Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Diederik-janus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Diederik-janus in het onderwerp Beoordelingsnominatie van Velsen Lokaal
Hallo Diederik-janus, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.118 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie van Velsen Lokaal[brontekst bewerken]

Hallo Diederik-janus, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Velsen Lokaal. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Dit is in deze vorm verre van een encyclopedisch artikel. De tekst hoort eerder thuis op een reclame-pamflet voor een lokale politieke partij. Voor alle uitspraken die er over de partij worden gedaan ontbreken tevens gezaghebbende, secundaire bronnen. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, Ikweetooknietwaarom (overleg) 27 dec 2022 16:41 (CET)Reageren

Beste Diederik-janus, uit nader onderzoek blijkt dat de inhoud van het artikel grotendeels 1 op 1 is overgenomen van hier en hier. Letterlijk overnemen van teksten is niet toegestaan in verband met auteursrechten, zie Wikipedia:Auteursrechten. Om die reden heb ik een verzoek ingediend om het artikel per direct te verwijderen. Mocht u van plan zijn het artikel opnieuw te gaan starten hou dan s.v.p. rekening met bovenstaande en neem alle informatie in het sjabloon bovenaan deze pagina door. Vriendelijke groet, Ikweetooknietwaarom (overleg) 27 dec 2022 17:51 (CET)Reageren
Hoi Ikweetooknietwaarom, Bedankt voor uw berichten. Vanmiddag kwam ik op de "Velsen" pagina mijn partij tegen zonder Wikipedia pagina. Ik was in de veronderstelling deze aan te kunnen maken om de verwijzingen rond te krijgen. Helaas was het niet het gemak en de snelheid zoals ik had verwacht. Zou je de Velsen Lokaal pagina willen verwijderen? Een nieuwe beoordeling is wat mij betreft niet nodig.
Excuses voor het ongemak en bedankt voor het wijzen op mijn gemaakte fouten.
Mvg, Joost Bleekman (eigenaar Velsenlokaal.nl) Diederik-janus (overleg) 27 dec 2022 19:49 (CET)Reageren
Beste Diederik-janus, dank voor uw reactie, de pagina is inmiddels verwijderd door een moderator dus daarvoor is geen verdere actie meer nodig. Mocht u toch van plan zijn een nieuw artikel over dit onderwerp te gaan starten dan wil ik u tevens uitleggen dat schrijven over onderwerpen waar men nauw bij betrokken is niet verboden is, maar dit wordt wel sterk afgeraden omdat schrijven vanuit WP:neutraal standpunt dan erg lastig is, zie ook WP:COI. Beter is het om te wachten tot een ander een artikel hierover start. Vriendelijke groet Ikweetooknietwaarom (overleg) 27 dec 2022 19:57 (CET)Reageren
Bedankt voor dit goede advies. Ik was niet van plan deze pagina aan te maken tot ik zag dat alleen bij ons geen verwijzing stond. Inmiddels op de Velsen pagina een externe verwijzing geplaatst en ook aanvullingen op die pagina kunnen doen. Nogmaals dank! Diederik-janus (overleg) 27 dec 2022 20:09 (CET)Reageren

externe links[brontekst bewerken]

Opgelet! Externe link(s)

Beste Diederik-janus, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.


Engels English version