Overleg gebruiker:Dqfn13/Archief/dec 2011

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Dqfn13 in het onderwerp Hermes (studentenclub Gent)
Mededeling Dit is de archiefpagina van de overlegpagina van Dqfn13 uit december 2011

Lijst van kerken in Amsterdam[brontekst bewerken]

Goed initiatief! Maar welke info wil je in de kolom Functie? Oorspronkelijk gebruik of huidig? Fnorp (overleg) 1 dec 2011 11:30 (CET)Reageren

Hoi Fnorp, bij een paar kerken staat eerst de originele functie en daarna de huidige. Mogelijk dat we die kolom beter op kunnen splitsen in Originele functie en Huidige functie. Ook zijn er flink wat kerken verdwenen dus kan er misschien beter nog een kolom bij komen met een verwijzing daarnaar. Iets als Gesloopt in. Wat denk jij? Dqfn13 (overleg) 1 dec 2011 11:35 (CET)Reageren
Ben nu twee aparte kolommen aan het maken in Word, eentje met originele functie en een met huidige... daar komt dan in te staan of een kerk gesloopt is. Dqfn13 (overleg) 1 dec 2011 11:38 (CET)Reageren
Uitstekend idee. Die derde kolom zou ook Bijzonderheden kunnen heten, dan kan er ook andere info in worden opgenomen. Fnorp (overleg) 1 dec 2011 11:40 (CET)Reageren

Taribush[brontekst bewerken]

Hoi Dqfn13, Ik heb de pagina aangepast met de gevraagde links. Ik hoop dat hij nu wel goed is, anders hoor ik het graag. (Debdith (overleg) 5 dec 2011 09:34 (CET))Reageren

Hoi Debdith, Dit is al stukken beter. Echter ik heb nu wel het probleem dat de rechtszaak nu nogal los overkomt, waarom is die rechtszaak begonnen en waarom pas in 2006? Maar niet onbelangrijk, wat is er noemenswaardig aan deze rechtszaak? Waarom is die zo belangrijk dat die genoemd dient te worden? Ik snap ook wel dat er sluiting dreigde, maar haal dat niet uit de tekst omdat de "context" rondom de zaak niet genoemd wordt. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 5 dec 2011 12:01 (CET)Reageren

Hoi Dqfn13, Ik heb de pagina weer aangepast, Leuk werk het wikipediaén, maar het is wel even inkomen met die termen etc... Ik zal de cursus eens goed doornemen, ik hoor graag je reactie wat je er nu van vindt. (Debdith (overleg) 5 dec 2011 15:27 (CET))Reageren

Art & Architecture Thesaurus[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13, Bedankt voor de suggestie voor de opmaak. Ik wil eigenlijk eens kijken of ik sommige elementen van de Engelstalige beschrijving van de AAT kan overnemen maar het meer toespits op de Nederlandstalige versie en het Nederlandse werkveld. Verder zou ik het artikel graag willen koppelen naar de Engelstalige pagina van de AAT.

Ik hoor het graag Remigius78

Hoi Remigius, helemaal onder aan het artikel kan je het volgende schrijven: [[en:Title]] in plaats van Title schrijf je de naam van het Engelse artikel. Het werkt dus hetzelfde als een interne link naar een ander artikel, maar nu schijf je er dus en: voor.
Ik denk dat het beter is om het artikel zo algemeen mogelijk te houden, of je vermeld echt in een apart hoofdstuk de specifiek NL-talige of EN-talige aspecten. Dan kan het wel. Wikipedia houdt het graag wereldwijd. De AAT is wereldwijd verkrijgbaar en dient dan ook als wereldwijd iets beschreven te worden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 dec 2011 15:21 (CET)Reageren
Bedankt. Nog een vraag hoe krijg ik de afkorting AAT ook aan het artikel gekoppeld? ik hoor graag je reactie op mijn wijzigingen .
Je bedoelt als zoekopdracht? Dat als iemand op AAT zoekt dan door wordt verwezen naar Art and Architecture Thesaurus? Dat kan je dan heel simpel doen door zelf te zoeken naar de pagina AAT (of klik hiernaast op de link) en voeg Art & Architecture Thesaurus toe aan die pagina. Ik heb zojuist ook op jouw pagina een hele belangrijke mededeling geplaatst, ik ga er vanuit dat je daar ook wat mee doet. Ik ga nu wat andere dingen in RL doen... moet ook gebeuren. PC staat aan, dus ik hoor het wel als ik een mail krijg dat mijn pagina aan is gepast. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 dec 2011 15:59 (CET)Reageren

