Overleg gebruiker:Els Aerts

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, Els Aerts! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.027 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Hoi Els,

Ik zag je vraag bij WikiWerner en ik heb vandaag niet veel tijd, maar ik kijk morgen graag of ik je kan helpen met je vraag over het Vlaams Fonds voor de Letteren/Literatuur Vlaanderen. Ajb geen nieuwe pagina aanmaken, ik zal de titel wijzigen morgen, maar dan moet de inhoud ook kloppen.

Kort gezegd mag je niet kopiëren en plakken van andere websites, je moet het verhaal in je eigen woorden hervertellen (parafraseren). Daarnaast mistte je nieuwe tekst de standaard Wikipedia-opmaak: de blauwe en rode links zijn essentieel voor de kracht van Wikipedia!

Vriendelijke groet, Ciell 28 sep 2019 09:55 (CEST)[reageer]


Dag Ciell, Veel dank om ernaar te kijken. Ik heb nog nooit iets op Wikipedia gezet of veranderd, dus fijn dat je me wilt helpen. Ik zal mijn best doen om een nieuwe tekst te maken, probleem is dat ik alle tekst van de nieuwe website heb geschreven, dus om dat te hervertellen is niet simpel, want ik vind dat ze nu net goed zitten. :) Maar ik wacht dus nog even op jouw concrete advies - en pak dit waarschijnlijk ook pas maandag op. Groetjes, ElsEls Aerts (overleg) 28 sep 2019 10:54 (CEST)[reageer]


Beste Ciell, Verander je de titel van de pagina en zal ik dan de tekst wijzigen volgens de regels die jij schrijft? (Dat van die links snap ik wel iet helemaal). Alvast dank, Els Els Aerts (overleg) 2 okt 2019 08:28 (CEST)[reageer]

Beste mevrouw Aerts, ik zie nu pas bovenstaande berichten, maar ik kan je mededelen dat ik de bewuste pagina intussen heb hernoemd en hier en daar de oude naam, waar relevant, heb vervangen door de nieuwe. Zoals hierboven gezegd, is het erg raadzaam om geen tekst te kopiëren van een andere site, ook al bent u zelf de auteur (ik vermoed dat u ook niet de eigenaar bent van de tekst, maar wel de overheid). Een encyclopedisch artikel is sowieso niet hetzelfde als een website over het merk zelf. Als dat even kan, dan pas je de inhoud die je wil toevoegen beter in in de bestaande structuur.
Wees vooral niet bang om fouten te maken, niets is reddeloos verloren, maar vraag zeker hulp als je het niet goed weet. Best op mijn overlegpagina en/of die van Ciell, die je vast minstens even goed kan helpen als ik.
Vriendelijke groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 2 okt 2019 13:37 (CEST)[reageer]
Excuus, helemaal niet meer aan gedacht! Bedankt voor de hulp Michiel! Ciell 2 okt 2019 20:36 (CEST)[reageer]