Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:BPetersbewerking

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door BPetersbewerking in het onderwerp Nooteboom Textiles

Hallo BPetersbewerking, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
RonnieV (overleg) 21 jul 2016 10:55 (CEST)Reageren

Nooteboom Textiles[brontekst bewerken]

Hallo Ronnie, Zou je kunnen kijken of de aanpassingen die ik heb gemaakt op de pagina van Nooteboom Textiles nu er wel voor zorgen dat de pagina encyclopedische waarde heeft? BPetersbewerking (overleg) 21 jul 2016 10:59 (CEST)Reageren

Hallo BPetersbewerking,
Ik heb even gekeken. Allereerst mijn complimenten voor de manier waarop je -in technisch opzicht- zaken oppakt, aan de slag gaat met een infobox, met referenties en met andere zaken.
Ik zag dat je net een link hebt toegevoegd naar een andere wiki. Die heb ik weer verwijderd, om twee redenen: wiki's hebben (net als blogs) niet een heel goede naam wat betreft de betrouwbaarheid van de geboden informatie. In de betreffende wiki wordt nergens een externe bron genoemd, waar de feiten geverifieerd kunnen worden (overigens doen kranten dat ook zelden tot nooit). De tweede reden is dat de wiki wel zegt wanneer er vermeldingen van het bedrijf zijn aangetroffen, maar niet verder teruggaat dan 1879, lang na de door het bedrijf zelf aangegeven oprichtingsdatum.
Ik heb het artikel voorzien van een categorie, zodat het beter te vinden is, en wat telwoorden voluit geschreven, zoals de Taalunie dat adviseert. De basis is nu goed, maar het is nog steeds niet echt duidelijk wat Nooteboom zo specifiek maakt. Het bedrijf bestaat lang, maar heeft het ook een predicaat 'Koninklijk', of is het van historisch belang? U weet ongetwijfeld meer over dit bedrijf dan ik, en kunt dat vast beter aangeven. Anders moet ik proberen daar de komende dagen een keer in te duiken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 21 jul 2016 11:19 (CEST)Reageren

Hallo ronnie, Nooteboom Textiles voert geen koninklijk predicaat maar heeft wel een hoge historische waarde voor de stad tilburg. Tilburg is sinds jaar en dag de textiel stad van Nederland en in de vorige eeuwen van europa. na 164 jaar zorgt nooteboom textiles ervoor dat die traditie toch word voorgezet. er zijn op brabants dagblad meerdere artikelen te vinden met betrekking tot het familiebedrijf Nooteboom textiles. Zou jij hier mee naar kunnen kijken? de datum van oprichting is toch minder relevant als de historische verbintenis met de stad tilburg er is? thanks BPetersbewerking (overleg) 21 jul 2016 11:45 (CEST)Reageren