Overleg gebruiker:83.117.6.228

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.046.327 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  1. oscar 10 okt 2005 14:26 (CEST)

Wilgenfamilie[brontekst bewerken]

Kijkt u eens hier a.u.b.: ik vermoed dat u een typo maakte, maar ik weet niet goed wat het eigenlijk wel zou moeten zijn, misschien u wel. Bent u trouwens al gewezen op de mogelijkheid u aan te melden? Ik denk van niet, en heb het sjabloon hierboven veranderd in de versie voor anonieme gebruikers. mvg, --Tuvic 10 okt 2005 15:06 (CEST)

  • Euhm, let dus maar niet op mijn opmerking: ik bedoelde dat u de categorie families toevoegde, terwijl die nog niet bestond, maar ondertussen bestaat deze dus al wel. Mijn excusus voor het misverstand. --Tuvic 10 okt 2005 15:21 (CEST)
Ik ben bang dat ik eroverheen kijk: voor zover ik kan zien klopt het. Aanmelden in NL gaat niet omdat de settings van de NL wikipedia anders zijn dan de engelse. Bovendien is dit een dynamisch adres. 10 okt 2005 15:25 (CEST)
Ondertussen klopt het wel. Aanmelden kan gewoon door bovenaan op aanmelden te klikken (of hoe het ook noemt): indien u een nieuwe gebruiker bent, kan u een gebruikersnaam invoegen, 2 keer een wachtwoord, en eventueel een e-mail-adres. Zo simpel is het. Wat inderdaad wel waar is, is dat u niet automatisch hier kunt inloggen met uw engelse login en paswoord, maar niets belet u een nieuwe gebruikersnaam aan te maken. Verder zit ik ook met een dynamisch ip-adres, maar ook die blijven minstens enige uren constant, waardoor ik gewoon iedere keer dat ik naar Wikipedia kom, inlog, en daar verder geen problemen mee heb. Verder nog veel plezier op Wikipedia. --Tuvic 10 okt 2005 15:33 (CEST)
(na bewerkingsconflict) Nu klopt het ook. Overigens heb ik Categorie:Families op de verwijderlijst gezet, zie onderaan daar.
Wat is precies het probleem met de settings hier? Ook met een dynamisch IP kunt u u toch aanmelden. De inlognaam wordt opgeslagen in een cookie op uw computer. Ucucha (overleg) 10 okt 2005 15:34 (CEST)