Overleg gebruiker:Artaynte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Artaynte, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.958.571 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste Artaynte, wat een mooi artikel over de Deense admiraal Niels Juel! Ik heb hier en daar nog iets gewijzigd en een categorie toegevoegd. vr. gr. Menke (overleg) 15 jul 2012 19:09 (CEST)

Hartstikke bedankt! Zat eigenlijk mijn staatsexamens geschiedenis te leren en kwam er toen achter dat er geen artikel over hem was! (Schandalig xD!) Ik heb er verder helemaal geen bronnen bij vermeld en heb alles van het Deense artikel overgenomen... Maar dan wel goed! Niet zoals de Baskische Wikipedia of zo die dan "Beethoven was een Duitse componist van klassieke muziek." en verder niets meer hebben staan. Maar wat gaaf dat jij meteen allemaal vette dingetjes hebt toegevoegd, plaatjes en van die speciale Wikipedia codes waar ik heel bang van word... En wat een boel interessante artikelen heb jij op jouw naam staan! Ik zal er na mijn examens zeker eens naar kijken...

Nederlanders houden over het algemeen niet zo van de militaire stand, denk ik - toen ik op Wikipedia begon waren er maar nauwelijks zee- en landmachtofficieren te vinden. Inmiddels hebben we ook het Portaal:Marine, waar ik je artikel bij de nieuwe artikelen heb gezet. Zo moeilijk zijn de codes van Wikipedia niet, dat lijkt maar zo! Als je hulp nodig hebt, laat het mij dan hier of op mijn overlegpagina even weten. Ik hoop dat je nog veel artikelen schrijft! vr. gr. Menke (overleg) 16 jul 2012 17:56 (CEST)

Nogmaals bedankt! Dat ben ik zeker van plan, al weet ik niet of ik de artikelen in het Nederlands zal schrijven. Ik zal nu even alle snelcursussen en veelgestelde vragen doornemen! Ik heb trouwens al een eerste vraag: Hoe zorg ik ervoor dat ik net als jij het "vr. gr. Menke (overleg) 16 jul 2012 17:56 (CEST)" achter alles krijg wat ik schrijf. Ik neem aan dat dat iets is dat ergens kan worden ingesteld...?

Dat doe je door vier tildes achter elkaar te typen, dus: ~~~~ - bovenin je scherm staan allerlei tips over het schrijven (onder hallo Artaynte, enz.). Menke (overleg) 16 jul 2012 18:06 (CEST)