Overleg gebruiker:83.80.239.121

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Luuk Braun
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 83.80.239.121! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.159 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Doorgaande promotie[brontekst bewerken]

Hallo gebruiker via Robslippens (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren) / 83.80.239.121 (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren) / Sylviarotscheid (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren), kun je alsjeblieft nu ophouden met die pushacties en terugplaatsingen van dat artikel? Het artikel is nu meermalen verwijderd en zelfs op de beveiligdlijst geplaatst omdat het maar door bleef gaan na beoordeling door de gemeenschap. Je doet de persoon met die naam met je handelswijze geen goed. Je nieuw aangemaakte via checkuser inmiddels vastgestelde sokpop-account heb ik geblokkeerd. Wil je serieus bijdragen aan de encyclopedie dan is dat prima, maar dit doorgaande gepush overal voor 1 persoon is niet de bedoeling. Dank voor je begrip. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 9 jul 2008 21:10 (CEST)Reageren

Sokpoppen / Vleespoppen en andere termen[brontekst bewerken]

LS... Een sokpop is een vakterm voor 1 gebruiker met meerdere accounts/computers, die zich dan (doorgaans) als meerdere personen voordoet, om het te doen lijken dat er voor een bepaalde mening een breed draagvlak is. Een vleespop/meatpuppet is een beetje het tegenovergestelde: dat is een ander persoon, een kennis of vriend vaak, die "in opdracht van" iemand anders ook zijn mening komt geven om een discussie kracht bij te zetten. Zoals ik op de terughaal-pagina al schreef, is het enige dat telt het belang van de encyclopedie. De reden dat sommige mensen zo volhardend reageren, is omdat wikipedia danig last heeft van mensen die iemand via een wikipedia-artikel willen pushen, for whatever the reason can be. Daarnaast is de gemeenschap die bepaalt wat wel/niet op wikipedia mag, ook wel eens verdeeld. Iemand als Luuk Braun zit dan op het randje, hij is geen bekende Nederlander die erop moet, maar hij is ook niet de man met een baan waarover niets te vertellen valt. Het artikel op de beeld-en-geluid-wiki is trouwens geschreven door Sylvia Rotscheid, die hier ook al eens werd genoemd, maar staat vol met POV (point-of-view), Luuk wordt een beetje de hemel in geprezen om kleine dingen, want woorden als "legendarisch" en groots spreken over 1 WK verslaan op Eurosport doen mij niet echt neutraal aan. Als dit echt de twee hoogtepunten uit zijn carriere zijn, is meteen duidelijk waarom hij misschien wel en misschien niet geschikt wordt bevonden voor de encyclopedie. Jij en ik krijgen daarin namelijk ook geen artikel, terwijl wij voor onze kinderen ook de belangrijkste personen op aarde zijn. Goed, ik heb een opzetje gegeven waar je wat in mag/kunt aanpassen en verbeteren, zonder dat anderen het willen verwijderen of met kwade bedoelingen vol met sjablonen hangen. Uiteraard kan wel iedereen het bewerken, zo werkt wikipedia ;-) EdoOverleg 15 okt 2010 12:50 (CEST)Reageren

Verwijderingsnominatie Luuk Braun[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Luuk Braun dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101129 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 30 nov 2010 01:04 (CET)Reageren