Overleg gebruiker:Bigknor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Bigknor, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.014.705 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Ter info[brontekst bewerken]

Beste Bigknor, in verband met uw bewerkingspatroon heb ik een controleverzoek ingediend. Zie hier. Met vriendelijke groet, Velocitas(↑) 15 sep 2018 22:40 (CEST)

Beste Velocitas,

Ik heb geen idee van wat er speelt. Ik heb gewoon gegoogled waarop ik op onder andere Beumer kom met officiële publicaties over tempelslaap en Hygieia. Op zijn website worden zelfs andere publicaties genoemd van andere wetenschappers die zijn werk gebruikt hebben, waaronder een proefschrift uit 2018. Zie zijn website helemaal onderaan https://www.markbeumer.eu/publicaties

Naar mijn mening gewoon legitiem om te gebruiken als referentie.

Hartelijkst, Bigknor (overleg) 19 sep 2018 11:01 (CEST)Bigknor.

Vraag over bronverwijzingen op Wikipedia[brontekst bewerken]

Ik heb een vraag over het invoegen van bronverwijzingen op Wikipedia. Ik lees dat alles verifieerbaar moet zijn met betrouwbare bronnen en literatuur. Toch zijn er heel veel Nederlandse artikelen zonder voetnoten of literatuur. Dit zelfde thema is in andere talen wel uitgebreid geannoteerd met een vermelding van literatuur. Hoe kan dat en is het mogelijk om het artikel te verbeteren met bronnen en literatuur? Is het verder toegestaan om bijvoorbeeld Engelse pagina´s in het Nederlands te vertalen en dan te publiceren als nieuwe pagina? Is dat eigenlijk geen plagiaat? Verder de vraag hoe het komt dat de Engelse Wikipedia vaak veel vollediger is dan de Nederlandse versie? Is er geen overleg tussen de diverse landen? Misschien kan iemand mij helpen? Alvast bedankt.

Bigknor (overleg) 19 sep 2018 23:50 (CEST)

Wikipedia verlaten[brontekst bewerken]

Nuvola apps error.png
Vertrokken
Deze gebruiker heeft Wikipedia (voorgoed) verlaten.


Geachte Wikipedia,

Toen ik kort geleden kwam, dacht ik een zinvolle aan Wikipedia te kunnen bijdragen. Afgaand op de richtlijnen had ik daar een goed gevoel. Nu voel ik mij behoorlijk bedrogen. Nadat een gebruiker zomaar zonder argumentatie diverse literatuurverwijzingen heeft teruggedraaid en totaal nergens op reageert, kan ik niet anders concluderen dat er met twee maten gemeten wordt. Daar komt nog bij dat diver Wikipedianen het interessanter vinden om mensen van buiten te schaden door hun werkgevers te willen mailen of ze dan al dan niet daar werken, in het geval hier een buitenpromovendus. Wat heeft Wikipedia voor zin als jullie zelf jullie eigen richtlijnen schenden? Ik kan mijzelf niet vereenzelvigen met een dergelijke hypocrisie. Ik wens jullie dan ook veel sterkte voor de toekomst


Bigknor (overleg) 22 sep 2018 18:20 (CEST)