Overleg gebruiker:Boekenwurmpje

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Robotje in het onderwerp Welkom en vraag/toelichting
Hallo Boekenwurmpje, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.997 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom en vraag/toelichting[brontekst bewerken]

Hallo Boekenwurmpje, welkom bij de Nederlandstalige Wikipedia. Even wat vraagjes.

  1. Bij het artikel over Bert Blase heb je een ISBN-nummers verwijderd maar volgens de Koninklijke Bibliotheek was die niet fout. Ik heb het voorlopig teruggezet maar zou wel graag willen weten waarom je die weg wilde hebben.
  2. Verder heb je de opvolgbox onderaan helemaal weggehaald zodat niet meer duidelijk is wie de voorgangers en opvolgers van hem als burgemeester van diverse gemeenten waren. Volgens mij zaten er geen fouten in en die opvolgboxen zijn vrij standaard bij burgemeesters/ministers/etc., en ik heb ze daarom voorlopig maar teruggezet. Kun je nog even aangeven waarom je die weg wilde hebben?
  3. Verder het je ook het Appendix-sjabloon verwijderd waardoor de voetnoten niet meer netjes in een vak onderaan het artikel worden weergegeven. Dat is wel de standaard binnen de Nederlandstalige Wikipedia en ook die heb ik maar teruggezet. Ook daar vraag ik me af waarom je die weg wilde hebben.
  4. Bij de bibliografie heb je als ik het goed begrijp een CD toegevoegd; en bij een bibliogafie ben ik dat op deze Wikipedia (en volgens mij elders ook niet) nog nooit eerder tegengekomen. Vooralsnog heb ik dat dan maar teruggedraaid. Kun je wat andere artikelen op deze Wikipedia als voorbeeld geven waar dat wel gebeurd?
  5. Verder wordt mij niet duidelijk waarom die voetnoot naar een gebruikte bron weggehaald moest worden. Ook die heb ik alvast teruggezet. Het zou mooi zijn als je kunt toelichten waarom je die weg wilt hebben.

Groetjes, Robotje (overleg) 23 feb 2016 16:55 (CET)Reageren

Ik moet even kijken hoe dit werkt. Ik vrees dat ik in mijn onervarenheid fouten heb gemaakt. Ik wilde helemaal niets weghebben, alleen de tweede druk aanvullen en de uitgave van de CD toevoegen. Want dat is toch weer anders dan schrijven. Ik heb geen ervaring hoe dat anders zou kunnen worden toegevoegd dan onderaan. Sorry dat ik ook iets weghaalde. Groetjes

Hallo Boekenwurmpje, alle begin is moeilijk en ik zal toen ik hier begon ook wel dingen verkeerd gedaan hebben. Toch lijkt me een CD niet passen onder het kopje 'Bibliografie' met een opsomming van allemaal boeken, maar dat kopje kan op zich ook aangepast worden. Wat dacht je van 'Werk' of nog iets anders misschien? Verder zou ik een tweede druk onvermeld laten. - Robotje (overleg) 23 feb 2016 18:51 (CET)Reageren

Dank voor meedenken en nogmaals excuses voor ompnbedoelde effecten. Ik zag op andere pagina's 'discografie' staan als extra kopje. Geen idee hoe je zo'n kopje maakt en of dat 'mag'. En dank voor suggestie over tweede druk. Kan me voorstellen dat dat overbodig is. Groeten!

Ik heb bovenaan deze pagina een vak gezet met wat nuttige links en informatie voor een beginner op Wikipedia. Als je [Wikipedia:Zandbak hier] klikt dan kom je op een pagina waar je zonder problemen mee kunt experimenteren. Verder is het zo dat om een wijziging op te slaan op de 'Pagina opslaan' knop gebruikt kan worden die onder het tekstveld staat waar je de tekst van een pagina mee kan wijzigen. Daarnaast zit een knop met de tekst 'Toon bewerking ter controle' en daarmee kun je zien hoe de pagina geworden zou zijn als je die opgeslagen had zonder dat die opgeslagen wordt. Daarmee kun je dus eenvoudiger experimenteren zonder dat er werkelijk wat veranderd wordt. Succes ermee, en als er vragen zijn laat dan maar hier onderaan een bericht achter. - Robotje (overleg) 24 feb 2016 09:14 (CET)Reageren