Bedankt, ik geloof dat het allemaal gelukt is! mvg Remigius

Yacht carrier[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13,

Aangezien het artikkel "Yacht carrier" mijn eerste artikkel is op Wikipedia, weet ik mij geen raad met de Verwijderingsnominatie die ik ontvangen heb. Ik vind de handleidingen omtrent het gebruik van Wikipedia nogal onhandig in gebruik maar heb ze wel gelezen en geraadpleegd tijdens het schrijven van het artikkel.

Ik heb het artikkel geschreven voor het vak maritieme economie, en de bedoeling is dat ik het artikkel dan ook laat overleven op Wikipedia.

Graag had ik vernomen wat ik concreet moet aanpassen aan het artikkel om te voldoen aan de Wikipedia Standaard. Ik had mijn best gedaan om de layout met de puntjes en titteltjes zo goed mogelijk te schikken.

Ook staat er bij de verwijderinsnominatie het volgende vermeld: "wiu / ne / reclame " wat betekent dit? Reclame is waarschijnlijk omdat ik maar naar 1 site heb verwezen?

Dit is wat ik ondertussen reeds heb aangepast:

  • Ik heb Jacht geschreven i.p.v. Yacht (i.v.m. de Nederlandse taal)ook heb ik verschillende interne links gelegd binnen Wikipedia (zowel nl als eng versie).
  • Ook heb ik de categorie scheepstype toegekend aan het artikkel. (verwijderbaar/13 en nog niet gereed werden reeds toegekend...)

Hopelijk kan ik men artikkel aanpassen aan de normen en wordt het alsnog behouden.

