Overleg gebruiker:AmericaYesterday

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English

Leer Wikipedia te begrijpen

Help mee

Persoonlijke hulp

Andere handige pagina's

Hallo AmericaYesterday, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 14 okt 2018 20:51 (CEST)

Nederlandse gebruiken?[bewerken]

Beste AmericaYesterday,

Ik zie dat je volop bezig bent om een aantal wijzigingen door te voeren in de Nederlandstalige Wikipedia. Je wijzigingen lijken niet altijd overeen te stemmen met wat hier gebruikelijk is en met wat in de Nederlandse taal gebruikelijk is. Zo plaatsen we geen punten achter het bijschrift van een afbeelding, hooguit kan dat gedaan worden als het bijschrift een volledige zin betreft. Ook is het gebruikelijk om de afgekorte naam van een politieke partij te handhaven, ook als de link naar de volledige naam van die partij verwijst.

Wellicht vind je hierboven nog wat tips om nuttiger bij te dragen aan deze Wikipedia.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 14 okt 2018 20:51 (CEST)