Overleg gebruiker:Archiepo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 dagen geleden door Nederlandse Leeuw in het onderwerp Slag bij Kallo

Slag bij Kallo[brontekst bewerken]

Hallo Archiepo,

Hartelijk dank voor je bijdragen aan Wikipedia! Je hebt blijkbaar kennis van de Zuidelijke Nederlanden in de Tachtigjarige Oorlog?

Ik heb daar een vraag over: In het artikel Slag bij Kallo heb je de sterkte van de Nederlandse legermacht veranderd van 6000 naar 22.000 en vervolgens naar 6.000-22.000. Wat zijn daar de bronnen voor?

Nederlandse Leeuw, de auteur van het oorspronkelijke, lagere getal, gaf deze bladzijde van een boek uit 1862 als bron en daar wordt inderdaad 6000 vermeld. Zijn er sindsdien nieuwe inzichten of heb je reden die bron te wantrouwen?

In elk geval is de infobox niet de aangewezen plek als er werkelijk zulke grote verschillen zitten tussen de bronnen, dan kan het beter in de artikeltekst geplaatst en toegelicht worden.

Met vriendelijke groet →bertux 13 mei 2024 08:30 (CEST)Reageren

Ik ben het eens met Bertux dat grote verschillen in aantallen beter niet in de infobox worden genoemd. Maar een bron uit 1862 is niet meteen aan te raden. Eerlijk gezegd heb ik in m'n vroege Wikipediatijd vooral veel 19e-eeuwse Google Books gebruikt om betaalmuren te omzeilen, maar met de Wikipedia Library en andere methoden zoals simpelweg boeken kopen kan ik veel recentere en betrouwbaardere informatie vinden. Als die er zijn, verwijder dat getal van mij dan maar, zeker uit de infobox. Als auteurs redenen geven voor hun inschatting van de aantallen, dan kan dat eventueel nog vermeldenswaardig zijn om te vergelijken, zelfs al zijn sommige schattingen lang geleden. Nederlandse Leeuw (overleg) 13 mei 2024 08:40 (CEST)Reageren

Kleine bewerking[brontekst bewerken]

Tip: je heb al je bewerkingen als klein gemarkeerd, maar daarvoor is die mogelijkheid niet bedoeld, zie Help:Kleine wijziging.

Enkel wijzigingen die niets veranderen aan de inhoud gelden als klein, bijvoorbeeld opmaak, spelfouten en beperkt redigeerwerk  →bertux 13 mei 2024 08:30 (CEST)Reageren