Met beleefde groet,

Kristof_HZS Kristof HZS (overleg) 14 dec 2011 16:17 (CET)Reageren

Hoi Kristof HZS, De verwijdernominatie is een nominatie en net als een nominatie voor een prijs betekent dit niet automatisch dat het ook toegekend word. Binnen nu en 13 dagen (gisteren genomineerd namelijk) dient het artikel dan te voldoen, of bijna te voldoen, aan de eisen die Wikipedia stelt. Dit betekent o.a. dat het artikel geschreven is zodat een leek het ook kan begrijpen. Dus zoveel mogelijk jargon vermijden en anders linken naar dat jargon. Even puntsgewijs wat er gedaan kan worden:
  • Momenteel is het artikel meer een handleiding voor het gebruik en laadproces van een Yacht carrier (hoe heet zo'n schip nou concreet in het Nederlands? Of is er geen Nederlandse benaming voor?) en daar ligt het grootste probleem. Handleidingen zijn niet encyclopedisch, wat een artikel op Wikipedia wel zou moeten zijn. Dus mijn grootste en belangrijkste tip: Herschrijf het artikel zodanig dat het over de schepen gaat, niet over hoe men ze dient te laden.
  • Over het wiu / ne / reclame kan ik heel makkelijk zijn, wiu staat voor Werk In Uitvoering, er is dus nog werk te verrichten om het artikel aan de eisen te laten voldoen. ne staat voor Niet Encyclopedisch, het betreft een handleiding, geen artikel en reclame hebt u zelf al ingevuld.
  • Die categorieën verwijderbaar zullen verdwijnen zodra het artikel is beoordeeld en het sjabloon is verwijderd.
Ik denk serieus dat als het artikel is herschreven tot een artikel over de schepen, met een hoofdstukje over de speciale manier van laden... NIET stap voor stap, dat het echt wel behouden kan blijven. Het is jammer van het vele werk, maar "that's life" (ik ben ook een aantal artikelen begonnen waar ik nu niks meer van terug herken).
Voor vragen hoor ik het graag van je, met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 dec 2011 16:32 (CET)Reageren
Beste Dqfn13,
Ik heb een totaal nieuwe versie van men artikel gepost.
Ik hoop dat het nu voldoet aan de Wikipedia standaard, ik heb gewerkt met minder vakjargon en zoveel mogelijk links geplaatst bij speciale termen.
Bovendien is het nu eerder een artikel en geen handleiding meer. Ook heb ik verschillende referenties geplaatst zodat er op een objectieve manier gekeken kan worden naar de bronnen van het artikel.
Hoe gaat het nu verder, kan het artikel uit de verwijderingslijst gehaald worden?
Graag had ik ook enkele foto's ter illustratie gepost zodat er direct een hele hoop duidelijk wordt tijdens het lezen, maar ik kan er niet goed aan uit? Ik heb namelijk zelf geen foto's van deze schepen dus zal ik ze uit een database moeten halen. Ik krijg niet echt een duidelijk stappenplan van hoe dit werkt in Wikipedia. Mag ik ook foto's van een site halen mits ik de vermelding erbij plaats?
Alvast bedankt voor de hulp.
Vriendelijke groeten, Kristof_HZS
Kristof HZS (overleg) 14 dec 2011 20:42 (CET)Reageren
Hoi Kristof HZS, eerst even antwoord op de foto vraag: foto's kunnen van commons gehaald worden, daar kunt u ze zoeken en de naam van de foto in het artikel plaatsen. Bijvoorbeeld zo: [[Bestand:float-on float-off ship MV Condock V.jpg|thumb|Yacht carrier MV Condock V van de marine van de VS.]] Dan krijg je als resultaat dit:
Yacht carrier MV Condock V van de marine van de VS.
Door na thumb nog right| of left| te plaatsen bepaalt u de zijde van de pagina waar de foto moet komen. Bij meerdere foto's is het raadzaam om het volgende te doen:
<gallery>
foto 1|tekst 1
foto 2|tekst 2
enz...
</gallery>
De foto's worden dan automatisch naast elkaar geplaats, u kunt dit zien op mijn gebruikerspagina. Ik zal nu ook even het artikel gaan lezen. Hier kom ik hopelijk vanavond nog op terug, anders morgen voor 11.00. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 dec 2011 21:32 (CET)Reageren
Hier alvast de link met zoekresultaten die ik heb gekregen, voor de NL wiki dient u het woord File te vervangen met Bestand. De afbeelding blijft verder hetzelfde. Dqfn13 (overleg) 14 dec 2011 21:35 (CET)Reageren
Hoi Dqfn13,
Bedankt voor de goede begeleiding! Ik heb gisteren avond gelijk nog enkele foto's toegevoegd. Ik was eerst teleurgesteld met de nominatie maar zonder die nominatie zou het artikel nooit zo mooi geworden zijn. Ik heb ondertussen ook links gelegd op andere pagina's naar het artikel. Zo hoop ik dat andere mensen het artikel ooit een keer lezen uit interesse. Ik ben natuurlijk ook ontzettend blij dat het artikel niet meer genomineerd staat om verwijdert te worden. Bedankt daarvoor.
Vriendelijke groeten,
Kristof HZS (overleg) 15 dec 2011 17:33 (CET)Reageren
Hoi Kristof HZS, vanwege heb mooier maken van het artikel is het ook genomineerd geweest, dat is namelijk het hele doel van een wiu-sjabloon. Dit soort schepen zijn uiteraard encyclopedisch, dus verwijdering is nooit mijn doel geweest! Er is zelfs eentje in een docu behandeld geweest (ging over de haven van Rotterdam). Mensen die interesse hebben zullen het artikel ooit lezen, wie weet is het al gelezen. Helaas kan ik het niet bekijken voor je, misschien een goede vraag voor de helpdesk?
Mocht je ooit bij iemand op de OP (Overleg Pagina) opnieuw reageren plaats dan eerst een : voor de eerste letter, dan springt het wat in. Dit houdt de pagina overzichtelijk. Kijk alleen al naar deze pagina. Mocht je verder nog vragen hebben, je weet me te vinden. Ook kan je jezelf aanmelden om begeleiding te krijgen van een coach. Niet dat je slecht schrijft, ik wil alleen zeggen dat een coach je beter kan helpen dan dat ik kan doen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 15 dec 2011 17:43 (CET)Reageren

Rein Pol[brontekst bewerken]

