Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Ellesbouwmeester

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door The Banner in het onderwerp Auteursrechten
Waarschuwing
Beste gebruiker, hierbij krijgt u een waarschuwing. Nadere uitleg kunt u onderaan deze waarschuwing vinden.

Wanneer blijkt dat u na deze waarschuwing toch doorgaat met de geconstateerde ongewenste bewerkingen, dan wordt uw account geblokkeerd. Als u dit account enkel gebruikt voor vandalisme, dan zal de blokkade snel en voor onbepaalde tijd zijn. In minder ernstige gevallen kan een blokkade voor korte tijd volgen. Gaat u hierna weer door met de ongewenste bewerkingen, dan volgt, mogelijk zonder nieuwe waarschuwing, een lange blokkade. Als u constructief bij wil gaan dragen aan de encyclopedie, lees dan onze welkomstpagina.

  1. 11 jul 2016 11:50 (CEST) doorgaand auteursrechtenschendende promotionele teksten plaatsen in René Stokvis (producent)

Auteursrechten[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Ellesbouwmeester, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel René Stokvis (producent) aangevuld en gewijzigd maar hetgeen u toevoegd was vrijwel geheel overgenomen uit een andere bron. Helaas werd u niet verwelkomd noch kreeg u uitleg van degene die uw toevoegingen eerder terugdraaide, Jan Arkesteijn, zodat u uiteraard niet begreep wat er was gebeurd. Dat verzuim maak ik bij deze goed.

Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Deze toevoegingen zijn om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog aan het artikel bijdragen herschrijf de informatiet dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclame-uitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

MoiraMoira overleg 4 jul 2016 18:05 (CEST)Reageren

U voegde opnieuw deze wijzigingen toe. Bovendien waren ze nogal aanprijzend van toon tot blatante reclameformuleringen als Daarnaast produceert en bedenkt Crossmex creatieve en onderscheidende muziekproducties. Van company tune tot intiem klassiek kamerconcert, van verrassende muzikale guerrilla actie tot unieke cd-dvd of music stream. Crossmex gebruikt muziek als krachtig instrument is om de relatie met medewerkers, opdrachtgevers en relaties te versterken. . Respecteer alstublieft de staande tekst en vermijdt promotionele en auteursrechtenschendende toevoegingen. Dank voor uw begrip. MoiraMoira overleg 11 jul 2016 11:31 (CEST)Reageren
verplaatst van Overleg gebruiker:MoiraMoira
Goedemorgen, Ik heb meerdere mailen gemaild naar Wikimedia.org, helaas zonder succes. Op verzoek van René Stokvis pas ik zijn pagina aan. Zojuist heb ik wat lichte tekstwijzigingen doorgevoerd, maar dit maakt geen verschil. Wat raadt u aan? Alvast bedankt voor uw hulp – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ellesbouwmeester (overleg · bijdragen)
Ik raad u aan geen auteursrechten te blijven schenden, de staande tekst te respecteren, geen promotionele aanprijzingen te plaatsen en te voldoen aan de gebruiksvoorwaarden. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten. Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Omdat u aangeeft direct betrokken te zijn bent wijs ik u bij deze tevens op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dan dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Houd u er tevens rekening mee dat "Payed contributions without disclosure" expliciet verboden zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Groet, MoiraMoira overleg 11 jul 2016 12:03 (CEST)Reageren
Die auteursrechtenschendingen waar jij zo hard tegenaan bonkt, zijn volgens Duplication Detector niet echt overtuigend. The Banner Overleg 11 jul 2016 14:07 (CEST)Reageren