaan al dan niet uit een dierentuin of vogelpark komt in Nederland en omstreken. En dat laatste is helaas moeilijk vast te stellen, ook al is er geen ring waar te nemen. Er is in Hengelo en Callantsoog ook al een keer eentje gespot, dan zouden die ook vermeldt moeten worden, maar alleen als ze niet ontsnapt zijn. Ik ben niet de enige die de bewerking ongedaan heeft gemaakt. Als u denkt dat dit uniek is en in de encyclopedie hoort, stel ik voor dat u overleg start op Overleg:Roze pelikaan. Deze pagina bestaat nog niet, maar u kunt die gewoon aanmaken. Als u net als ik hier doe met een kopje begint en met ondertekening ( ~~~~ ) eindigt, dan is het overleg op de juiste manier geplaatst. Met vriendelijke groet, - Inertia6084 - Overleg 20 aug 2015 01:40 (CEST) (p.s. mochten er na 24 uur (b.v.) te weinig of geen reacties zijn, kunt u altijd op Wikipedia:Overleg gewenst onderin een oproepje doen, met een interne link naar de overlegpagina van Roze pelikaan.)[reageer]

Ok, ik begrijp dat dit misschien niet relevant is.

Toch stoor ik me enigszins aan het stuk tekst dat betrekking heeft op het voorkomen van de pelikaan in Nederland. Soms verdwalen ze tijdens de trek tot in Nederland, maar dit komt zelden voor. De meeste in Nederland waargenomen dieren zijn waarschijnlijker ontsnapt uit gevangenschap.

Deze suggereert dat de pelikaan in de natuur wel degelijk af en toe in Nederland voorkomt. Wie bepaald dan welke pelikaan een wilde of een ontsnapte pelikaan is? Als in Nederland een olifant over straat loopt of een Toekan je raam binnenvliegt is het duidelijk dat deze onmogelijk verdwaald kan zijn, maar bij de roze pelikaan is dat dus blijkbaar niet vast te stellen. Is het dan encyclopedisch relevant om de zin te vervolgen met: waarschijnlijk zijn de waargenomen pelikanen in Nederland ontsnapt uit gevangenschap? Die zin moet naar mijn mening worden weggelaten of anders worden geformuleerd.

Een betere zin lijkt mij bijv. In Nederland wordt de roze pelikaan soms gesignaleerd (met een link naar bijvoorbeeld een nieuwssite of waarneming.nl), hierbij is het onduidelijk of dit tijdens de trek verdwaalde of uit gevangenschap ontsnapte pelikanen zijn.

Daarmee zou ik wel kunnen leven.

mvg.

Youri

Geachte anonieme gebruiker, beste Youri,
Ik heb nu onder "status" een stukje toegevoegd over het voorkomen in Nederland aan de hand van wat de DBA hierover schrijft in de online Dutch Avifauna. Laat dit voldoende zijn en de discussie over ja/nee wild kan daar gevoerd worden. Voeg dus verder geen incidentele waarnemingen meer toe. Hieronder volgen nog wat tips voor als u actief wilt worden op wikipedia (doorklikken via "welkom voor nieuwkomers"). HWN (overleg) 20 aug 2015 07:21 (CEST)[reageer]
Welkom op Wikipedia!

Wikipedia is bedoeld als een vrij beschikbare, vrij bewerkbare en neutrale encyclopedie voor iedereen. Hoewel iedereen van harte is uitgenodigd om Wikipedia te bewerken, vond een medewerker aan de encyclopedie een of meer van uw bewerkingen op het artikel roze pelikaan niet constructief. Deze bewerking(en) is/zijn daarom teruggedraaid of verwijderd. Experimenteren en oefenen met bewerken kan in een speciaal daarvoor bedoelde pagina, die de Wikipedia-zandbak wordt genoemd. Klik hier om naar de zandbak te gaan.
Zie ook: welkom voor nieuwkomers.