Hallo, Ik had niet begrepen dat het de bedoeling was dat diegene die het sjabloon wikify heeft toegevoegd ook het artikel moet aanpassen zodat het wel goed is. Dat zal ik in het vervolg doen.--Pjan12 (overleg) 16 dec 2011 21:18 (CET)Reageren

Je hoeft het niet zelf te doen, maar dat is natuurlijk wel makkelijker voor de encyclopedie om het zelf te doen, als je dat kan. Ik heb zelf vaak genoeg een sjabloon op een artikel geplaatst omdat ik wel zag dat er iets mis mee was, maar er zelf niks aan kon doen omdat ik er geen verstand van heb.
Toegegeven, deze wikify was voor iedereen prima zelf te doen, ook ik ken deze meneer Pol niet. Dqfn13 (overleg) 16 dec 2011 21:32 (CET)Reageren

Steve Michiels[brontekst bewerken]

Beste, graag wil ik even verder gaan over het eventuele verwijderen van de pagina Steve Michiels U zegt dat er geen waardige tv rollen zijn. Showbizzcafe zou echter wel in het najaar van 2012 op TV Limburg te zien zijn. Zijn cabaretcarriere zou toekomstmuziek zijn, dat is inderdaad wel zo maar er zijn zoveel tv series, films, enz. waar een wikipediapagina van bestaad nog voor dat ze daadwerkelijk bestaan. Dit kan dan toch ook met een carriere die nog moet beginnen. Graag misschien een woordje extra uitleg. 83.134.110.246 18 dec 2011 22:12 (CET)Reageren

Hallo Anoniem, De cabaretcarrière van Steve Michiels begint pas over een ruim jaar, dat is te ver van te voren, bij films en dergelijk met zo'n vooruitblik worden de artikelen ook verwijderd, er is namelijk geen zekerheid dat het (carrière, film, serie, of wat dan ook) doorgang zal vinden. Kijk ook maar naar het artikel film in 2012, alleen films die met grote zekerheid gemaakt zijn of nog gemaakt worden. Of het zijn films van grote distributeurs. Rode links zijn dan ook verwijderd. Daarnaast hebben al die films een IMDb-profiel een toonaangevende database over films.
Uit uw zin over Showbizzcafé lees ik dat het niet is uitgezonden, dus is Michiels ook niet op tv geweest, dus een carrière waar de meesten geen weet van hebben. In het artikel over Showbizzcafé lees ik dat het nog uitgezonden moet gaan worden. Het begint volgend jaar pas.
Ik hoop uw vragen hiermee beantwoord te hebben, kunt uw bezwaar tegen verwijdering plaatsen op de verwijderlijst. Voor vragen, die kunt u uiteraard hieronder gewoon stellen, voorlopig ben ik nog wel online en zal, net als nu, zo spoedig mogelijk antwoord geven. Dqfn13 (overleg) 18 dec 2011 22:24 (CET)Reageren

Ewald Delbaere[brontekst bewerken]

Beste Dqfn13

U nomineerde mijn artikel Ewald Delbaere voor verwijdering. Ik besef dat het artikel nog niet voldoet aan alle criteria maar het was ook m'n eerste wiki-artikel en ik ging het nog iets verder uitbreiden. U sprak ook over bronnen, die heb ik maar ze zijn niet allen digitaal te vinden. Indien u nog meerdere tips heeft sta ik hier uiteraard voor open.

Vriendelijke groet

Sdlbaere (overleg) 19 dec 2011 16:14 (CET)Reageren

Hallo Sdlbaere, u kunt altijd alle bronnen toevoegen. U kunt dan achter hetgeen waar u een referentie voor hebt het volgende plaatsen: <ref>beschrijving van uw offline bron</ref>. Betreft het iets dat wel online staat dan wordt de tekst als volgt: <ref>[http://nl.wikipedia.org/wiki/Ewald_Delbaere Wikipedia: Ewald Delbaere] 19 december 2011 16:30.</ref>. Tussen het einde van de url en het begin van de beschrijving moet een spatie, zo krijgt u dan als resultaat: Wikipedia: Ewald Delbaere 19 december 2011 16:30. U dient dan wel onderaan de pagina (boven de categorie) de tekst {{appendix}} of {{referenties}} of {{references}} te plaatsen. En dat ziet er dan zo uit: [1] Overigens is Wikipedia zelf nooit een bron, let er ook goed op dat vele sites Wikipedia als bron gebruiken.
Mogelijk dat u nog wat meer over meneer Delbaere kunt vertellen, iets over zijn persoonlijke leven, aan welke school hij heeft gedoceerd, waar hij meer specifiek over heeft geschreven, de uitgeverij van de boeken, etc. Mogelijk dat u nog meer tips kunt halen uit de snelcursus, of vergelijkbare artikelen. Heeft u meer vragen stel die gerust! Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 19 dec 2011 16:47 (CET)Reageren

