Overleg gebruiker:Bert Van Assche

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Bertux in het onderwerp SPEELGOED NAZAIRE BEEUSAERT
Hallo Bert Van Assche, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.811 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

 →bertux 8 feb 2023 10:54 (CET)Reageren

Nazaire Beeusaert[brontekst bewerken]

Beste Bert Van Assche,

Aangenomen dat u het was die op de Helpdesk een vraag stelde over Nazaire Beeusaert: zie Help:Helpdesk#Nazaire Beeusaert.

Met vriendelijke groet  →bertux 8 feb 2023 11:17 (CET)Reageren

SPEELGOED NAZAIRE BEEUSAERT[brontekst bewerken]

Beste Bert Van Assche,

Op de Helpdesk noemde u een verwijderde pagina. Ik veronderstel dat het gaat om de pagina SPEELGOED NAZAIRE BEEUSAERT.

Na een klik op de rode link kunt u de verwijderreden zien:

Schending van auteursrechten of geplaatst zonder toestemming: https://www.vanwanzeele.be/beeusaert/

Deze pagina is dus niet in de eerste plaats verwijderd omdat hij reclameachtig zou zijn, maar omdat op de tekst van vanwanzeele.be auteursrechten rusten.

Waar het in dit geval om gaat: op Wikipedia mogen alleen teksten gepubliceerd worden die door de oorspronkelijke auteur zijn vrijgegeven. Als de auteur de kleinzoon is die de tekst op Wikipedia plaatste, kan de kleinzoon dit aangeven op een manier die juridisch helder is. Als zo'n vrijgave er niet is, moeten wij de tekst onmiddellijk verwijderen om te voorkomen dat Wikipedia met juridische claims te maken krijgt. Wij kunnen dus niet anders dan dergelijke teksten verwijderen.

Wat kan de kleinzoon nu doen?

  1. Hij kan op uw website aangeven dat hij de tekst vrijgeeft onder een CC-BY-SA-licentie of een andere geschikte licentie zoals CC0.
  2. Hij kan een toestemmingsverklaring sturen. Voorbeeldteksten zijn te vinden op Wikipedia:Contactpunt/Mijn eigen tekst.

Nieuwe tekst[brontekst bewerken]

Een heel andere weg is het schrijven van een nieuwe tekst. Dat is natuurlijk het meeste werk, maar waarschijnlijk de enige goede oplossing. Teksten van de eigen website zijn altijd positief, terwijl Wikipedia als encyclopedie een neutraal beeld moet geven, met ook de minder positieve kanten.

Voor een nieuwe tekst moeten externe, onafhankelijke bronnen gevonden worden die duidelijk maken waarom Nazaire Beeusaert en zijn werk een plaats in de encyclopedie kunnen krijgen. Denk aan landelijke of groot-regionale kranten, vaktijdschriften, belangrijke websites en overzichtswerken die duidelijk ingaan op de man of zijn werk. Subjectieve kwalificaties zoals enthousiast, succes, groot publiek en goed moeten voorzien zijn van dergelijke bronnen.

De eigen site kan hooguit bron zijn voor eenvoudige feiten.

Ik hoop dat ik u hiermee geholpen heb, maar vraag vooral verder als dat nodig is.  →bertux 8 feb 2023 17:11 (CET)Reageren