Overleg gebruiker:89.99.248.76

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door RonnieV
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.848 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  • Beste niet-ingelogde gebruiker, fijn dat u wilt bijdragen aan Wikipedia.
Ik zag het door u aangemaakte artikel over Sterkste Hand van Nederland. Een collega had al aangegeven dat hij zijn vraagtekens zet bij dit artikel binnen deze encyclopedie. Ik heb besloten om het artikel voor directe verwijdering voor te dragen. De voornaamste reden daarvoor is dat ik een tekst lees die grotendeels is terug te vinden op bodybuilding .nl/topics/sterkste-hand-van-nederland-2016.397896/ dit forum. Bij het opslaan van een tekst op Wikipedia geeft u aan dat u zelf de schrijver van een tekst bent (dat uw bijdrage door uzelf is geschreven en/of geen auteursrechten of andere rechten van intellectuele eigendom schendt;).
Vanuit encyclopedisch belang is het beter om eerst een artikel te schrijven waarin de lezer kan vinden wat er onder gripsport wordt verstaan. Dát kan een relevant stuk opleveren waarmee iedereen geholpen kan zijn. Met het noemen van toekomstige evenementen zijn we terughoudend. Dat wordt geleidelijk minder, naarmate er meer in gezaghebbende bronnen over die evenementen gesproken wordt. Zo zal het artikel over de Olympische Spelen van 2016 niet voorgedragen worden voor verwijdering en is er al zoveel te doen geweest over de arbeidsomstandigheden van het WK Voetbal in 2018 dat ook dat zal blijven bestaan. Maar dit betreft de eerste versie van een evenement in een jonge sport.
Een encyclopedie is bedoeld om volgend te zijn, niet om zelf aan te geven wat er de komende tijd relevant zou kunnen worden. Als de reguliere media meer over dit evenement gaan schrijven, is het wellicht het overwegen waard om een artikel te besteden aan deze specifieke wedstrijd. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 13 jun 2016 01:02 (CEST)Reageren
Wat vervelend om te moeten vernemen dat een aangemaakte pagina zomaar wordt verwijderd!
Zowel deze pagina alsook de pagina op het forum zijn beide door mij aangemaakt om de gripsport in ons land te promoten. Dit helpt dus niet.
Bronvermelding had ik nog niet toegepast daar de pagina nog niet af is. Maar het is mij duidelijk dat ik niet snel meer een bijdrage zal leveren aan dit platform!
Ik hoop dat u hierin uw zin heeft. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 89.99.248.76 (overleg · bijdragen) 13 jun 2016 08:23
Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp uw teleurstelling dat het door u gestarte artikel verwijderd is.
U geeft aan dat u Wikipedia wilt gebruiken om de gripsport te promoten. Wikipedia is een encyclopedie en beschrijft bestaande zaken. Wikipedia is niet bedoeld ter promotie van zaken en al helemaal niet ter promotie van bepaalde evenementen. Ik heb u hierboven uitgenodigd om een artikel te schrijven over de gripsport in het algemeen, omdat dat wel in deze encyclopedie zou passen. Deze uitnodiging staat nog steeds. Dat er (vooralsnog) geen plaats is voor het genoemde evenement wil niet zeggen dat ik u geen succes wil toewensen met het promoten van de gripsport in het algemeen en het betreffende evenement in het bijzonder. Voor dat laatste is Wikipedia niet de juiste plaats. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 13 jun 2016 10:20 (CEST)Reageren

Waar kan ik op wikipedia vinden wat de sterkste man sport is? Nergens is deze sport toegelicht op wikipedia maar wel is er een pagina die gaat over de wedstrijd De Sterkste Man van Nederland. Uw verhaal klopt gewoon niet want als je consequent zou zijn dan verwijder je ook die pagina en verzoek je de aanmaker eerst de sterkste man sport toe te lichten. Als het bij die wedstrijd wel mag dan moet je dat ook bij elke andere sport toestaan. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 89.99.248.76 (overleg · bijdragen) 21 jun 2016 22:46‎

Wilt u werkelijk zeggen dat een wedstrijd die 37 jaar geleden voor het eerst gehouden is, en die een Europese en wereldvariant heeft vergelijkbaar is met een wedstrijd waarvan de eerste keer nog moet plaats vinden? Daarnaast beschrijft het artikel de wedstrijden en uitslagen van de wedstrijden die reeds hebben plaatsgevonden en staat er geen oproep om je aan te melden voor een nog te houden wedstrijd.
U heeft gelijk dat er geen beschrijving van 'de' sport is waar de Sterkste Man-wedstrijd bij hoort. Misschien komt dat omdat de wedstrijd uit een aantal verschillende onderdelen bestaat en daar ook variatie in plaats vindt. Maar wie weet wilt u ons met een gedegen artikel over de verschillende mogelijke onderdelen van die wedstrijden verblijden. Het doel van de door u aangegeven wedstrijd is het promoten van de gripsport. U krijgt de uitnodiging om die sport hier te beschrijven. Als u dat op een neutrale manier wilt doen, bent u van harte welkom. Als u hier vooral bent om reclame te maken voor een wedstrijd die nog gehouden moet worden, dan bent u uw energie en tijd verkeerd aan het besteden. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 21 jun 2016 23:29 (CEST)Reageren

Dat gaat niet gebeuren, niet door mij. Succes verder Ronnie.