Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Cyberz

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Rembert Andy
Hallo Cyberz, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.173 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  • Hoi. Ik zag je artikel [[1]]. Dat ging nog niet helemaal goed. Hierboven wat nuttige links. Bekijk ook eens hoe andere artikelen eruitzien. Succes! — Zanaq (?) 2 jul 2007 10:22 (CEST)


Hoi, ik ben pas 10 minuten bezig met die pagina, wat doe ik niet goed dan? Cyberz 2 jul 2007 10:30 (CEST)CyberzReageren

Om te beginnen begint het niet met te vertellen wat het is, ten tweede is de titel incorrect. Ik zie dat je hoofdstukjes plant in aparte artikelen. Dat is pas nodig als het hoofdartikel te groot wordt. Ik zal de titel corrigeren. Groetjes. — Zanaq (?) 2 jul 2007 10:44 (CEST)

Ja maar nogmaals, ik ben net bezig om een complete handleiding voor een spel te schrijven. Ik wilde deze hoofdpagina in kleine stukjes, omdat het dan overzichtelijker blijft toch? Het hoofdstukje "het spel" bijvoorbeeld word vrij groot Cyberz 2 jul 2007 10:49 (CEST)CyberzReageren

Wat is vrij groot? In elk geval verdient het aanbeveling om dan met een zie hoofdartikel-constructie te werken, met een samenvatting van het gedetailleerde verhaal in dit artikel. Zie bijvoorbeeld Geschiedenis van de klassieke muziek. Het artikel Klassieke Muziek is daarentegen niet goed. Het verwijst niet naar het geschiedenisartikel. Ik denk dat je beter bij het begin kunt beginnen en uitleggen wat het is. Streetgun is..... Succes! — Zanaq (?) 2 jul 2007 10:53 (CEST)

Heb het al beetje aangepast door kort uit te leggen wat het is, en ga nu aanpassen op die hoofdpagina wat mijn bedoeling met de hoofdstukjes is oke?Cyberz 2 jul 2007 10:55 (CEST)CyberzReageren

Ok. Dat is al duidelijker. Ik heb je opmerkingen over het artikel naar Overleg:Streetgun verplaatst. In het artikel namelijk alleen feiten vertellen over het onderwerp, niet over zonaamde metazaken. Ik denk toch dat de info uit de deelonderwerpen beter gewoon in het artikel zelf kunnen staan. Groet. — Zanaq (?) 2 jul 2007 11:09 (CEST)

Ja ik snap wat je bedoelt, heb alle subpagina's weggehaald zoals je nu kunt zien. Is het nu goed zoals ik het nu ga doen? Cyberz 2 jul 2007 11:12 (CEST)CyberzReageren

Ik kan het nog niet geheel overzien, maar het gaat wel de goede kant op. Ik heb even onderzocht hoe relevant dit onderwerp is, en ik betwijfel dat toch een beetje. Bekijk Wikipedia:Relevantie. Ik heb veel vertrouwen google, en dat geeft weinig hoop. Sorry. Groetjes. — Zanaq (?) 2 jul 2007 11:21 (CEST)

Dus? Ik kan stoppen?Cyberz 2 jul 2007 11:29 (CEST)CyberzReageren

Dat kan ik niet voor je bepalen, daar ik niets van het onderwerp weet, maar ik zou je inderdaad in overweging geven een iets duidelijker relevant onderwerp te kiezen voor je eerste stukje, ook omdat dan meer mensen je behulpzaam kunnen zijn. Op de engelse wikipedia hebben ze een heleboel artikelen die wij nog niet hebben, en vaak reeds beoordeeld op relevantie. Groet! — Zanaq (?) 2 jul 2007 11:33 (CEST)

Tsja maar het gaat me in dit geval niet om een andere pagina, ik wilde juist een goeie pagina over dit spel maken. Heb wel vaker dit soort pagina's voor spellen gezien, vandaar de pagina over dit spel Cyberz 2 jul 2007 11:43 (CEST)CyberzReageren

Dat is goed hoor, dus werk met plezier eraan, en ik zal je wel helpen. Ik durf alleen niets te zeggen over hoe de gemeenschap dit onderwerp zal beoordelen. Hoe beter een artikel hoe minder kans er is dat het verdwijnt, succes! — Zanaq (?) 2 jul 2007 11:47 (CEST)

Kun je mij uitleggen waarom de pagina totaal verwijderd is? Cyberz 2 jul 2007 14:51 (CEST)CyberzReageren

Iemand heeft de redirect verwijderd. Waarschijnlijk omdat de titel onzinnig is. Ik heb het redirect opnieuw aangemaakt. Mocht hij weer verdwijnen, onder Streetgun is jouw artikel te vinden. Groet. — Zanaq (?) 2 jul 2007 15:42 (CEST)
Even tussen jullie discussie door komen. Je artikel zoals het nu is, is niet echt goed te noemen. Eigenlijk is het enige wat er op zou moeten staan (wat het spel is, thema etc.) er nog niet en is al de rest eigenlijk niet-encyclopedische informatie. Niets mis mee, je hebt nog wat tijd om te verbeteren, maar ik wou je dit alvast meedelen dat je niet verwonderd raakt over een al dan niet verwijdering. Rembert vragen? 2 jul 2007 18:26 (CEST)Reageren

Hoi. Ik zie dat je nog lekker bezig bent aan Streetgun. Ik raad je aan nog eens te lezen wat Rembert Andy hierboven schrijft. Bekijk tevens wat artikelen over andere spellen, bijvoorbeeld GTA III, Pacman, Tetris om te zien wat voor informatie essentieel is. Groetjes. — Zanaq (?) 14 jul 2007 13:00 (CEST)