Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Croest

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door FeyBart in het onderwerp In antwoord op je terugkoppeling
Hallo Croest, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.729 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Woody|(?) 11 jun 2014 23:07 (CEST)Reageren

In antwoord op je terugkoppeling[brontekst bewerken]

Hallo Croest,

Allereerst bedankt voor het achterlaten van een terugkoppeling en van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Fijn dat je ons wilt helpen bij het realiseren van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare gemeenschapsencyclopedie.

Ik begrijp goed dat een en ander er op het eerste gezicht ingewikkeld uit kan zien. Het verdient aanbeveling om voor je begint een aantal van in bovenstaand welkomstbericht gelinkte pagina's door te nemen. Ik kan met name de snelcursus aanbevelen om bekend te raken met de (overigens niet erg ingewikkelde) wikisyntax, en ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers is handig om te lezen. Wat betreft de onoverzichtelijkheid kan ik je meegeven dat Wikipedia is opgedeeld in verschillende "naamruimtes" waarvan de belangrijkste om te kennen zijn de "hoofdnaamruimte", waar de artikelen in staan, en de "(gebruikers)overlegnaamruimte", waarvan de pagina's beginnen met 'Overleg:' of 'Overleg_gebruiker:'. Met andere naamruimtes als de sjabloonnaamruimte ('Sjabloon:'), de Wikipedia-naamruimte ('Wikipedia:') en de helpnaamruimte ('Help:') kom je tijdens het bewerken vanzelf een keer in aanraking, maar zijn voor je eerste stappen niet belangrijk. Het kan wat overweldigend zijn om te proberen die allemaal meteen te leren kennen. De praktijk leert dat dit allemaal vanzelf komt. Als je iets toch niet kunt vinden, vraag het dan gewoon even. De helpdesk is daarvoor geschikt, maar je mag je ook altijd tot mijn overlegpagina wenden.

Als laatste wat betreft het ondertekenen: het is inderdaad de bedoeling dat je je bijdragen op overlegpagina's ondertekent. Dit kan door vier tildes te typen (), of door op de onderteken-knop op de werkbalk () te klikken. De tildes worden na het opslaan automatisch omgezet in een link met tijdstempel naar je gebruikers- en overlegpagina.

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb kunnen helpen. Als je nog vragen hebt kun je altijd bij mij of een van de vele andere gebruikers terecht.

Met vriendelijke groet,

Woody|(?) 11 jun 2014 23:06 (CEST)Reageren

Woody, alvast heel erg bedankt voor de feedback en hulp. Ik zal stilaan wel leren de pagina's te gebruiken! Croest (overleg) 12 jun 2014 12:33 (CEST)Reageren
Zo mogen wij het horen. Wikipedia staat, zoals Woods al min of meer zei, vol van de behulpzame gebruikers, en een berichtje is natuurlijk zo geplaatst. Fey|Bart - 12 jun 2014 13:37 (CEST)Reageren