Reborn doll[brontekst bewerken]

Bedankt voor uw berichtje, Ik ben op het moment samen met forumleden bezig mijn pagina te verbeteren. Er zal zo spoedig mogenlijk verandering te zien zijn. Bedankt --Rozenliefde (overleg) 21 dec 2011 14:52 (CET)Reageren

Gkohler1[brontekst bewerken]

Beste Dqfn Gebeurtenissen uit het verleden in tt schrijven is een stijlkenmerk. Het leest plezieriger bij het betreffende onderwerp en is niet verboden op wikipedia. Graag zie ik dat je mijn werk weer terugzet. beterft pagian over duinrand S --Gkohler1

Hoi Gkohler1, u was niet ingelogd tijdens uw bewerking, u heeft na mijn revert nog een bewerking gedaan waardoor ik die oude versie dus met heel veel moeite terug kan plaatsen. Op Wikipedia is het overigens gebruikelijker om gebeurtenissen in verleden tijd te plaatsen, want ze zijn tenslotte gebeurd. Mocht u het niet met mij eens zijn dan kunt u het zelf terug draaien, ik zal het artikel dan verder met rust laten. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 21 dec 2011 21:38 (CET)Reageren
Ok ik vind het gewoon leuker lezen zo. En had deze regels er op na geslagen : http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Toch_een_paar_regels– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gkohler1 (overleg · bijdragen) 21 dec 2011 20:40‎
En daar staat nergens dat het in de tt geschreven moet worden. Als u andere artikelen leest (zoals recentelijk de Aanslag in Luik) dan leest u dat het daar allemaal in de vt is geschreven. Zaken die in het verleden afspelen worden ook als zodanig beschreven. Wikipedia is namelijk een encyclopedie, dus een beschrijving van het verleden, geen roman waarin het verleden zich nu af kan spelen.
Dit had u overigens ook zelf kunnen lezen, u heeft namelijk het hele artikel aan lopen passen, dat had voor u juist een teken moeten zijn dat u niet helemaal juist bezig was... Verder oordeel ik niet over uw handelen. Ik ga toch uit van goede wil.
PS, denkt u er ook aan dat u uw overleg ondertekent met vier tildes (~~~~)? Dank u wel, Dqfn13 (overleg) 21 dec 2011 21:47 (CET)Reageren

Hermes (studentenclub Gent)[brontekst bewerken]

U stemde in voor het verwijderen van mijn artikel Hermes (studentenclub Gent). Kan u mij soms enkele tips geven waardoor ik mijn artikel wel kan behouden? EddyVDH (overleg) 25 dec 2011 17:19 (CET)Reageren

Hallo EddyVDH, Zoals ik heb aangegeven bevat het artikel veel informatie die als Niet Encyclopedisch te boek staat, met name de titel als: Wat is Hermes en Wat doet Hermes is foldermateriaal. Wat is Hermes kan prima in de inleiding, informatie wie welk café beheert is niet van belang. Wat doet Hermes kan hernoemd worden naar Activiteiten, een meer encyclopedische titel. Schrijf het artikel op zo'n manier dat iemand die meer, voor een werkstuk, over studentenverenigingen wilt weten die informatie krijgt. Schrijft niet voor een folder, maar voor een werkstuk, of een onderzoek. Denk ook aan een beschrijving over het schild, waar staan die symbolen voor. De site van Hermes opgeven als bron is ook niet goed, dat is geen onafhankelijke bron, wat wel nodig is hier op Wikipedia. Excuses voor late reactie en veel succes met schrijven. Dqfn13 (overleg) 28 dec 2011 09:17 (CET)Reageren