Overleg gebruiker:Aribashka

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Aribashka, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.105 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 21 sep 2009 21:24 (CEST)[reageer]

Zijbalk elektromagnetisme[brontekst bewerken]

Beste Aribashka,

Ik zag dat je het sjabloon "Zijbalk elektromagnetisme" had gemaakt. Dit is een goed initiatief en een leuke aanvulling voor Wikipedia. Volgens mijn inzicht mis ik hierin toch nog het een en ander.

Bij de Elektriciteitsleer wordt wel de "Elektrische stroom" en de "Elektrische weerstand" genoemd maar ik mis hierbij de "Elektrische spanning". Verder zou je kunnen overwegen om "Elektrische" dan niet 3x te noemen, maar alleen "Spanning • Stroom • Weerstand". Een regel lager noem je wel de "Condensator" maar niet de "Spoel".

Bij de wetenschappers ontbreken volgens mij "Volta" en "Ohm". Toch twee beroemde elektrotechnici naar wie een afgeleide SI-eenheid zijn genoemd.

PieterJanR 15 okt 2009 11:10 (CEST)[reageer]

Categorieën op je gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Hallo Aribashka, als je een categorie vermeldt op je gebruikerspagina, zou je er dan op willen letten dat je er een dubbele punt voor plaatst, zodat je gebruikerspagina niet wordt opgenomen in de categorie? Je typt dus [[:Categorie:Test]]. Verder: een categorie dient zelf ook deel uit te maken van de cat. boom. De Categorie:Tensoren in de relativiteitstheorie dient dus ook in een categorie te staan. Omdat ik er geen verstand van heb, heb ik 'm nu even in "nog te categoriseren" geplaatst. Groet, Alankomaat 16 okt 2009 16:45 (CEST)[reageer]

Reparatie defecte portaalhoekjes[brontekst bewerken]

Hallo Aribashka, Ik zag dat je op enkele pagina's in je gebruikersnaamruimte gebruik maakte van twee afbeeldingen om ronde hoeken van tabbladen te creëren. Door een update in de MediaWiki-software worden afbeeldingen anders uitgelijnd waardoor er boven deze ronde hoek een streepje komt te staan. Om die streepjes weg te krijgen zijn er zover ik kan zien twee oplossingen mogelijk. Enerzijds door de grootte van de afbeeldingen van de portaalhoekjes in te stellen op 26px in plaats van 18px. Anderzijds door de oude portaalhoekjes Bestand:Portal Ecke links.gif en Bestand:Portal Ecke rechts.gif te vervangen door de door mij geüploade nieuwe portaalhoekjes die afgestemd zijn op de nieuwe uitlijning, respectievelijk Bestand:Rond portaalhoekje linksboven.GIF en Bestand:Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF, waarbij ze ingevoegd worden met een grootte van 20px. Op deze manier zou dit probleem nu opgelost moeten zijn. Groetjes - Romaine (overleg) 5 jul 2013 18:37 (CEST)[reageer]