Overleg gebruiker:Alex74~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Alex74~nlwiki, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.946 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

--SieBot 4 jun 2007 16:55 (CEST)[reageer]

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Beste Alex74, ik zag dat je het artikel 101 Geniebataljon hebt aangemaakt. Tot mijn grote spijt heb ik er het {{auteur}}-sjabloon boven moeten plakken, omdat de tekst van een andere website afkomstig lijkt te zijn. Alle tekst op Wikipedia moet onder de GNU Free Documentation License vallen, er moet dus geen copyright of auteursrechten op zitten. Kopieër je dingen naar Wikipedia vanaf andere sites, dan pleeg je plagiaat, en daar kan Wikipedia problemen mee krijgen! Voor meer informatie hierover zie Help:Auteursrechten. Lees anders eens de welkom voor nieuwelingen door. Als het artikel geen auteursrechten meer schendt, dien je dat op deze lijst aan te geven. Als je nog vragen hebt, kun je altijd op mijn overlegpagina terecht. Groeten, Adnergje (overleg) 8 dec 2007 21:17 (CET)[reageer]

Panda Software 17 Jaar veiligheid voor de PC[brontekst bewerken]

Hoi. Als je een verwijdersjabloon plakt, zoals {{reclame}} op Panda Software 17 Jaar veiligheid voor de PC, is het ook de bedoeling die nominatie aan te melden op de verwijderlijst. Ik heb dit jubileumartikel trouwens maar voor directe verwijdering voorgedragen omdat het wel heel erg reclameachtig is. Groetjes. — Zanaq (?) 29 jun 2008 17:12 (CEST)

Beste, ik zag dat je eigenhandig het wikify sjabloonverwijderd hebt. Wees zeker als beginnend auteur, maar sowieso, uiterst terughoudend met het zelf verwijderen van sjablonen. Er staan nog veel te weinig interne links in het lemma, vandaar dat het echt nog even moet blijven staan. Overleg zekerheidshalve altijd even met de nominator, in dit geval ik, of het verwijderd kan worden. gr. Arnaud 10 aug 2008 13:41 (CEST)[reageer]

Hoi Alex, ik las je email zonet. Ik snap je verwarring. Waar het om gaat is dat er voldoende blauwe links naar verwante artikelen in de hoofdtekst staan. Ofwel interne-wikipedia-links. Echter, externe links wees daar heel terughoudend mee. Het is niet de bedoeling externe links echt te gebruiken als bronvermelding, wikipedia is geen startpagina.nl. Wel kun je in plaats van een kopje _externe links_ een kopje _referenties_ hebben in een lemma, maar dan puur met bronvermelding zoals je dat ook bijv. in wetenschappelijke literatuur vind. Voorbeelden te over trouwens ook hier op Wiki.

Ik hoop dat je hiermee een beetje geholpen bent. Mocht je vragen hebben wendt je dan gerust tot mij. Overigens verdient het wel de voorkeur op Wikipedia om dat niet via e-mail te doen maar via OP's, OverlegPagina's als deze. Iedere gebruiker heeft een dergelijke OP, ik ook. Groetjes en succes Arnaud 10 aug 2008 20:28 (CEST)[reageer]

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 04:57 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 22:51 (CEST)